2013 SPORT ALL_MINI WEEKEND
Moderator: flapjck1
2013 SPORT ALL_MINI WEEKEND
Drodzy MINI FANATYCY ( i nie tylko)
czas zorganizowac impreze ogolnokrajowa dla nas !!!!!
gdzie są czasy gdy jadac spokojnie ulica swojego miasta swoim mini, widzisz nadjezdzajacego miniaka z naprzeciwka mrugacie sobie dlugimi i machacie do siebie??
gdy w 05r. kupowalem swojego blekitnego w BMW AUTO FUS, moj sprzedawca tlumaczyl mi ze tworzymy JEDNOSC. tlumaczyl mi by pokazywac WSPOLNOTE z innymi MINIAKAMI.
wtedy nie rozumialem o co u chodzi do poki na swiatlach w korku na jednej z warszawskiej ulicy stojacy 4 samochody za mna, nie wybiegl kierowca "OLD SCHOOLEEGO" miniaka i wreczyl mi ulotki na zjazd MINIAKOW gdzies w POLSCE.
Chetnie bym wybral sie na taka imprzez. Wtedy to chyba byl Radom.
Chetnie bym pojechal na tor z innymi Miniakami i pokazal na noc mnie stac!
Jesli nie potrafimy zebrac wystarczajaco chetnych aby taki tor dla nas samych "miniakow" wynajac taki tor moze powinismy uderzyc na impreze cykliczna wieksza ekipa MINI.
Proponuje SUPER OES KIELCE.
Jesli Macie jakies pomysly nie koniecznie Kielce trzeba sie ZGRAC!!!
2013 ROKIEM MINI - w kupie sila )
piscie swoje pomysly moze cos zgramy
pozdro.
5! piatka
czas zorganizowac impreze ogolnokrajowa dla nas !!!!!
gdzie są czasy gdy jadac spokojnie ulica swojego miasta swoim mini, widzisz nadjezdzajacego miniaka z naprzeciwka mrugacie sobie dlugimi i machacie do siebie??
gdy w 05r. kupowalem swojego blekitnego w BMW AUTO FUS, moj sprzedawca tlumaczyl mi ze tworzymy JEDNOSC. tlumaczyl mi by pokazywac WSPOLNOTE z innymi MINIAKAMI.
wtedy nie rozumialem o co u chodzi do poki na swiatlach w korku na jednej z warszawskiej ulicy stojacy 4 samochody za mna, nie wybiegl kierowca "OLD SCHOOLEEGO" miniaka i wreczyl mi ulotki na zjazd MINIAKOW gdzies w POLSCE.
Chetnie bym pojechal na tor z innymi Miniakami i pokazal na noc mnie stac!
Jesli nie potrafimy zebrac wystarczajaco chetnych aby taki tor dla nas samych "miniakow" wynajac taki tor moze powinismy uderzyc na impreze cykliczna wieksza ekipa MINI.
Proponuje SUPER OES KIELCE.
Jesli Macie jakies pomysly nie koniecznie Kielce trzeba sie ZGRAC!!!
pozdro.
5! piatka
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
Re: 2013 SPORT ALL_MINI WEEKEND
tor kielce bardzo fajny (znamy z doświadczenia), teraz będzie już po remoncie więc nie mogę się doczekać przyszłorocznych imprez na tym obiekcie,
w kwestii imprezy dla samych mini, jakimś wyjściem byłoby "zarażenie" pomysłem któregoś z dilerów, żeby z jego wsparciem taką imprezę zrobić (ktoś musi na początek zagwaratnować pieniązki na rezerwację toru), z wpisowego przy odpowiedniej frekwencji (na poziomie 60+) można taką imprezę domknąć na zero
w kwestii imprezy dla samych mini, jakimś wyjściem byłoby "zarażenie" pomysłem któregoś z dilerów, żeby z jego wsparciem taką imprezę zrobić (ktoś musi na początek zagwaratnować pieniązki na rezerwację toru), z wpisowego przy odpowiedniej frekwencji (na poziomie 60+) można taką imprezę domknąć na zero
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Raczej dosyć późno się się ocknąłeś - ale lepiej to niż wcale.blekitny_WF pisze:wtedy nie rozumialem o co u chodzi do poki na swiatlach w korku na jednej z warszawskiej ulicy stojacy 4 samochody za mna, nie wybiegl kierowca "OLD SCHOOLEEGO" miniaka i wreczyl mi ulotki na zjazd MINIAKOW gdzies w POLSCE.
Tylko w tym roku nie było takiej imprezy.
W poprzednich było ich dużo.
Mnie żaden pomysł nie przychodzi do głowy bo chyba jako jeden z nielicznych w tym sezonie pojechałem prawie wszystkie CA CUP i YTP i Vysoke Myto w Czechach.
