Witajcie.
Ostatnio w czasie jazdy zaswiecila mi sie kontrolka. Nie wiem jak sie ona nazywa w kazdym razie jest pomaranczowa i umieszczona na predkosciomierzu. Znajduje sie pod oznaczeniem otwartego bagaznika i nad kierunkowskazem. Jest pod recznym hamulcem specjalny przycisk o tym oznaczeniu (ktory naciskala i w koncu kontrolka zgasla). Kontrolka wyglada tak ze jest ! w takim jakby dzbanie. Wie ktos o co chodzi z nia, po co jest ten przycisk itd.
Nie mam polskiej instrukcji
Dzieki
Kontrolka w nowym mini
Moderator: flapjck1
Re: Kontrolka w nowym mini
witaj
prawdopodobnie chodzi Ci o kontrolkę ciśnienia powietrza w kołach / spadek ciśnienia - świeci / sprawdż najpierw resetowania czujników włącz zapłon i przyciśnij przycisk o którym mówisz na około 7 sekund, jeśli mimo to zapali się kontrolka wybierz się do wulkanizatora.
pozdr
prawdopodobnie chodzi Ci o kontrolkę ciśnienia powietrza w kołach / spadek ciśnienia - świeci / sprawdż najpierw resetowania czujników włącz zapłon i przyciśnij przycisk o którym mówisz na około 7 sekund, jeśli mimo to zapali się kontrolka wybierz się do wulkanizatora.
pozdr
Re: Kontrolka w nowym mini
Jak wyłaczyć kontrolkę ciśnienia powietrza w kołach, mini z 2009r, coś nie mogę jej odnaleźć przy tym ręcznym... co z tym zrobić? Proszę o pomoc !cacekj pisze:witaj
pozdr