pytanie odnosnie podatnosci na kradziez

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

keeway69

pytanie odnosnie podatnosci na kradziez

Post autor: keeway69 »

witam mam miniaka od weekendu i mam pytanko. jak wyglada z zainteresowaniem miniakami w naszym kraju wsrod zlodziei??? jest sens kupowac AC do miniaka coopera z 2002 roku wartosc w ubezpieczalni wyceniono mi na 15500zl wiec dosc smieszna wartosc:/ a ub najtansze z OC+AC wyniosło 1300zl Mieszkam w nieduzym miescie JAROCIN wlkp i nie wiem co zrobic bo za samo OC wyszło mi 350zł wiec o wiele mniej. prosze o rady i pozdrawiam was serdecznie
nena

Re: pytanie odnosnie podatnosci na kradziez

Post autor: nena »

keeway69 pisze:witam mam miniaka od weekendu i mam pytanko. jak wyglada z zainteresowaniem miniakami w naszym kraju wsrod zlodziei??? jest sens kupowac AC do miniaka coopera z 2002 roku wartosc w ubezpieczalni wyceniono mi na 15500zl wiec dosc smieszna wartosc:/ a ub najtansze z OC+AC wyniosło 1300zl Mieszkam w nieduzym miescie JAROCIN wlkp i nie wiem co zrobic bo za samo OC wyszło mi 350zł wiec o wiele mniej. prosze o rady i pozdrawiam was serdecznie
do mojego probowano sie wlamac, uszkodzili drzwi, porysowali lusterka, wiec pomysl o AC
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

950 to tez smieszna wartosc... a wjedziesz w cos przypadkiem albo ktos ci przejedzie kluczem po lakierze i bedzie wtopa
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
spooner
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: spooner »

Nie zastanawiałem się nad popularnością MINI wśród amatorów bezterminowego pożyczania cudzej własności, bo posiadanie AC uważam osobiście za coś naturalnego (mam je nawet na motocykl).
Jaki ubezpieczyciel tak Ci wycenił wartość pojazdu?
youhavemyword.pl - technical authoring and translations

Life's just one lap, why don't we make it a good one...
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

do mojego probowano sie wlamac, uszkodzili drzwi, porysowali lusterka, wiec pomysl o AC
Próba kradzieży i stłuczka w pierwszym miesiącu? :shock: to się nazywa pech...
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Sprawdź Minicasco jak pełne AC za drogie :smile:
static
nena

Post autor: nena »

t_scarf pisze:
Próba kradzieży i stłuczka w pierwszym miesiącu? :shock: to się nazywa pech...
niestety:(((( aż płakac mi sie chce :(
keeway69

wyliczyli mi to w biurze zajmujacym sie ubezpieczaniami a maja tam mnóstwo firm ubezp. tylko kurcze tysiak za auto ktore wyceniono na 15tyś no to sorry ale nie wiem czy jest super opcja, za przejechanie gwozdziem po aucie moze bym dostal smieszne pieniadze skoro cale auto wedlug ich zrodel ma taka smieszna wartosc:/ a tysiak po drodze nie chodzi niestety a jestem ekonomista i nie wiem czy to dobrze zainwestowany pieniadz rozumiem jesli wartosc byla by zblizona w granicach 20tyś to nawet bym nie pytal. za stilo oferowano mi ub. za 1tyś zl a cale auto wyceniono na10tyś;/
nzone

Post autor: nzone »

wyliczyli mi to w biurze zajmujacym sie ubezpieczaniami a maja tam mnóstwo firm ubezp. tylko kurcze tysiak za auto ktore wyceniono na 15tyś no to sorry ale nie wiem czy jest super opcja, za przejechanie gwozdziem po aucie moze bym dostal smieszne pieniadze skoro cale auto wedlug ich zrodel ma taka smieszna wartosc:/ a tysiak po drodze nie chodzi niestety a jestem ekonomista i nie wiem czy to dobrze zainwestowany pieniadz rozumiem jesli wartosc byla by zblizona w granicach 20tyś to nawet bym nie pytal. za stilo oferowano mi ub. za 1tyś zl a cale auto wyceniono na10tyś;/
AC na 15 koła dup..y nie urywa ale sens jest taki że co by się nie stało to do wartości szkody całkowitej (70% wyliczonej sumy) możesz robiść bez gotówkowo nawet w BMW a jak dużo wypłacą to samemu, a tak nawiasem to z ekonomicznego punktu widzenia kup sobie Nissana 370Z wartego 100 koła to zarobisz na nim ... pozdrawiam[/quote]
keeway69

nie o to mi chodzi by zarobic lecz by nie byc mocno w duuuu.. bity no bo sorry ,ale ciekawy pieniadz z tego nie jest.... wiem ,ze sa plusy tego ,ale chwilowo u mnie z kasa tak sobie bo nie mialem wgl w planach mini ale po przejazdzce sie zakochalem;] a kase na razie mam zamrozona na miesiac. tak wgl to moge np teraz kupic OC a za miesiac do tego np dokupic AC??? czy wszystko musi byc z jednym terminem??? orientuje sie ktoś?
nzone

Post autor: nzone »

OC a za miesiac do tego np dokupic AC??? czy wszystko musi byc z jednym terminem??? orientuje sie ktoś?
można :wink:
kiubz

Post autor: kiubz »

Można, ale po co?

Po pierwsze to pamiętaj że dokupienie AC oznacza, że zapłacić możesz więcej (w pakiecie taniej). Po drugie będziesz miał nierówną historię i co rok ten sam problem- OC i AC nie kupisz w pakiecie nigdy, bo AC będzie się Ci kończyć miesiąc później. Po trzecie- żebyś się nie wkopał za chwilę, bo większość ubezpieczycieli nie sprzeda Ci AC w furze 10letniej jaka by nie była. Reasumując albo bierz pakiet teraz albo wcale.
keeway69

ok spoko poslucham waszych rad;) dziex za pomoc
Awatar użytkownika
spooner
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: spooner »

nzone pisze:
AC na 15 koła dup..y nie urywa ale sens jest taki że co by się nie stało to do wartości szkody całkowitej (70% wyliczonej sumy) możesz robiść bez gotówkowo nawet w BMW a jak dużo wypłacą to samemu, a tak nawiasem to z ekonomicznego punktu widzenia kup sobie Nissana 370Z wartego 100 koła to zarobisz na nim ... pozdrawiam
To czy można wstawić do BMW czy nie jest zawarte w umowie ubezpieczenia. Często taka przyjemność wymaga dopłaty...
youhavemyword.pl - technical authoring and translations

Life's just one lap, why don't we make it a good one...
Grzegorz77

Post autor: Grzegorz77 »

Zależy od opcji czy zawarta amortyzacja i wtedy wyceniana na używanych częściach czy wybierze sie droższa opcje na nowych częściach
ODPOWIEDZ