Czy ktoś pamięta

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Czy ktoś pamięta

Post autor: Dejwid »

Cześć

Czy ktoś z was pamieta może gdzie można było kiedyś odszukać taki schemat budowy tzw konsoli którą montuje się pomiędzy siedzenia przednie i dochodzi ona prawie pod deskę rozdzielczą. Kiedyś gdzieś widziałem schemat budowy tej konsoli i bardzo mi się wydaje że to było jeszcze na starym forum. Niestety przeszukałem wszystko i nie znalazłem (być może przeoczyłem). Jeśli ktoś kojarzy o co mi chodzi i widział gdzieś ten schemat to proszę o pomoc.

Pozdro
IVO

Re: Czy ktoś pamięta

Post autor: IVO »

Znalazłem takie 2 fotki, może się przydadzą
Załączniki
centre_console_classic_mini_01.jpg
centre_console_classic_mini_01.jpg (46.77 KiB) Przejrzano 864 razy
centre_console_classic_mini_02.jpg
centre_console_classic_mini_02.jpg (46.77 KiB) Przejrzano 861 razy
IVO

Jeszcze coś takiego znalazłem, niestety nie wiem czy w cm czy w calach, ale to możesz sprawdzić.
pzdr
Załączniki
classic_mini_centre_console_template.zip
(6.66 KiB) Pobrany 132 razy
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

Fajne, a jak to potem przymocowac juz do calej reszty ??
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Dejwid »

Dzieki wielkie właśnie tego poszukiwałem :) a z przymocowaniem bedę się głowił jak już podejmę się budowy ;)
IVO

Cieszę się, że mogłem pomóc.
Jeśli zdecydujesz się konsolę zbudować, to koniecznie wstaw na forum fotorelacje z etapów budowy i efektu końcowego (po instalacji) :!:
Pewnie wielu chciałoby skorzystać...
pzdr
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Malina »

Chłopaki,jesteście wielcy.Nurtowała mnie taka półeczka od jakiegoś czasu,ale nawet nie przyszło mi do głowy,że może być gotowe mustro do odrysowania.Podpowiedzcie jeszcze jak ładniej wygląda wykończenie takiej półki,zostawione w drewnie tylko pobejcowane i polakierowane,czy obite skajem w kolorze tapicerki?
A co do montażu,to myślę,że nie ma większego problemu.Można wykorzystać gotowe krzywki z giętkiej blachy,które można kupić w sklepach z elementami meblowymi za grosze.Jeszcze proszę podpowiedź co wstawić w miejsce otworu na radio,bo ja mam zamontowane w miejscu orginalnym,a na półeczce zrobi się duża niewykorzystana powierzchnia
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

Malina, przecież zawsze można troche zmodyfikować projekt, najważniejsze sa wg mnie szablony na boczki - a zamiast wycinać otwór na radio, można zrobić troche niżej zamukany schowek np na płytki, cuksy czy co kto tam lubi wozić w samochodzie :) W MiniMagu widziałem kilka projektów np z dodatkowymi nawiewami, radiem, zamykanym schowkiem. Możliwości jest conajmniej kilka. Jedyna na co trzeba zwrócić uwagę, by ścianka boczna z wycięciem była po właściwej stronie- stronie kierowcy, no chyba że ktoś ma mniejsze stopy... .

Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

No właśnie o takie podpowiedzi mi chodzi. Pewnie schowek będzie najkorzystniejszy, zawsze można ukryć panel radia przed złodziejem, bo mi po głowie chodziły jakieś zegary, a wcale nie miałam na coś takiego ochoty. Dobrze, że Wspomniałeś o tym wycięciu, co prawda nie mam wielkich nóg, ale po co sobie utrudniać jeśli jest inne wyjście. Jeszcze pytanie, czy to mustro po wydruku jest w skali 1:1?
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

Wygląda na to że jest to szablon 1:1 , bo rozmiar arkusza do drukowania to podobo minimum 23"x33" ,no to nie jest mało. Jakiś ploterek i można śmigać z arkuszami.
Przymierzałem się do tego jakiś czas temu, ale z przodu zaczęłoby się robić dość .... nieminiakowo, ciasno, może przytłaczająco trochę, tkie mam odczucia. Tak czy siak, jestem ciekaw efektu, bo można to naprawde fajnie rozwiązać i wykończyć :)

Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Ja zdecydowałam się zrobić taką półkę. Obiecuję, że jak będzie gotowa podeślę fotki przed montażem i po montażu. Nie wiem jeszcze czy będzie pobejcowana pod kolor konsoli z drewna, czy obita skajem w kolorze tapicerki (czerwono-wiśniowa).
ODPOWIEDZ