MINI COOPER S R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

domino1991
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper S

MINI COOPER S R53

Post autor: domino1991 »

Witam wszystkich, z racji, że dopiero założyłem konto na forum pokazuje swoje mini :) sprowadzone 2 miesiące temu z UK, bardzo zadbane, rocznik 2002 wersja 160km. Z jazdy pełne zadowolenie, wskazówka stanu paliwa też szybko opada ale jestem jeszcze zafascynowany gokartowymi doznaniami z jazdy ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Re: MINI COOPER S R50

Post autor: Zbigg »

Auto ładniutkie, szkoda że musisz siedzieć na fotelu pasażera. :mrgreen: Jeszcze po mieście jako tako, ale w trasie mordęga. facepalm
Masz go już zarejestrowanego w PL?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
domino1991

kwestia przyzwyczajenia - kierownica czy z tej czy z tej nie odgrywa mi już różnicy, gorzej przy wyprzedzaniu jak się zbliży do tira dlatego nie mozna się kurczywie trzymać tylko trzeba mieć odstęp a następnie jest czym nadgonić przy wyprzedzaniu, wróciłem nim z UK na kółkach. Jestem w trakcie rejestracji, akcyza opłacona, tłumaczenie dowodu rejestracyjnego w trakcie, vat odpada i jeszcze przegląd przede mną: licznik i lusterka są ok, odnośnie świateł przednich szukam rozwiązania ponieważ nie chce zmieniać całych lamp, opłata recyklingowa odpadła na wszystkie pojazdy sprowadzane z datą sprzedazy od 1 stycznia..
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

Nie przyzwyczajenia, tylko bezpieczeństwa po prostu. Z oczywistych przyczyn jestem szczerym przeciwnikiem dopuszczenia tych aut do rejestracji u nas, no ale jest jak jest... no ale decyzję już podjąłeś, więc nie ma o czym dyskutować. Z lampami IMO nic nie zrobisz, bo niby co? Trzeba zmienić na prawilne.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
domino1991

rozumiem :), odnośnie Xenonów jestem juz po pozytywnym przeglądzie (dopiero wróciłem). Lampy "przeszły" i spełniają normy, na przeglądzie serwisant je wyregulował sprawdzając odpowiednim sprzętem, teraz czekam na tłumaczenie dowodu rejestracyjnego i udaje się do urzędu komunikacji w celu rejestracji. Podsumowując kosztów związanych z przeróbką samochodu z UK nie miałem żadnych pomijając podstawowe opłaty jak za sprowadzany samochód.
miksson
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper 2003r

Post autor: miksson »

Chcesz powiedzieć że lampy UK przechodzą przegląd?
czarnyblack
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53

Re: MINI COOPER S R53

Post autor: czarnyblack »

Piszesz, że wskazówka paliwa szybko opada. To ile Ci spala przy ostrzejszej jeździe, bo zakładam, że nie telepiesz się nim przepisowo po mieście. Pytam, bo też zamierzam zakup tego kurdupla i w sumie różnie ludziom spala ten silnik.
Canusee666
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini cooper s r53

Re: MINI COOPER S R53

Post autor: Canusee666 »

czarnyblack pisze:Piszesz, że wskazówka paliwa szybko opada. To ile Ci spala przy ostrzejszej jeździe, bo zakładam, że nie telepiesz się nim przepisowo po mieście. Pytam, bo też zamierzam zakup tego kurdupla i w sumie różnie ludziom spala ten silnik.
nie wiem jak u kolegi
mi w trybie mieszanym pije w granicach 13.5/100
ale zaznaczam ze legitymuje sie prawie 250 kucykami a i ja go nie oszczedzam no i podczas weekendowej pojezdzawki potrafie odróżnić zbiornik w mniej niz 200km wiec ma apetyt
ODPOWIEDZ