Spoiler dachowy, daszek

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Grzegorz77

Spoiler dachowy, daszek

Post autor: Grzegorz77 »

Mam pytanko.
Kupiłem spoiler dachowy oryginalny na aukcji informacja ze pasuje do coopera, one i coopera s. Kurier dostarczył , otwieram a tam jak by jedna cześć spoilera(górna) i za Chiny nie wiem jak go zamontować. Trzy punkty podparcia zakończone zatrzaskami tak jak by w klapie miały być pod to otwory. Spotkaliscie kiedyś coś takiego ? Muszę coś dokupić ? aby go zamontować? Sprzedawca oczywiście sie już nie odzywa a ja mam wrażenie ze coś mi brakuje co przymocuje do klapy a do tego czegoś ten spoiler
Grzegorz77

Re: Spoiler dachowy, daszek

http://www.lltek.com/PRS_bin/prs_160_bo ... cooper.htm

Coś podobnego do tego ale mój nie jest "wypukły" z dwóch stron tylko z zewnętrznej. Od wewnątrz jest wklęsły. Jest na nim logo MINI
luka74

Post autor: luka74 »

Wg mnie nie o ten ze zdjęcia chodzi, tylko płaski w jednym kawałku. Wyglądają, jakby potrzebne były kołki - zobacz tutaj:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=41&fg=60
luka74

Post autor: luka74 »

Tylko jeśli to ten o którym ja myślę, to do niego powinna być klapa z odpowiednią klapą...
Grzegorz77

to nie ten. moj jest plaski ale ma 3 pkt podparcia bardzo podobne do tego z mojego linku. nawer bardzo podobne. jak go kupowalem myslalem wlasnie ze to bedzie taki jak na zdjeciu do montazu na sruby i klej a tu ZONK
Sensej1985

Post autor: Sensej1985 »

Poszukaj na znanym portalu aukcyjnym :grin: Gość miał wystawiony taki spoiler osobno górę i osobno dół na dwóch aukcjach , z tego co pamiętam to zielony kolor :idea:
xjscabrio

Post autor: xjscabrio »

ten spojler oryginanie sklada sie z dwoch czesci .ty masz pewnie sama gorna.jesli nie dokupisz uzywanej(nowa wystepuje tylko w calosci gora i dol) czesci dolnej to go nie zamontujesz.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=95
Grzegorz77

oooo dokładnie taki
tylko czy do r50 go założe jak dokupie spód ? czy w r56 ten element górny klapy nie jest demontowalny ? i zakłada sie ten brakujący mi element w miejsce tego bez spoilerka ?
tak czy siak dziękuję za info ale wygląda na to że moge sobie kolejną rzecz powiesić na scianę :)
Grzegorz77

czy ja potrzebuej coś takiego ?
http://allegro.pl/spoiler-mini-cooper-s ... 79185.html
jeśli tak to już wiem że pupa bo mi stop zasłoni
venomenon

Post autor: venomenon »

Jeśli chodzi o R50, to w klapie w góry są miejsca do zamontowania spoilera - przysłonięte czarnymi zaślepkami. Ale nie wiem czy będą pasować do tego który Ty kupiłeś, tym bardziej, że kupiłeś do R56. Będzie Ci przykrywał "STOPa", bo R56 mają światło stopu za szybą.
Klapa w R50 przystosowana jest do montażu tego spoilera: link
xjscabrio

Post autor: xjscabrio »

w r56 masz nakladke gorna ktora sciagasz i w miejsce niej zakladasz spojler(tzn dwie zmontowane czesci gora i dol)
Awatar użytkownika
mainecoon6
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: mainecoon6 »

Jeśli ktoś by chciał to posiadam dolną część do spojlera r56 kolor czarny :) do swojego mini r50 zakładałem górną cześć ale to trzeba wiercić klape+klej do szyb i sporo roboty żeby to wygladało i nie zasłaniało stopu.
Olo

Post autor: Olo »

czyli ogolnie lepiej sprzedac ten od r56 i zakupic prawidlowy. Nie wiem co kolega kierowal zeby nabyc lotke od r56 a potrzebuje do r50
Grzegorz77

moze to ze sprzedawca napisal ze pasuje do coopera i one...no musze kupic wlasciwy
Olo

Post autor: Olo »

Grzegorz77 pisze:moze to ze sprzedawca napisal ze pasuje do coopera i one...no musze kupic wlasciwy
powinien napisac do jakiego cooper bo bylo ich troche r50,r52,53,r56

kieruj sie oznaczeniami modelu nie nazwa bo sporo osob sprzedaje do mini coopera / coopera s czesci tylko pytanie do ktorej generacji
ODPOWIEDZ