MINI COOPER S R53
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S
Re: MINI COOPER S R50
Auto ładniutkie, szkoda że musisz siedzieć na fotelu pasażera. Jeszcze po mieście jako tako, ale w trasie mordęga.
Masz go już zarejestrowanego w PL?
Masz go już zarejestrowanego w PL?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
kwestia przyzwyczajenia - kierownica czy z tej czy z tej nie odgrywa mi już różnicy, gorzej przy wyprzedzaniu jak się zbliży do tira dlatego nie mozna się kurczywie trzymać tylko trzeba mieć odstęp a następnie jest czym nadgonić przy wyprzedzaniu, wróciłem nim z UK na kółkach. Jestem w trakcie rejestracji, akcyza opłacona, tłumaczenie dowodu rejestracyjnego w trakcie, vat odpada i jeszcze przegląd przede mną: licznik i lusterka są ok, odnośnie świateł przednich szukam rozwiązania ponieważ nie chce zmieniać całych lamp, opłata recyklingowa odpadła na wszystkie pojazdy sprowadzane z datą sprzedazy od 1 stycznia..
Nie przyzwyczajenia, tylko bezpieczeństwa po prostu. Z oczywistych przyczyn jestem szczerym przeciwnikiem dopuszczenia tych aut do rejestracji u nas, no ale jest jak jest... no ale decyzję już podjąłeś, więc nie ma o czym dyskutować. Z lampami IMO nic nie zrobisz, bo niby co? Trzeba zmienić na prawilne.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
rozumiem , odnośnie Xenonów jestem juz po pozytywnym przeglądzie (dopiero wróciłem). Lampy "przeszły" i spełniają normy, na przeglądzie serwisant je wyregulował sprawdzając odpowiednim sprzętem, teraz czekam na tłumaczenie dowodu rejestracyjnego i udaje się do urzędu komunikacji w celu rejestracji. Podsumowując kosztów związanych z przeróbką samochodu z UK nie miałem żadnych pomijając podstawowe opłaty jak za sprowadzany samochód.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 2003r
Chcesz powiedzieć że lampy UK przechodzą przegląd?
-
- Nowy
- Posiadane auto: R53
Re: MINI COOPER S R53
Piszesz, że wskazówka paliwa szybko opada. To ile Ci spala przy ostrzejszej jeździe, bo zakładam, że nie telepiesz się nim przepisowo po mieście. Pytam, bo też zamierzam zakup tego kurdupla i w sumie różnie ludziom spala ten silnik.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini cooper s r53
Re: MINI COOPER S R53
nie wiem jak u kolegiczarnyblack pisze:Piszesz, że wskazówka paliwa szybko opada. To ile Ci spala przy ostrzejszej jeździe, bo zakładam, że nie telepiesz się nim przepisowo po mieście. Pytam, bo też zamierzam zakup tego kurdupla i w sumie różnie ludziom spala ten silnik.
mi w trybie mieszanym pije w granicach 13.5/100
ale zaznaczam ze legitymuje sie prawie 250 kucykami a i ja go nie oszczedzam no i podczas weekendowej pojezdzawki potrafie odróżnić zbiornik w mniej niz 200km wiec ma apetyt