przerażona mini cooper S

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Re: przerażona mini cooper S

Post autor: Brennt »

a ja nie lubie jezdzic za samochodami z lpg bo strasznie smierdza gazem :(
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

A mi caly czas za ta 100 pali facepalm
R56 239km 342nm
skomer10

Post autor: skomer10 »

nena pisze:nie wiem jak u Was jest z tym ale mnie zaczyna to powoli irytować , co zatankuje coopera to nawet się nie obejrze a wskazowka leci w doł , pisze mi np ze mam do zrobienia 300 km a przejade 60 km i już mi pisze inaczej ( 190 ) . no bez jaj .. przed kupnem patrzylam na spalanie tego auta i pisalo ze jest w granicach 8-9 , ale moim zdaniem jest to 12 ! ..nie jezdze znowoz strasznie szybko , jak trzeba to dodam wiecej gazu ale bez szaleństw, a tu takie cyrki.. wkurza mnie jak wyjezdzam ze stacji i wsazowke mam na połowie , jade do miasta 15 km , wracam z niego a wskazowka juz opadla na ćwierć;/ .Czy wy tez tak macie?? zastanawiam się nad zalozeniem gazu , bo denerwuje mnie ze w ciagu mieisaca wydalam na paliwo ok 1200 zł .a nie jezdze niewiadoomo gdzie , bo tylko do miasta 2 razy w tyg .
mnie bardziej zastanawiam jak to koleżanka wyliczyła te 1200zł jeżdząć 60km tyg :)
15km x2 (tam i z powrotem) =30
30x4 (cztery tyg w miesiącu) = 120km czyli nawet jak by palil 12l\100 to jest około 70zł a nie 1200:P

poza tym w śród najczęstszych przyczyn dużego spalania wymienil bym przyzwyczajenia :)
mój miniaczek (klasa disel) na początku palił mi 8,5 litra co dla mnie było szokiem na 1,4 disel i 1150kg wagi :)

ale miałem przyzwyczajenia z poprzedniego samochodu i nie wrzucałem za często 6 biegu choć go miałem teraz to robię bardzo często zauważyłem że gdy przyśpieszam dynamicznie 1-2-3bieg 4i5 wrzucam na sek a później sześć i równo gaz to miniaczek zaczął mi palić 5,8 litra :)
wiec 2,7 litra za to że zmieniłem przyzwyczajenia to oszczędność rzędu 15zł :P co za tym idzie z oszczędności już na wiosnę wsadzę do niego 17cali:p
zaznaczę że na trasie rzeszów - słowacki raj spalanie w 4 osoby załadowanym samochodem wyszło mnie 4,8litra :) cudowny mały kultowy samochód (zaznacze że ja robie od 1tyś-2tyś km miesięcznie a wydatki na paliwo to 400-700zl

co do panów od samochodów za 30k :) to mini raczej nie jest klasykiem raczej kultem :) i występuje w prawie wszystkich nowych teledyskach :) hehe , nie wiem jak wy ale mi już dawno żadne autko tak sie nie podobało pod wieloma względami
spalanie,wygląd , zawieszenie , hamulce
a zaoszczędzone pieniązki czy to z lpg czy z wrzucania 6 biegu gdzie tylko sie da zawsze można włożyc w podróż miniakiem albo w niego samego :) pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