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
a co to jest CA CUP ?
w czechach slyszalem ze maja super wyscigi gorskie ... natomiast szkoda mi malucha na takie sciganie.
w czechach slyszalem ze maja super wyscigi gorskie ... natomiast szkoda mi malucha na takie sciganie.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
classicauto cup - patronat pisma classicauto
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Jako fan waszych samochodzików bardzo kibicuje pomysłowi i z chęcia bym posiedział i popatrzył na wasze zmagania oko nacieszył. A co do zwyczaju machania sobie i pozdrawiania na drodze to bardzo ten gest miło i z sentymentem wspominam za czasów mojego częstego uzytkowania motocykla. choć i ta tradycja zamiera powoli zwłaszcza wśród prowadzących ścigacze. śledze temat z uwagą.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
a co byście powiedzieli na Tor Poznań ? jedyny profesjonalny obiekt w PL... 12metrów szeroki, 4km długi + część kartingowa. zaplecze medyczne, ppoż, gastronomia, pomiar, instruktarz. nie chodzi o typowy racing weekend, co dobre miejsce na spotkanie i polatanie troszeczkę jak ktoś by chciał.
organizator cyklicznych track day'ów www.tptd.pl to mój dobry kolega. myślę, że będzie nas za mało żeby cały event był na wyłączność miniaków (60aut), ale możemy spróbować spotkać się większą ekipą - postarałbym się to zgrać z marketingiem z BMW Smorawiński (na ostatniej paradzie wstępnie o takim evencie rozmawialiśmy) i dla chcących pojeździć załatwić jakieś dobre ceny.
sam przyjazd nic nie kosztuje. można popatrzeć, pogadać, wstęp wolny. udział: pół dnia z instruktorami (Gerber, Golec, Szwagierczak itp) w różnych częściach toru, obiad, drugie pół dnia latanie po całej pętli z pomiarem to normalnie koszt ok 500-700pln. grupowo na pewno wyjdzie taniej.
mój już zwiedzał TP kilka razy
http://forum.mini.org.pl/files/20120916 ... 11_619.jpg
http://forum.mini.org.pl/files/20120916 ... 95_140.jpg
Kielce też oczywiście są spoko (byłem na SJS 2x Imprezą), trochę daleko, ale to każdy indywidualnie ocenia wszystko kwestia kosztów.
organizator cyklicznych track day'ów www.tptd.pl to mój dobry kolega. myślę, że będzie nas za mało żeby cały event był na wyłączność miniaków (60aut), ale możemy spróbować spotkać się większą ekipą - postarałbym się to zgrać z marketingiem z BMW Smorawiński (na ostatniej paradzie wstępnie o takim evencie rozmawialiśmy) i dla chcących pojeździć załatwić jakieś dobre ceny.
sam przyjazd nic nie kosztuje. można popatrzeć, pogadać, wstęp wolny. udział: pół dnia z instruktorami (Gerber, Golec, Szwagierczak itp) w różnych częściach toru, obiad, drugie pół dnia latanie po całej pętli z pomiarem to normalnie koszt ok 500-700pln. grupowo na pewno wyjdzie taniej.
mój już zwiedzał TP kilka razy
http://forum.mini.org.pl/files/20120916 ... 11_619.jpg
http://forum.mini.org.pl/files/20120916 ... 95_140.jpg
Kielce też oczywiście są spoko (byłem na SJS 2x Imprezą), trochę daleko, ale to każdy indywidualnie ocenia wszystko kwestia kosztów.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Darek jest bardzo ugodową osobą to fakt ale tak jak piszesz 60 Mini i MINI się nie zbierze. Najsensowniej jest zrobić tak jak WST czyli zaklepać na jakimś TPTD (może być nawet Profi) jakieś 25 miejsc i te miejsce "odpłatnie rozdać" dla Mini i MINImaniujr pisze: organizator cyklicznych track day'ów www.tptd.pl to mój dobry kolega. myślę, że będzie nas za mało żeby cały event był na wyłączność miniaków (60aut),
P.S.: Miniakiem czy już nie Miniakiem, chętnie wpadnę
-
- Wiarus
- Kontakt:
będę rozmawiał z Darkiem o każdej opcji jak tylko powstanie kalendarz tptd na 2013. w 2012 pierwszy event był pod koniec marca, ostatni pod koniec października.
teraz jest plan na wersję zimową, ale zobaczymy.
ztcp tptd profi (czyli bez szkolenia, cały dzień jazd) paradoksalnie jest droższe, a myślę, że dla osób, które nigdy nie miały okazji być, lepszą opcją jest standardowy tptd (szkolenie+jazdy). trzeba poznać tor, auto, siebie zanim się zacznie ogniem na całej nitce. po kilku kółkach i tak puchną hamulce, opony i kierowcy im bliżej końca dnia, tym mniej aut na torze.
teraz jest plan na wersję zimową, ale zobaczymy.
ztcp tptd profi (czyli bez szkolenia, cały dzień jazd) paradoksalnie jest droższe, a myślę, że dla osób, które nigdy nie miały okazji być, lepszą opcją jest standardowy tptd (szkolenie+jazdy). trzeba poznać tor, auto, siebie zanim się zacznie ogniem na całej nitce. po kilku kółkach i tak puchną hamulce, opony i kierowcy im bliżej końca dnia, tym mniej aut na torze.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
23 czerwca?
-
- Wiarus
- Kontakt:
no to robimy listę
23 czerwca 2013 (niedziela)
1. maniujr
2. krychu
3.
4.
1. maniujr
2. krychu
3.
4.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Sign me in!
Chciałbym też wpaść koniec kwietna/początek maja
Tylko te pierdzielone decybele mi spędzają sen z powiek
Chciałbym też wpaść koniec kwietna/początek maja
Tylko te pierdzielone decybele mi spędzają sen z powiek
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 16:49 przez pididi, łącznie zmieniany 1 raz.
static
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
1. maniujr
2. krychu
3. Pididi
4. Alex
5. Maciusiowy
6.