Kółko kompresora !
Kółko kompresora !
Jak w temacie czy po założeniu mniejszego macie z nim jakieś problemy ???
U mnie poprzedni właściciel wymienił na Alta 17% z tego co pamiętam i nie wiem czy zrobił to profesjonalnie.
Cały czas mam z autem ten sam problem ze co jakiś czas szarpie autem przy przyspieszaniu i zapala się kontrola od trakcji a dzisiaj np zapaliła się od silnika.
Na uniwersalnych komputerach w warsztatach nie pokazuje nic apropo trakcji czy czegoś tylko komunikat o tempomacie, temperaturze i ciśnieniu...
U mnie poprzedni właściciel wymienił na Alta 17% z tego co pamiętam i nie wiem czy zrobił to profesjonalnie.
Cały czas mam z autem ten sam problem ze co jakiś czas szarpie autem przy przyspieszaniu i zapala się kontrola od trakcji a dzisiaj np zapaliła się od silnika.
Na uniwersalnych komputerach w warsztatach nie pokazuje nic apropo trakcji czy czegoś tylko komunikat o tempomacie, temperaturze i ciśnieniu...
Re: Kółko kompresora !
strzelę w ciemno, ale może przy zamianie kółeczka na mniejsze nie zmienili paska na krótszy i czasem się ślizga, a czasem łapie, wtedy dostaje kopa i stąd kontrolka od trakcji...
napisałem dzisiaj do właściciela i odpisał mi że nie zmienił paska na krótszy, wiec może to to ??
Co teraz mogę z tym zrobić ?????
Co teraz mogę z tym zrobić ?????
teraz możesz całkiem sensownie spożytkować 15Ł
no może troszkę więcej z wysyłką
http://www.med-engineering.co.uk/produc ... ang_id=289
no może troszkę więcej z wysyłką
http://www.med-engineering.co.uk/produc ... ang_id=289
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
np. kupić krótszy, zalecany przez Alta - NAPA #60539? :>
Albo jakiś o podobnej długości, np. Goodyear'a.
Niektórzy do 17% pakują krótsze, #60535, ale wg. Alta - 539.
Edit: nie zauważyłem pepe_b, yyy
Ten Goodyear to Gatorback #4060537 o dł. 1365mm, 20mm krótszy niż zalecany przez Alta - to na pewno pod 17%? Nie ma toto znaczenia?
Albo jakiś o podobnej długości, np. Goodyear'a.
Niektórzy do 17% pakują krótsze, #60535, ale wg. Alta - 539.
Edit: nie zauważyłem pepe_b, yyy
Ten Goodyear to Gatorback #4060537 o dł. 1365mm, 20mm krótszy niż zalecany przez Alta - to na pewno pod 17%? Nie ma toto znaczenia?
pididi - dobrze, że napisałeś, bo ja na 100% nie byłem pewny przyczyny problemów tysOnika
aż tak nie znam tematu - myślę, że jak tysOnik napisze np. do med-engineering to mu poradzą - a na zdjęciu myślę, że jest przykładowy
aż tak nie znam tematu - myślę, że jak tysOnik napisze np. do med-engineering to mu poradzą - a na zdjęciu myślę, że jest przykładowy
dziękuje za odpowiedz
zamawiam ten http://www.altaperformance.com/products ... ulley-Belt
mam nadzieję ze to pomoże bo im zimniej tym gorzej z tym szarpaniem
pozdrawiam
zamawiam ten http://www.altaperformance.com/products ... ulley-Belt
mam nadzieję ze to pomoże bo im zimniej tym gorzej z tym szarpaniem
pozdrawiam
tysOnik - napisz czy wymiana pomogła, oczywiście jak wymienisz
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
napiszcie przy okazji jakie sa koszty wymiany takiego kółka wraz z robocizną oraz skutki takiej wymiany: osiągi?? spalanie??
dziś przy okazji próbnego montażu większych zacisków i tarcz rozmawiałem o wymianie kółeczka, ale bez ściągacza nie obiecywali czy się uda...
