Zamek klapy bagażnika -stuki

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Grzegorz77

Zamek klapy bagażnika -stuki

Post autor: Grzegorz77 »

Witam ? Czy ktoś miał podobny problem? Otóż z tylej klapy dochodzą na krótkich nierownosciach stuki. Starałem sie regulować zamek ale szarpać na postoju za klape cisza a jak jadę po wertepach słychać delikatne stuki . Po otwarciu klapy cisza. Wiecie co można z tym zrobić ?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Zamek klapy bagażnika -stuki

Post autor: flapjck1 »

sa jakies odboje klapy? moze da sie je wykrecic deko?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
venomenon

Post autor: venomenon »

Miałem ten sam problem :) Początkowo obkleiłem zaczep (ten "U"-kształtny na klapie bagażnika) taśmą izolacyjną.
Pomogło, ale zamek zaciskając się szarpał taśmę, więc zakupiłem kawałek opaski termokurczliwej, założyłem w miejsce naklejonej taśmy, podgrzałem i gotowe - problem już nie występuje.
Grzegorz77

Ma odboje ale tez już kombinowalem na kilka sposobów i papa :). Sprawdze patent z opaska wydaje sie sensowny . Dzięki
michu86
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: michu86 »

venomenon pisze:Miałem ten sam problem :) Początkowo obkleiłem zaczep (ten "U"-kształtny na klapie bagażnika) taśmą izolacyjną.
Pomogło, ale zamek zaciskając się szarpał taśmę, więc zakupiłem kawałek opaski termokurczliwej, założyłem w miejsce naklejonej taśmy, podgrzałem i gotowe - problem już nie występuje.
dobry pomysł - wieki temu zastosowałe u siebie, nawet w innych samochodach = MINI problemy :D
Grzegorz77

Działa . Dzięki raz jeszcze :mrgreen:
venomenon

Post autor: venomenon »

Nie ma sprawy - trzeba sobie pomagać nawzajem :) tym bardziej, że to stukanie było dla mnie zajebiście wkurzające.
ODPOWIEDZ