Mini Krakow - Barcelona
Moderator: flapjck1
Mini Krakow - Barcelona
Na wstepie chcialbym was wszystkich goraco powitac.
Wlasnie dzisiaj zarejestrowalem sie na forum.Mam na imie Sebastian.Opisze ciekawa historie na temat mojego nowozakupionego MINI.Zaczne od poczatku.Nigdy jakos nie bylem fanem mini i przez czysty przypadek miesiac temu kupilem miniaka ogladajac tylko zdjecia w internecie.Autko jest z 1991 r. silnik 1000.Mieszkam na stale w Hiszpani i nie mialem mozliwosci ogladania samochodow.Pierwszy tydzien lipca zona byla w Krakowie i kupila auto (nie znajac sie ani na blacharce ani na silnikach.Zostawila mini u swojego kolegi mechanika zeby popatrzyl i podlubal przy blacharce.Gosc w miare wolnego czasu dlubiac przy nim odkryl ze zardzewiale progi itp.Powymienial progi poczyscil zakonserwowal.Przy silniku nic nie bylo robione wymienil tylko olej (mini bylo przez 6 lat bardzo malo jezdzone).Posprawdzal czy nie ma wyciekow (nie bylo i tyle).Ja w miedzyczasie szukalem lawety ale jakos mi trudno bylo znalezc w miare tanio.Znalazlem w koncu za 500e,ale warunek byl taki ze musi sie trafic gosciowi kurs do Hiszpani po jakies auto.Czekalem miesiac no i sie nie doczekalem.Polecialem do Polski samolotem, przejechalem autkiem 100 km, W poniedzialem o 10 rano wyruszylem w droge a we wtorek o 22 bylem w domu.Przejechalem rowne 2506 km i zakochalem sie w tym samochodzie.Strasznie dlugi ten opis jesli was zainteresowalem historyjka opisze wrazenia z podrozy.Pozdrawiam
Wlasnie dzisiaj zarejestrowalem sie na forum.Mam na imie Sebastian.Opisze ciekawa historie na temat mojego nowozakupionego MINI.Zaczne od poczatku.Nigdy jakos nie bylem fanem mini i przez czysty przypadek miesiac temu kupilem miniaka ogladajac tylko zdjecia w internecie.Autko jest z 1991 r. silnik 1000.Mieszkam na stale w Hiszpani i nie mialem mozliwosci ogladania samochodow.Pierwszy tydzien lipca zona byla w Krakowie i kupila auto (nie znajac sie ani na blacharce ani na silnikach.Zostawila mini u swojego kolegi mechanika zeby popatrzyl i podlubal przy blacharce.Gosc w miare wolnego czasu dlubiac przy nim odkryl ze zardzewiale progi itp.Powymienial progi poczyscil zakonserwowal.Przy silniku nic nie bylo robione wymienil tylko olej (mini bylo przez 6 lat bardzo malo jezdzone).Posprawdzal czy nie ma wyciekow (nie bylo i tyle).Ja w miedzyczasie szukalem lawety ale jakos mi trudno bylo znalezc w miare tanio.Znalazlem w koncu za 500e,ale warunek byl taki ze musi sie trafic gosciowi kurs do Hiszpani po jakies auto.Czekalem miesiac no i sie nie doczekalem.Polecialem do Polski samolotem, przejechalem autkiem 100 km, W poniedzialem o 10 rano wyruszylem w droge a we wtorek o 22 bylem w domu.Przejechalem rowne 2506 km i zakochalem sie w tym samochodzie.Strasznie dlugi ten opis jesli was zainteresowalem historyjka opisze wrazenia z podrozy.Pozdrawiam
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Mini Krakow - Barcelona
wow, super sprawa
Witamy w naszym gronie! Historia naprawdę niezła! Szkoda, że tak daleko jesteście bo niebawem jest super zlot na pomorzu moglibyście wpaść.
Pozdrawiam,
Wojtello!
Witamy w naszym gronie! Historia naprawdę niezła! Szkoda, że tak daleko jesteście bo niebawem jest super zlot na pomorzu moglibyście wpaść.
Pozdrawiam,
Wojtello!
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
wypas - dawaj więcej i zdjęć i opisu z podróży
musisz wiedzieć że dużo miniaków z Polski robiło nie takie trasy, choć nowo zakupionym egzemplarzem to odważnie się wypuściłeś
naszym byliśmy już na IMMie w Bawarii robiąc ok 2500km, w kolejnym roku IMM Szwajcaria i powrót przez Francję gdzie wystukało ponad 4500km
nie liczę wyskoków do wschodnich sąsiadów gdzie robi się ponad 2000km
też mi chodzi po głowie większa wycieczka po Europie także wszystko przed nami
pisz o szczegółach swej ekspedycji
musisz wiedzieć że dużo miniaków z Polski robiło nie takie trasy, choć nowo zakupionym egzemplarzem to odważnie się wypuściłeś
naszym byliśmy już na IMMie w Bawarii robiąc ok 2500km, w kolejnym roku IMM Szwajcaria i powrót przez Francję gdzie wystukało ponad 4500km
nie liczę wyskoków do wschodnich sąsiadów gdzie robi się ponad 2000km
też mi chodzi po głowie większa wycieczka po Europie także wszystko przed nami
pisz o szczegółach swej ekspedycji
Super historia!
Opowiadaj czy były jakieś przygody na trasie
Opowiadaj czy były jakieś przygody na trasie
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Jak to mawiają starożytni indianie - no risk no fun
Gratuluje odwagi i zaufania do Miniaka
Gratuluje odwagi i zaufania do Miniaka
Pozdrawiam,
Arti
Arti
Ale ja to rozumiem, ze miniak na lawecie przejechał taka trasę!
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
kurcze co jak co ale jakimis zdjeciami moglbys sie pochwalic! napewno masz
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
czestermo pisze:Ale ja to rozumiem, ze miniak na lawecie przejechał taka trasę!
Przeciez napisal ze nie doczekal sie lawety, a wiec przejechal ta trase nowo zakupionym Miniakiem
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
GRATZ! To lubie!
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
warto było zgnilca z Polski ciągnąć? Nie było nic ciekawszego bliżej? Musiała niezła okazja być gratuluję udanej podróży!
Jutro opisze cala podroz.Zdjec niestety mam niewiele poniewaz sam jechalem.Co do cen mini sprawdzcie autoscout24.es Pozdrawiam