NOWY UŻYTKOWNIK - WIELKA PROŚBA O POMOC I WYCENĘ

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wolfenstein

NOWY UŻYTKOWNIK - WIELKA PROŚBA O POMOC I WYCENĘ

Post autor: wolfenstein »

Witam wszystkich,

jestem nowym użytkownikiem, planuję zakup samochodu MINI dla mojej żony.
Nie chcę natomiast kupić jakiegoś ulepa składanego z 3 czy 4 sztuk. Z drugiej strony też nie mam na wydanie jakiejś ogromnej kasy...

Ale do rzeczy, znajomy znajomego :wink: ma do sprowadzenia auto. Poniżej foty. Mam do was prośbę jako ludzi w temacie, mam nadzieję, że ja też będę w tym dobry i to już nie długo :mrgreen:
zobaczcie i oceńcie...

2003 rok
1.6 90KM
1 właściciel
bezwypadkowy
159 tys przebieg serwisowany w BMW

cena do zapłacenia przeze mnie 5200eur plus koszty sprowadzenia.

Warto ?

I tak na marginesie, na przyszłość jakieś porady przy kupnie MINI.

Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Załączniki
12106123k_xxl.jpg
12106123k_xxl.jpg (44.4 KiB) Przejrzano 2288 razy
12106123n_xxl.jpg
12106123n_xxl.jpg (100.16 KiB) Przejrzano 2288 razy
12106123a_xxl.jpg
12106123a_xxl.jpg (94.12 KiB) Przejrzano 2288 razy
Awatar użytkownika
spooner
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: NOWY UŻYTKOWNIK - WIELKA PROŚBA O POMOC I WYCENĘ

Post autor: spooner »

1. Zacznij od wnikliwej lektury FAQ.
2. Takie wątki przynależą do stosownego działu.
3. Co do tego egzemplarza... on wygląda na wersję USA i jakoś nie dowierzam żeby ktoś wyłożył ot tak trochę grosza żeby wystilizować ONE na Cooper S, bez pretekstu w postaci kolizji. Czy w książce serwisowej jest mowa cokolwiek na temat wymiany skrzyni biegów?
Nawet jeśli skrzynia była wymieniona i auto faktycznie nie było bite, to po doliczeniu opłat rejestracyjnych i dodaniu kosztów sprowadzenia, nie będzie to wcale nie wiem jaka okazja.
youhavemyword.pl - technical authoring and translations

Life's just one lap, why don't we make it a good one...
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

Auto ze zdjęć, albo było sprowadzane z USA, albo było bite z przodu i z tyłu, bo zderzaki są z wersji amerykańskiej (obrysówki). Jeśli to wersja amerykańska to licznik będzie w m/h itd.

Poza tym auto ma spojler dachowy od Cooper S - albo komuś się bardzo podobał, albo akurat taki mieli na szrocie :wink: Powiem szczerze, że nie wiem, jak się ma czarny grill do niebieskiego nadwozia i czy była taka opcja przy zakupie, czy po prostu ktoś wymieniał, bo był uszkodzony. Do tego dochodzą oznaczenie "S" przy bocznych kierunkowskazach - albo ktoś chciał sobie zrobić coś na wzór eSki, albo...

Przebieg jak na Miniaka, nie jest mały, więc radzę się poważnie zastanowić, bo niestety nie wygląda to najlepiej.
wolfenstein

Dzięki za info

Powiem tak, ja niestety nie wiem więcej nic niż to co napisałem, auto stoi gdzieś w Niemczech u dealera BMW, zostawiono je w rozliczeniu za BMW 3.
Mam jeszcze takie fotki...

i jeszcze raz dzięki.
Załączniki
12106123j_xxl.jpg
12106123j_xxl.jpg (50.17 KiB) Przejrzano 2256 razy
12106123g_xxl.jpg
12106123g_xxl.jpg (81.03 KiB) Przejrzano 2256 razy
12106123f_xxl.jpg
12106123f_xxl.jpg (84.61 KiB) Przejrzano 2256 razy
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Moim skromnym zdaniem to auto było uszkodzone. Zwróć uwagę na wszystko co mówią moi poprzednicy tzn. zderzaki, spojler, grill, prędkościomierz (na ostatnim zdjęciu wydaję mi się, że jest w km/h czyli prawdopodobnie nie jest to wersja USA) do tego nie ma tylnej wycieraczki i listwa nad tablicą rejestracyjną jest dziwna... (najczęściej jest chromowana, pierwszy raz widzę w kolorze nadwozia). Sprawdź też nr VIN czy aby na pewno wyposażenie jest oryginalne. Pozdrawiam
Bzyku
matthew90

