mini cabrio
mini cabrio
pytanko do tych co przetestowali na swoich glowach i glowach swoich dzieci, jak mini sprawuje sie pod katem zawirowan powietrza na tylnej kanapce czy przy otwartym dachu urywa glowe, czy mozna posadzic tam dziecko w foteliku? czy jest roznica pomiedzy pierwsza i druga generacja?
chce kupic taki samochod tak naprawde w ciemno bo nie mialem okazji na test wiec wasza opinia bedzie dla mnie istotna, obecnie uzytkuje mx-5 nc ale tam nie ma tylnej kanapy, jezdzilem zwyklym mini cooperem i foteliki sie mieszcza z tylu wiec miejsca wystarczy, ale kluczowy jest aspekt wieje dzieciom czy nie tak bardzo zeby sie nie dalo
pozdrawiam, michał
chce kupic taki samochod tak naprawde w ciemno bo nie mialem okazji na test wiec wasza opinia bedzie dla mnie istotna, obecnie uzytkuje mx-5 nc ale tam nie ma tylnej kanapy, jezdzilem zwyklym mini cooperem i foteliki sie mieszcza z tylu wiec miejsca wystarczy, ale kluczowy jest aspekt wieje dzieciom czy nie tak bardzo zeby sie nie dalo
pozdrawiam, michał
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: mini cabrio
nie jechalem jeszcze cabrio, w ktorym by na tylnej kanapie nie urywalo glowy
wydaje mi sie to po prostu NIEMOŻLIWE. glownie ze wzgledu na to, ze tylko przednie siedzenia sa osloniete przez szybe, ktora siega niemal do samej glowy pasazera/kierowcy

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
W bmw e93 nie urywa, przetestowane, a ze w mni wieje wiesz z autopsji czy gdybasz po konstrukcji przedniej szyby?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
chcialbym to zobaczyc 
jezdzilem kilkoma mniejszymi i wiekszymi cabrio i zawsze przy predkosciach wiekszych niz niskie-miejskie byl problem
ale tu niech sie wypowiedza specjalisci od mini, o ile ktorykolwiek siedzial na tylnym siedzeniu

jezdzilem kilkoma mniejszymi i wiekszymi cabrio i zawsze przy predkosciach wiekszych niz niskie-miejskie byl problem
ale tu niech sie wypowiedza specjalisci od mini, o ile ktorykolwiek siedzial na tylnym siedzeniu
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
ok zeby doprecyzowac to dodam ze interesuje mnie czy wieje do predkosci 100 km/h bo pewnie przy kazdym modelu istnieje jakas wartosc graniczna powyzej ktorej juz wieje 

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
jak by nie wialo, wozenie dzieci w kabriolecie z otwartym dachem przy takich predkosciach to chyba zly pomysl
Najlepszym sposobem żeby sie przekonać będzie wizyta u delara i jazda próbna. Opcjonalnie może ktoś z forumowiczów jeżdżących cabrio ci pomoże. Na forum ciężko będzie to określić bo ktoś mógł jechać w kasku i okularach i mu nie wiało a innemu na postoju wiało bo był spadek ciśnienia 

no wlasnie u dealera w inchape wrocław byl problem juz rok temu sie zarejestrowalem na jazde probna mini w cabriolecie i do tej pory nie bylo odzewu, proponowali zwyklego mini ale taki juz uzytkowalem, przy okazji rozmawialem z jedna osob oferujaca cabrio z 2010 ze stanow i mowi ze z malym dzieckiem do ok 100 km bez problemow
a co w tym zlego ?Brennt pisze:jak by nie wialo, wozenie dzieci w kabriolecie z otwartym dachem przy takich predkosciach to chyba zly pomysl
z rocznym dzieckiem (juz teraz 2 latka) od roku jezdze mx-5 z otwartym dachem, jedynie po basenie zamykam i nie miala najmniejszego przeziebienia
dodatkowo jazda kabrioletem nie tylko mi przynosi przyjemnosc ale dziecko sie niesamowicie cieszy, macha do ludzi, cieszy mordke. kiedy wsiadamy do kombi juz radosc pryska
a zamiana mx-5 jest konieczna bo teraz juz mam druga corkę

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
ja bym sie troche bal o bezpieczenstwo 
no ale poza tym, to nie przeszkadza dziecku halas? jazda bez dachu powyzej 100kmh jest niezbyt komfortowym doswiadczeniem na dluzsza mete
mozemy urwac ta dyskusje, bo sie troche off top z tego zrobil
po prostu jakos tak nie jestem przekonany do koncepcji, ale to Twoje dzieci 

no ale poza tym, to nie przeszkadza dziecku halas? jazda bez dachu powyzej 100kmh jest niezbyt komfortowym doswiadczeniem na dluzsza mete
mozemy urwac ta dyskusje, bo sie troche off top z tego zrobil

Ja mam R52 z 2008r i nie zaryzykowałem jazdy z dziećmi w fotelikach przy otwartym dachu (z zamkniętym i owszem, z dwoma fotelikami z tyłu). Co więcej, dopiero powyżej 26 stC nie jest odczuwalne zawiewanie z tyłu dla kierowcy i pasażera. Poniżej tych 26 stC, jak dla mnie i dla żony, jest dla nas zbyt wietrznie, więc i potencjalnie za duże ryzyko złapania jakiegoś przeziębienia.
Ogólnie, w MINI jazda z otwartym dachem bez wiatrołapu jest dla mnie/nas niezbyt przyjemna.
Ogólnie, w MINI jazda z otwartym dachem bez wiatrołapu jest dla mnie/nas niezbyt przyjemna.