I juz po zabiegu. Trwalo to troche niestety a wszystko przed przod gdzie tam spedzilem 3 godziny poniewaz miejsca mega malo zeby wcisnac sciagacze. Co prawda z przodu mamy 2 sroby gorna na kielichu oraz dolna oraz musimy odrecic lacznik od amortyzatora.
Amory w R56 to seria Delphi Sport wyprodukowana dla Mini. Z przodu wyprodukowane w naszym kraju PL a tyl w Angli.
Tyl natomiast poszedl raz dwa. Na wielowahaczu od spodu 1 sruba i u gory do blachy 2 sroby i tyle szarpnac i opada na dol sam reszte juz znamy.
Wrzuce nowe zdjecia jak bede robil sesje Klubu Tuningowego do ktorego naleze to zobaczycie jak to teraz siadlo
Takze jesli ktos teraz bedzie chcial sie zabrac za wymiane to nieh wie, ze troche czasu trzeba poswiecic na to i napewno nie samemu lepije miec ta pomocna dlon
MCS R56 wymiana sprezyn
Re: MCS R56 wymiana sprezyn
Dla tych co pytaja co chwile. Na nizszych sprezynach jezdzi sie normalnie jak dla mnie wiadomo jest nizej i trzeba uwazac na wystajace rzeczy na jezdni zeby miski nie stracic.
Co do prowadzenia to znacznie sie poprawilo, na zakretach buda nie wygina sie az tak i jest sztywniej i twardziej bo o to mi chodzilo ale pelen zestaw uzupelni teraz rozporka na przod oraz amorty B8 Blisteina ze skorocym skokiem 50mm.
Przed i po zabiegu, a wyglada to tak:
Co do prowadzenia to znacznie sie poprawilo, na zakretach buda nie wygina sie az tak i jest sztywniej i twardziej bo o to mi chodzilo ale pelen zestaw uzupelni teraz rozporka na przod oraz amorty B8 Blisteina ze skorocym skokiem 50mm.
Przed i po zabiegu, a wyglada to tak:
- Załączniki
-
- 20120813_145217.jpg (150.01 KiB) Przejrzano 571 razy
-
- 20120719_161008.jpg (149.82 KiB) Przejrzano 571 razy
-
- 2012-03-03 16.20.22.jpg (158.65 KiB) Przejrzano 571 razy
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
U mnie tak to wygląda na H&R
- Załączniki
-
- gleba_976.jpg (45.86 KiB) Przejrzano 561 razy
R56 239km 342nm
Ten sam efekt.
moj stal na nierownej plaszczyznie a tak tyl bardziej sie chowa przod lekka szparka.
Widze, Miniacz zaparkowany przed PromotoR

Widze, Miniacz zaparkowany przed PromotoR

Ja do kompletu wrzucam jeszcze rozporke na przod, oraz zmieniam amory na Blisteina B8 zeby bylo sztywniej na ostrych zakretach. Teraz bedzie z niego prawdziwy GoKart