raz już zadawałem pytanie na forum czy ktoś zna zakład gdzie profesjonalnie wymienią - ale chyba nikt nie zna, bo przeszło bez echa
zastanawiałem się jakby jakąś zrzutkę zrobić w kilka zainteresowanych osób, ewentualnie gdyby kilka osób umówiło się na wymianę w jednej firmie, to może opłacałoby się im kupić taki ściągacz
dostałem odpowiedź od jednego z forumowiczów, właściciela JCW, że pali po mieście 14, ale dużo zależy od stylu jazdy, zwykłą eSką też da się tyle spalać...
może tysOnik napisze ile pali po mieście z mniejszym kółeczkiem...
raz już zadawałem pytanie na forum czy ktoś zna zakład gdzie profesjonalnie wymienią - ale chyba nikt nie zna, bo przeszło bez echa
zastanawiałem się jakby jakąś zrzutkę zrobić w kilka zainteresowanych osób, ewentualnie gdyby kilka osób umówiło się na wymianę w jednej firmie, to może opłacałoby się im kupić taki ściągacz
dostałem odpowiedź od jednego z forumowiczów, właściciela JCW, że pali po mieście 14, ale dużo zależy od stylu jazdy, zwykłą eSką też da się tyle spalać...
może tysOnik napisze ile pali po mieście z mniejszym kółeczkiem...
witam
dzisiaj z firmy Lohen mi odpisali ze za 8 funciaków wyśla krótszy pasek wiec w poniedziałek wpłacę im kaskę.
Poprzedni właściciel powiedział mi ze sam wymieniał to kółeczko na mniejsze 17% i że nie było z tym problemów, szkoda tylko że nie wymienił paska na krótszy
U mnie spalanie po mieście na tym kółeczku i pasku od starego to jakieś 14 - 14,5 litra ale nie jeżdżę powoli tylko przeważnie ze skrzyżowania ogień...
Co do osiągów hmmm nie wiem jak było przed założeniem ale ja w sumie jestem zadowolony,
prawda taka że auto jedzie dobrze od 4 tysięcy obrotów
dzisiaj z firmy Lohen mi odpisali ze za 8 funciaków wyśla krótszy pasek wiec w poniedziałek wpłacę im kaskę.
Poprzedni właściciel powiedział mi ze sam wymieniał to kółeczko na mniejsze 17% i że nie było z tym problemów, szkoda tylko że nie wymienił paska na krótszy
U mnie spalanie po mieście na tym kółeczku i pasku od starego to jakieś 14 - 14,5 litra ale nie jeżdżę powoli tylko przeważnie ze skrzyżowania ogień...
Co do osiągów hmmm nie wiem jak było przed założeniem ale ja w sumie jestem zadowolony,
prawda taka że auto jedzie dobrze od 4 tysięcy obrotów
ja nie wiem skąd wy macie takie spalanie... ja mam kółko 19%... komp pokazuje mi w granicach 9,5-12 w mieście, a nie jeżdżę jak emeryt....
ravestation,
a masz porównanie do seryjnego kółeczka ?
jak oceniasz różnice w mocy i momencie (czy zmieniałeś coś jeszcze ?)
a masz porównanie do seryjnego kółeczka ?
jak oceniasz różnice w mocy i momencie (czy zmieniałeś coś jeszcze ?)
pepe_b, poza kółkiem 19% mam jeszcze zmieniony na większy i wydajniejszy intercooler, węże wodne i powietrzne nowe sylikonowe, dolot to wkładka K&N, tylny wydech JCW... wszystko poza wkładką K&N i wydechem jest ALTA
auto ciągnie mocniej od dołu, jest bardziej dynamiczne, hamownia pokazała 198 KM na suchym, jak jest wilgotniej pokazuje 201 KM...
na razem jestem na etapie szukania dobrych hebli na sezon i gwintu (mam seryjne amory i sprężyny od JCW), no i kompletuje kolejne carbonowe elementy
auto ciągnie mocniej od dołu, jest bardziej dynamiczne, hamownia pokazała 198 KM na suchym, jak jest wilgotniej pokazuje 201 KM...
na razem jestem na etapie szukania dobrych hebli na sezon i gwintu (mam seryjne amory i sprężyny od JCW), no i kompletuje kolejne carbonowe elementy
oo kurcze, 9,5 to nawet na trasie nie mam... hmm... może u mnie coś nie tak...