Odpryski na masce

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

mariusz09

Odpryski na masce

Post autor: mariusz09 »

Witam.
Zwracam się do Was z pytaniem o to czy często występują u Was odpryski lakieru na masce spowodowane kamykami. Jeśli tak, to w jaki sposób można je "naprawić" tak żeby nie wyglądało to jak "gruba" kropla zaprawki na lakierze.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Odpryski na masce

Post autor: flapjck1 »

jaki kolor?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

w moim przypadku niebieski :-)
Ostatnio odprysnął mi nawet lakier na zderzaku... i jakoś nie usmiecha mi się malowanie całego elementu...

Popytaj w okolicy, bo są spece, którzy robią zaprawki na odpryski... ogólnie to jest jakieś matowienie, malowanie, matowienie, malowanie, polerowanie i wygląda całkiem nieźle... ale to trzeba mieć wprawę, bo innaczej to rzeczywiście wychodzi biedronka.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
mariusz09

kolor

Post autor: mariusz09 »

Witam.
Kolor niebieski (jasny), niemetalizowany. W katalogu MINI nazywa się oxygen blue.
Pozdrawiam.
marcinmsm

Post autor: marcinmsm »

Ja mam cala maskę i zderzak w odpryskach, z reguły są małe ale jeden wielkości paznokcia mnie strasznie irytuje i bede musiał coś z nim zrobić ale malowanko tez mi się nie uśmiecha.. Na razie spróbuję jakiś touch up bezbarwny gdzieś z boku i zobaczę czy da się spolerować jakoś ładnie.. może na weekendzie się uda to wkleję fotki.
juro
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: Rover Mini i R60
Kontakt:

Post autor: juro »

też mam już kilka odprysków na masce i zderzaku które mnie denerwują. Zastanawiam się czy nie zainwestować w oklejenie przodu przeźroczystą folią, ale ceny wahają się w granicach 500-1000 zł w zależności od firmy, rodzaju foli i tego czy oklejamy zderzak i całą czy 1/3 maski.
peter97318

Post autor: peter97318 »

Ja również mam odpryski i niestety na naszych drogach nie da się tego uniknąć. Niestety żeby to miało ręce i nogi to bez malowania całego elementu się nie obejdzie...
fysz
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: fysz »

Czasem zależy od tego kto sie za to weźmie ;)
ODPOWIEDZ