Kontrolka hamulca ręcznego

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kamilkp
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kontrolka hamulca ręcznego

Post autor: kamilkp »

Witam,
zauważyłem wczoraj, że jak zaciągnę hamulec ręczny na pierwszy ząbek to zapala się na chwile kontrolka (ta czerwona z wykrzyknikiem) po czym gaśnie, jak poruszam trochę ręcznym (cały czas będąc na pierwszym ząbku) to się raz pali raz nie. Czego to może być kwestia, jakiś czujnik nie styka, coś trzeba wyregulować? Czy olać po prostu bo dodam, że po zaciągnięciu na dalsze "ząbki" działa jak należy.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Kontrolka hamulca ręcznego

Post autor: flapjck1 »

o ile jest regulacja krancowki to mozesz ja poprawic zeby kontrolka sie zapalala

jesli jej nie ma to olej temat
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
SEB 11

kontrolka hamulca

Post autor: SEB 11 »

witam mam pytanie czy kontrolka hamulca ręcznego zapala się po zaciagnięciu dźwigninie czy cały czas jest zgaszona tylko sygnalizuje jak jest zaciągnięty przy odpalaniu i gasnie
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

kamilkp - u mnie jest identycznie, kwestia regulacji. ten pierwszy ząbek jest ciut wyższy niż pozostałe. mi to pasuje, bo jak tnę na winklu i nie spuszczę do końca, tylko zostanie na pierwszym ząbku, to przynajmniej mi nie świeci, a na pewno na tym poziomie ręczny jeszcze nie działa.

SEB 11 - jak masz zaciągnięty, to po zapaleniu musi świecić cały czas, aż nie zluzujesz
Awatar użytkownika
spooner
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: kontrolka hamulca

Post autor: spooner »

SEB 11 pisze:witam mam pytanie czy kontrolka hamulca ręcznego zapala się po zaciagnięciu dźwigninie czy cały czas jest zgaszona tylko sygnalizuje jak jest zaciągnięty przy odpalaniu i gasnie
U mnie świeci się cały czas.
youhavemyword.pl - technical authoring and translations

Life's just one lap, why don't we make it a good one...
SEB 11

Post autor: SEB 11 »

mam wrazenie jak zaciagne reczny ze hamuje bardziej lewe tylne kolo, a co moze byc ze nie swieci kontrolka po zaciagnieciu i jak naprawic
krasnoludek6

Post autor: krasnoludek6 »

mam takie tez pytanie oczywiscie u mnie tez sie swieci caly czas i ,,gdzie jest ta czesc do regulacji tego recznego
ODPOWIEDZ