OC w górę

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Re: OC w górę

Post autor: czestermo »

no niestety
ale podobno to ma byc bubel zgloszony do trybunalu konstytucjnego
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

taaa
tak jak akcyza od samochodow z importu i 500 pln za ksiazke pojazdu
niby oplaty pobrane nielegalnie ( wyrok trybunalu konstytucyjnego ) ale sprobuj odzyskac to co juz zaplaciles, tylko w sadzie mozesz :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

ale to są 2 różne sprawy jeśli chodzi o to co ty piszesz to trybunał orzekł sprawę po kilku latach dopiero!! i dlatego to jest tak popiep......
a teraz jeśli ustawa w ogóle wejdzie pod glosowanie to będzie zaraz po tym podważona przez trybunał i taka ustawa idzie do kosza
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

nie do konca :(
w naszym kraju wiele rzeczy jest na sile forsowanych zgodnie z zasada "ze jakos to bedzie, a zanim zaneguja to my cos od frajerow podatnikow wydoimy"
tak samo z prawkiem... od poczatku byly glosy ze to bylo "nielegalne"
98% polakow wymienilo to zasrane prawko, zaplacilo a teraz juz mowi sie oficjalnie ze rzeczywiscie stare prawko jest nadal wazne
i co?? bedziesz sie klocll przed sadem o te 50 pln ??
a notabene za jakies 2-3 moze 4 lata bedziemy OBOWIAZKOWO zmnieniac prawko na europejskie, tez trzeba bedzie zabulic :lol:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

nie wiem nie slyszalem nic na temat tego ze bylo to nielegalne
moim zdaniem jednak nalezy wymieniac dokumenty co jakis czas to nie jest przeciwko nam poprostu np. za granica bedziesz mial klopoty ze starym prawkiem czy dowodem.
a ze bedziemy wymieniac na europejskie hmmm no niestety lub stety wybralismy wiekszoscia glosow ze chcemy byc w uni
sa ustawy ktore sa bublami i naszczescie jeszcze mamy takie instytucje ktore nie sa zalezne od rzadu i moga one takie ustwy kwestionowac
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Czestermo,

podziwiam optymizm i chwalę, ale zgadzam się z Flapem... U nas w Polsce zawsze jest tak, że ma być zajebiście, a wychodzi jak zwykle...
I faktycznie jak przyjdzie co do czego, to najpierw zapłacimy to podwyższone OC, a potem "ewentualnie, jakoś-srakoś, albo nijakoś" zostanie przyznane, że no cóż, pomyliliśmy się, prawda, ludzka rzecz, prawda, oj nie róbmy afery, prawda...

Śmiać się chce i rzygać :evil:

P.S. Co do części artukułu "Alkohol podwyższy składkę jeszcze bardziej" zgadzam się w całej rozciągłości. I mało mnie to obchodzi, że taki palant byłby karany dwukrotnie. Tu nie ma taryfy ulgowej :evil:
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

no zobaczymy jak bedzie!!
co do alkocholu to sie nie zgadzam zeby placili wieksze oc!!!
poprostu odbieramy prawo jazdy i nigdy juz nie powinni otrzymac drugiego a manadat powinien byc Bardzo wysoki
ODPOWIEDZ