Mini Flame Red 1989
Moderator: flapjck1
- Lukas
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Austin Mini Flame Red 1989
- Kontakt:
Mini Flame Red 1989
Witam. Widzę, że przedstawiacie tutaj swoje samochodziki, przedstawię więc i ja! Ponieważ kupiłem go tydzień temu, a wcześniej nie miałem z Mini nic wspólnego, napiszę to co o nim wiem od poprzedniego właściciela i klubowiczów z tutajszego klubu.
Jest to Mini Flame RED z 1989 roku (w papierach i na fakturze określony jest jako Rover Mini Racing Flame - jest to ponoć jakaś wersja Flame Red tylko na rynek brytyjski, 800 sztuk. Jestem na etapie sprawdzania tej rewelacji - narazie przyjmijmy, że to Flame Red)
Silniczek 998ccm, gaznikowy, 94 tys mil przebiegu
Felgi 12" MiniLite z oponami 165/60/12
Nowy wydech stage 1 z centralnie umiejscowioną końcówką (rewelacyjny dzwięk!)
Zresztą, zobaczcie sami. Może to ja dowiem się czegoś ciekawego od Was Jak Wam się podoba?
Jest to Mini Flame RED z 1989 roku (w papierach i na fakturze określony jest jako Rover Mini Racing Flame - jest to ponoć jakaś wersja Flame Red tylko na rynek brytyjski, 800 sztuk. Jestem na etapie sprawdzania tej rewelacji - narazie przyjmijmy, że to Flame Red)
Silniczek 998ccm, gaznikowy, 94 tys mil przebiegu
Felgi 12" MiniLite z oponami 165/60/12
Nowy wydech stage 1 z centralnie umiejscowioną końcówką (rewelacyjny dzwięk!)
Zresztą, zobaczcie sami. Może to ja dowiem się czegoś ciekawego od Was Jak Wam się podoba?
aymoo.pl
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Mini Flame Red 1989
Zaj....ste zegary
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
jak dla mnie - rewelacja fajniutki
Co tu dużo nawijać - piękny!
Tylko kierownica nie po "tej" stronie
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Dzięki! Miło, że Wam się podoba. A kierownica? Faktycznie... to chyba złośliwie mi tak zamontowali
aymoo.pl
- Kitek
- Klubowicz
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jest świetny !!
Mój ulubiony kolor dla miniaka !!
Cudny, że tylko patrzeć i cieszyć oko
i te zegary.....
Mój ulubiony kolor dla miniaka !!
Cudny, że tylko patrzeć i cieszyć oko
i te zegary.....
...Kot samym jest duchem, samym demonem, samą czułością i żartem...
Wedymin pisze:
Śliczny miniaczek....
Sorry za off topic, ale orientujecie się czy opłacalna jest przeróbka mini z kierownicą po prawej stronie, na taką do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni? (wiem, że to nie tylko kwestia kierownicy, także pedałów, wycieraczek itd.) Pytam, bo znajomy jest teraz w Anglii i dobrze wie, że choruję na mini i śmiał się, że przyjedzie do mnie jakimś...
Zaczynam się zastanawiać, bo może "w tym szaleństwie jest metoda..."
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Najbardziej z tego wszystkiego podobają mi się te zegary, ... jednak a potem dźwignia ręcznego.
Rock: ten temat był już poruszany chyba ze dwa razy na forum, poszukasz, znajdziesz
Pozdrawiam
Rock: ten temat był już poruszany chyba ze dwa razy na forum, poszukasz, znajdziesz
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Witam po dłuższej przerwie. Wreszcie udało się przeprowadzić do nowego domu i temat remontu Mini może wrócić. Samochodzik dzielnie czekał chyba ze 3-4 lata w garażu. Na początku robiłem nim czasem małe rundki, potem wyjąłem akumulator i tak Mini stoi już z rok. Wprawdzie w garażu, ale nie ogrzewanym. Jednym słowem należy mu się spora doza troski. W tym tygodniu zabiorę go wreszcie do jego nowego garażu z kaloryferem
Na początku będę chciał doprowadzić go do stanu używalności. Nazbierało się trochę gratów w środku, pewnie sporo rzeczy przestało działać itd. Nie sądzę żeby udało się go odpalić.
Ponieważ tak naprawdę jestem zielony liczę na sporą pomoc od Was. Będę pytał o różne głupoty, czasem tak oczywiste, że będziecie się zastanawiali czy żartuję Miejcie cierpliwość, każdy kiedyś zaczynał.
Na początku będę chciał doprowadzić go do stanu używalności. Nazbierało się trochę gratów w środku, pewnie sporo rzeczy przestało działać itd. Nie sądzę żeby udało się go odpalić.
Ponieważ tak naprawdę jestem zielony liczę na sporą pomoc od Was. Będę pytał o różne głupoty, czasem tak oczywiste, że będziecie się zastanawiali czy żartuję Miejcie cierpliwość, każdy kiedyś zaczynał.
- Załączniki
-
- mini.jpg (177.46 KiB) Przejrzano 1789 razy
aymoo.pl
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
piekny lom na pierwszym planie
odsun go od miniaka
odsun go od miniaka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Lukas
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Hehe, to kawałek zbrojenia. Garaż w którym Mini stoi ostatnie 3 lata był w międzyczasie przedłużany, stąd takie dodatkowe atrakcje na zdjęciu...
aymoo.pl