Problem z silnikem po dodaniu gazu przerywa
Problem z silnikem po dodaniu gazu przerywa
Witam dziwne zachowanie silnika. W pewnym momencie po dodaniu gazu nagle silnik zaczął na moment przerywać, jakby brakowało mu paliwa. Jest to trochę uciążliwa sytuacja szczególnie przy wyprzedzaniu. Mini One 2004 r
proszę o pomoc fachowców
może jechać do elektryka i podłączyć go pod komputer ?
na forum nic nie ma na ten temat
proszę o pomoc fachowców
może jechać do elektryka i podłączyć go pod komputer ?
na forum nic nie ma na ten temat
Re: Problem z silnikem po dodaniu gazu przerywa
trzeba zaczac od komputera,moze byc wszystko,swieca,cewka itd
- Ziko
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R50
- Kontakt:
cały czas jest ten problem?
miałem podobną sytuację
miałem podobną sytuację
MINI ONE R50
+ mod 123,7 KM 156,3 Nm
+ filter K&N
+ whells JCW Star Spoke 95 7Jx18"
front 205/40 + distance 15mm
rear 225/35
+ mod 123,7 KM 156,3 Nm
+ filter K&N
+ whells JCW Star Spoke 95 7Jx18"
front 205/40 + distance 15mm
rear 225/35
jest to na 100 % cewka, przewody instalacyjne , swieca. ja tak mialam w poprzednim samochodzie i pasuje to naprawic jak najszybciej bo moze to potem zaszkodzic czemus innemu w autku cos takiego m itlumaczyl
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
na 100% to Kopernik nie żyje
Jak miałem R53 to też miałem taki problem... Wymieniłem od cewki przez kable, świece filtr paliwa razem z pompą i nie mogłem dojść o co biega. A na końcu okazało się że listwa wtryskowa i regulator ciśnienia paliwa...

Jak miałem R53 to też miałem taki problem... Wymieniłem od cewki przez kable, świece filtr paliwa razem z pompą i nie mogłem dojść o co biega. A na końcu okazało się że listwa wtryskowa i regulator ciśnienia paliwa...
R56 239km 342nm
Ja w swoim miniaczu też to mam
Nie dzieje się to zbyt często ale się dzieje. Zawsze tylko do 4tys obrotów jak działa funkcja overboost.
Byłem u Kompotów nawet z tym,bo oni robili mi Miniacza ale Patryk nie wie też o co chodzi.
W serwisie oczywiście po podłączeniu do kompa wszystko pięknie, żadnych błędów.
Mówisz bob że to listwa i regulator może być? Jak do tego doszedłeś? Metodą prób i błędów?

Nie dzieje się to zbyt często ale się dzieje. Zawsze tylko do 4tys obrotów jak działa funkcja overboost.
Byłem u Kompotów nawet z tym,bo oni robili mi Miniacza ale Patryk nie wie też o co chodzi.
Mówisz bob że to listwa i regulator może być? Jak do tego doszedłeś? Metodą prób i błędów?

- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Niestety metoda prób i błędów...haary pisze:Ja w swoim miniaczu też to mam![]()
Tak naprawdę wszystko może być ... Dobry mechanik powinien ogarnąć. Sprawdz listwę, sprawdz wszystko co związane z paliwema a później reszta...+
R56 239km 342nm
Hmm tylko jak to sprawdzić jak tu nie ma żadnej powtarzalności tego zachowania. Raz jeździsz przez cały dzień i spoko a raz 3 razy w ciągu dnia..
Serwis odpuszczam bo oni podepną kopa i jak nie będzie (a nie będzie) błędów to powiedzą że wszystko jest ok.
Dziś pytałem o regulator i listwę, koszty przerażają. Listwa 1200pln a regulator występuje razem z pompą i tu 2500pln.
Jak macie jakiegoś ogarniętego mechanika dajcie znać.
Serwis odpuszczam bo oni podepną kopa i jak nie będzie (a nie będzie) błędów to powiedzą że wszystko jest ok.
Dziś pytałem o regulator i listwę, koszty przerażają. Listwa 1200pln a regulator występuje razem z pompą i tu 2500pln.
Jak macie jakiegoś ogarniętego mechanika dajcie znać.
Jak dlamnie pompa paliwa...zainwestuj w nowa,wykluczając wcześniej w.w usterki jak komputer,cewki,świece itp...
Powiedz mi tylko jak w jaki sposób je wykluczyć?
Skąd to przekonanie, że to pompa?

Skąd to przekonanie, że to pompa?
Wykluczyć je za pomocą dobrego mechanika,DOBREGO zaznaczam
przekonania nie mam w 100% ale logicznie myśląc idę tokiem ze jeśli mowa o R52/R53 to rocznik 2002 nie sadze by ktoś tam zmieniał pompe paliwa z uwagi na dość drogi koszt i na fakt ze tej części raczej sie nie wymienia.Dopiero pewne usterki jak w.w zwraca nasza uwagę na zainteresowanie sie wspomniana pompa.
Jak wcześniej wspomniałem sugerowalem kupić nowa,to jest koszt ok 1076zl według cennika ASO BMW .Nr części to 16 14 6 766 177 ale zalecam zamówić przez www za pomocą strony www.bmwautoparts.pl tam koszt pompy to 257zl oryginalnej z gwarancja (wysyła gratis) 3 dni średnio czas oczekiwania.

Jak wcześniej wspomniałem sugerowalem kupić nowa,to jest koszt ok 1076zl według cennika ASO BMW .Nr części to 16 14 6 766 177 ale zalecam zamówić przez www za pomocą strony www.bmwautoparts.pl tam koszt pompy to 257zl oryginalnej z gwarancja (wysyła gratis) 3 dni średnio czas oczekiwania.
Karwasz aż taka różnica w cenie ?!
Chyba zainwestuję w ta pompę, zawsze będzie jedna rzecz mniej do wymiany

Tak,dlatego zwracam na to uwagę bo różnicy brak a cena znacznie mniejsza!haary pisze:Karwasz aż taka różnica w cenie ?!![]()