cooper S gaśnie po zapaleniu
cooper S gaśnie po zapaleniu
Witam serdecznie,
Mam problem, w ostatnich dniach przy niskich temperaturach po zapaleniu Coopera S gaśnie silnik, potem odpala normalnie. Samochód jest z 2007r, poprzednie okresy zimowe przebiegały bezproblemowo. Czy to problem akumulatora? Czy filtr paliwa?
Z góry dziękuję za sugestie. Sylwia
Mam problem, w ostatnich dniach przy niskich temperaturach po zapaleniu Coopera S gaśnie silnik, potem odpala normalnie. Samochód jest z 2007r, poprzednie okresy zimowe przebiegały bezproblemowo. Czy to problem akumulatora? Czy filtr paliwa?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: cooper S gaśnie po zapaleniu
u mnie tak się zachowywał, gdy akumulator niedomagał. wymieniłem na nowy i jest po problemie.
Dzięki za odpowiedź. Jutro podjadę, żeby sprawdzić ten akumulator.
Jeszcze 2 pytania, jaki akumulator kupić? I czy można go samemu wymienić (jak się wyciąga, bo nie mam tego w książce)?
Nie żebym się do tego rwała, ale jak to proste, to żebym z głupią rzeczą jak wymiana akumulatora do mechanika nie jechała
S.
Jeszcze 2 pytania, jaki akumulator kupić? I czy można go samemu wymienić (jak się wyciąga, bo nie mam tego w książce)?
Nie żebym się do tego rwała, ale jak to proste, to żebym z głupią rzeczą jak wymiana akumulatora do mechanika nie jechała
S.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
ja do R53 kupiłem taki jak poniżej, ale nie wiem czy do R56 jest taki sam. wymiana wymaga posiadania kilku narzędzi. nie brudź kobiecych rąk podjedź do jakiegoś warsztatu i Ci chętnie wymienią w cenie. akumulator waży kilka kg, dodatkowo stary zostawia się w rozliczeniu (kwestia późniejszej utylizacji)
Akumulator Bosch S5 54Ah 530A
Model: S5002
Nr katalogowy:
0.092.S50.020
Napięcie 12 [V]
Pojemność 54 [Ah]
Prąd rozruchu 530 [A]
Długość 207 [mm]
Szerokość 175 [mm]
Wysokość 190 [mm]
Gwarancja 2 lata
cena ok 240pln
Akumulator Bosch S5 54Ah 530A
Model: S5002
Nr katalogowy:
0.092.S50.020
Napięcie 12 [V]
Pojemność 54 [Ah]
Prąd rozruchu 530 [A]
Długość 207 [mm]
Szerokość 175 [mm]
Wysokość 190 [mm]
Gwarancja 2 lata
cena ok 240pln
Sprawdź podgrzewanie sondy lambda - tzn podjedź do warsztatu niech Ci sprawdząSisi0908 pisze:Witam serdecznie,
Będzie taniej niż akumulator. Tak właśnie kiedyś miałem i okazało się, że niedomagało ogrzewanie sondy lambda - tj obok katalizatora.
Maciek
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera
Z ciekawości - udało Ci się usunąć usterkę?Sisi0908 pisze:Witam serdecznie,
Mam podobny problem w swoim. Odplam silnik -> zegary się podnoszą -> opadają i silnik jakby gaśnie -> po czym się podnoszą i jest OK. Mój akumulator ma prawie dwa lata i też go podejrzewam.
Sorki, że się wtrącam w temat ze swoim problem, ale nie chce zaśmiecać forum i zakładać podobnego tematu.
u mnie od pewnego czasu gdy postoji 24h gdy chce odpalic wskaznik sie wlaczaja i nieodpala wszystko gasnie tylko za drugim razem i ok o co chodzi
Dwu letni akumulator nie powinien stwarzać problemów. Ja mam w celice od nowości
(2004) i kręci za każdym razem. Jeżeli problem wystąpił ostatnio to moze zmiencie stacje benzynową?
(2004) i kręci za każdym razem. Jeżeli problem wystąpił ostatnio to moze zmiencie stacje benzynową?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
nie porownuj oryginalnych akumulatorow z zamiennikami
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Pomyślałam o tym i zrobiłam test. Nie pomogło. Mój akumulator jest jeszcze na gwarancji, więc jego usterka też jest raczej mocno naciągana.marcinmsm pisze:Dwu letni akumulator nie powinien stwarzać problemów. Ja mam w celice od nowości
U mnie był słaby akumulator, także został wymieniony. Aczkolwiek jeszcze z 2 razy mi się coś takiego zdarzyło. Czy może to być filtr paliwa, albo pompa paliwa?