Post autor: matthew90 »

i na tym skromnym ostatnim zdjęciu widać magiczną kontrolkę błędu AirBag :mrgreen:
wolfenstein

Dzięki.
Szkoda, że pewnie bubel bo podoba mi się, ale dlatego chciałem wcześniej podpytać żeby nie popełnić jakiegoś błędu napalając się. To co dowiedziałem się telefonicznie dzisiaj to, że zderzaki i wydech były wymieniane w 2009 roku i są wpisane do papierów, przy wydechu jest wpisane, że to JCW SPORTAUSPUFF.
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

lol, nawet wydech na srodku

moze to jest Ska tylko silnik i maske wymienili? :lol:
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
blekitny_WF

Post autor: blekitny_WF »

wydech na srodku i brak wlotu na masce ..... cos grubo kombinowane to auto ... moim zdaniem odpusc w kraju znajdziesz ciekawsze egzemplarze....
blekitny_WF

Post autor: blekitny_WF »

skrzynia ilu biegowa ???? jesli nie ma wlotu na masce to nie ma kompresora, skrzynia 5-cio biegowa. zwykly 1.6. jesli inaczej to skladak. sam sobie takiego zlozysz z kilku taniej

pozdro.
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Post autor: Babak »

a tak już po za tym co wymienili koledzy powyżej to cena 5200 Euro
za tak fatalnie wyposażony egzemplarz? i 159 tyś km?

Zwykłe fotele, standardowe audio, manualna klima, kiera bez multifunkcji... nawet schowka nie ma!
a najbardziej zastanawiający jest brak tylnej wycieraczki? WTF?
Z takim cudem się jeszcze nie spotkałem.

Nawet jeśli założymy, że nie był bity tylko właściciel sobie pozmieniał lekko estetykę to i tak się nie opłaca.
Dodam jeszcze, że w okolicach 150 tyś km w miniakach zaczynają się lawinowo sypać części i elektryka :(
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

za takie pieniądze :?: omiń ten temat szerokim łukiem... ulep jak nic, nic do nieczego nie pasuje...
wolfenstein

ostro dajecie :mrgreen: ale dobrze :mrgreen:
Powiem tak, nie wiem za bardzo jak reagować bo to jest przez znajomego i niby z polecenia, ale wiecie jak to bywa z poleceniami... więc jestem ostrożny.
No ale..., więc tak, po waszych cennych uwagach i sugestiach umówiłem się z gościem, że przyprowadza go do Polski, a ja sobie go sprawdzę, kupować nie muszę, zaliczki nie daję chociaż taka była propozycja. Koleś powiedział, że ok i że go sprowadzi czy ja będę go w ogóle chciał czy nie... jakieś rozwiązanie jest :wink:
także zobaczymy co w nim grane na miejscu.
Gdzie można go sprawdzić w okolicach W-wy, coś polecacie? Na co zwrócić uwagę? Może ktoś z was jest w stanie porozmawiać ze mną telefonicznie? Mile widziany jakiś kontakt na priv, kiedyś odwdzięczę się :smile:
Pytałem o to czy są jakieś dokumenty na dokonywane zmiany? Generalnie wszystkie zmiany są ponoć wpisane w papiery. A ten wydech to jest dokładnie wpisany jako Bastuck Gruppe A JCW R50 Sportauspuff i jest z 2010r. Felgi ATS wpisane są w 2011r. Resztę będę wiedział już w kraju.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi.
POZDR
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

za 30k poszukasz "S" w kraju w rocznikach >2004... tu jest dużo znaków zapytania, a cena po sprowadzeniu i opłatach nie będzie jakaś superatrakcyjna jak za zwykłe 1.6 ala MCS/JCW... to tak tylko moim zdaniem, ale warto go sprawdzić, może faktycznie ktoś chciał go stjuningować i trochę w niego włożył...
wolfenstein

maniujr pisze:za 30k poszukasz "S" w kraju w rocznikach >2004... tu jest dużo znaków zapytania, a cena po sprowadzeniu i opłatach nie będzie jakaś superatrakcyjna jak za zwykłe 1.6 ala MCS/JCW... to tak tylko moim zdaniem, ale warto go sprawdzić, może faktycznie ktoś chciał go stjuningować i trochę w niego włożył...
no generalnie pójdę tym tropem. Postaram się go jak najlepiej sprawdzić, jeżeli będzie ok to się zastanowię, pogadam względem ceny i w ogóle. A może coś będzie faktycznie całkiem dobrego. Na pewno dam znać :mrgreen:
A jak nie ten to jakiś inny... może jakaś właśnie ori "S" w budżecie około 30 ?
ODPOWIEDZ