Mini Cooper S '04 (małe M3)
Moderator: flapjck1
Mini Cooper S '04 (małe M3)
Witam serdecznie, kilka dni temu zakupiłem MINI Coopera S dla mojej dziewczyny. Po przejechaniu prawie 2 tys km w końcu znalazłęm egzemplarz warty zakupu. Jest to model 2004 (I rejestracja 2005 i w dowodzie rok prod. 2005).
Fotki robione na szybko kalkulatorem na szybko do AC przez te burze i gradobicia.
Jak umyje autko to dodam nowe.
Samochód jest naprawdę super. Prowadzi się niesamowicie jak na taki mały rozstaw osi. Układ kierowniczy chodzi tak samo jak w moim M3, ciężko, pewnie i stabilnie, zawieszenie też ma podobny charakter (widać producent BMW wbity w dowodzie nie jest tylko na papierze). W 2 słowach opisałbym go jako "małe M3". Jedyne co mu brakuje to paru koników. I tutaj pytanie do was czy warto zakupić taki filtr powietrza K&N?: http://www.ebay.pl/itm/K-N-Typhoon-Inta ... 754wt_1346
Fotki robione na szybko kalkulatorem na szybko do AC przez te burze i gradobicia.
Jak umyje autko to dodam nowe.
Samochód jest naprawdę super. Prowadzi się niesamowicie jak na taki mały rozstaw osi. Układ kierowniczy chodzi tak samo jak w moim M3, ciężko, pewnie i stabilnie, zawieszenie też ma podobny charakter (widać producent BMW wbity w dowodzie nie jest tylko na papierze). W 2 słowach opisałbym go jako "małe M3". Jedyne co mu brakuje to paru koników. I tutaj pytanie do was czy warto zakupić taki filtr powietrza K&N?: http://www.ebay.pl/itm/K-N-Typhoon-Inta ... 754wt_1346
Ostatnio zmieniony 07 sie 2012, 20:18 przez marcin86, łącznie zmieniany 1 raz.
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Mini Cooper S '04 (małe M3)
Filtr ile dodaje bez innych modów? Chyba niewiele.
Wg mnie grubo w uszy a to dodaje mocy tak samo jak wydech.
Wg mnie grubo w uszy a to dodaje mocy tak samo jak wydech.
gratuluje zakupu ja w poprzednim swoim miniaku (zwykły cooper) miałem filtr taki jak podałeś chociaż na zdjęciu wydaje mi się troszkę mniejszy, nie wiem czy dodawał mocy ale podobał mi się dźwięk, na pewno nie zdecydowałbym się teraz na inny filtr niż K&N
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Fajny Miniacz !
Co do modyfikacji to proponuje na pierwszy ogień: Koło kompresora / mapa / wydech
Co do modyfikacji to proponuje na pierwszy ogień: Koło kompresora / mapa / wydech
R56 239km 342nm
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
kolo pasowe lepsze od awaryjnego fabrycznego ...
Mam pytanie... Czy delikatne grzechotanie gdy auto stoi odpalone na luzie to norma? Po wciśnięciu sprzęgła grzechotanie ustaje (łożysko oporowe?). Skrzynia Getrag (auto po lifcie). Praktycznie wszystkie mini, które oglądałem tak grzechotały, tak samo chodzi moje 328. Pytanie czy skrzynia wydaje taki dźwięk, czy sprzęgło...
Ostatnio zmieniony 15 sie 2012, 21:49 przez marcin86, łącznie zmieniany 1 raz.
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Nom, to wina łożyska Nie wiem czym grozi nienaprawienie tego.
Szymon
Dzisiaj samochód trafił do naszego warsztatu.
Wymienione zostały elementy eksploatacyjne (wszystkie, oprócz motula zakupione w ASO BMW):
Olej silnikowy- Motul ll-04
Olej w skrzyni biegów- MTF-LT-3
Płyn hamulcowy- ATE Dot-4
Filtr kabinowy
Filtr powietrza
Filtr paliwa
Filtr oleju
Wymieniony został wentylator chłodzący pompę wspomagania na nowy zakupiony w ASO.
Mechanik powiedział, że grzechotanie jest w normie.. Pytanie czy wasze mini też wydają takie dźwięki?
Wymienione zostały elementy eksploatacyjne (wszystkie, oprócz motula zakupione w ASO BMW):
Olej silnikowy- Motul ll-04
Olej w skrzyni biegów- MTF-LT-3
Płyn hamulcowy- ATE Dot-4
Filtr kabinowy
Filtr powietrza
Filtr paliwa
Filtr oleju
Wymieniony został wentylator chłodzący pompę wspomagania na nowy zakupiony w ASO.
Mechanik powiedział, że grzechotanie jest w normie.. Pytanie czy wasze mini też wydają takie dźwięki?
a to nie od rorządu? napinacz za słabo napina łańcuch i o coś czasami ociera. Jeżeli wystepuje hydrauliczny napinacz oczywiście
Rozrządu w ogóle nie słychać, poza tym co ma wspólnego ze sprzęgłem. Dodam, że jest to bardzo delikatny i ledwo słyszalny dźwięk. Raz występuje a raz nie. Gdy go słychać i naciśnie się sprzęgło 2-3 razy to znika...Slovakia pisze:a to nie od rorządu? napinacz za słabo napina łańcuch i o coś czasami ociera. Jeżeli wystepuje hydrauliczny napinacz oczywiście
Wszystko opanowane. Nic już nie huczy, nic już nie zgrzyta. Nowy wiatraczek śmiga (nie wiem co miało sprzęgło do tego)