PROBLEM Z MINI CABRIO

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

PMI

PROBLEM Z MINI CABRIO

Post autor: PMI »

Witam,mam problem z MINIAKIEM 2005r. 1.6 116KM CABRIO na wolnych obrotach bardzo delikatnie faluje wskazówka obrotomierza lecz nie jest to dla mnie specjalnie uciążliwe ,DUŻY problem mam w momencie przyspieszania , czuje że LEKKO przerywa od 900-4500obrotów a potem przyspiesza ok.do końca obrotomierza.WYMIENIŁEM filtr powietrza, świece,przewody zapłonowe, olej i nic żadnej poprawy!!!! SPALANIE okres 15.12.12-08.01.13 10.9l PROSZĘ O POMOC!!!! A I DODAM ŻE PIERWSZY RAZ NA FORUM JESTEM PROSZĘ WYBACZYĆ BŁĘDY.
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Re: PROBLEM Z MINI CABRIO

Post autor: Bzyq »

Jeżeli ruszasz agresywnie (koła buksują) i masz włączone ASC to znaczy, że przyczyną tego przerywania może być właśnie system ASC. Spróbuj wyłączyć ASC (jeśli oczywiście posiadasz). Druga myśl jaka mi się nasuwa to filtr paliwa.
Bzyku
PMI

Post autor: PMI »

WITAM ,te przerywanie jest najbardziej odczuwalne przy normalnym delikatnym przyspieszaniu ,a filtr paliwa też wymieniłem i dalej żadnej zmiany.
Artur_Katowice

Post autor: Artur_Katowice »

sprobuj filtr paliwa jeszcze wymienic
nzone

Post autor: nzone »

znajoma miała podobnie, na koniec sierpnia 2012 zakładałem jej świece NGK + kable NGK w grudniu przypadkiem dolewałem jej oliwy i tak ogólnie lukałem opierając się o kable do póki jak mnie nie JEB...o :D zmieniłem jej na kable BERU + świece i jak ręką odjął. Podobno NGK zaczęło się sypać więc czasem warto raz jeszcze wszystko sprawdzić ;)
ODPOWIEDZ