Witam wszystkich na forum to moj pierwszy post,
Mam problem z drzwiam w MINI One 1.4 d 2004r,
Otóż lewych drzwi nie da się otworzyć ani od zewnątrz ani od wewnątrz, klucz przekręca się na Otwórz i centralny otwiera prawe drzwi i bagaznik ale lewych nie da sie otworzyc, bagaznik otwiera sie normalnie, natomiast prawe drzwi tylko od zewnątrz.
Proszę o Pomoc:
1. Jak naprawić lewe drzwi? jak działały to i zewnątrz i wewnątrz.
2. Jak naprawić prawe drzwi - nie działają od środka: podejrzewam że linka się naciągnęła.
MINI sie nie otwiera
Re: MINI sie nie otwiera
Ja miałam tak, drzwi nie otwierały się z zewnątrz i wewnątrz po stronie kierowcy, centralnie i kluczykiem, spadła linka jak się okazało. Ale nie robiłam sama. Robił mi to majster od zamków samochodowych. Drzwi trzeba było całe rozebrać. Twierdził, że ktoś grzebał przy tym zamku.
Dzieki za info, wiesz może jak otworzyć takie drzwi w których od wew i zew nie działaja klamki??
PS.
Jezeli sa jakies inne pomysly to prosze o pomoc , chodzi o te lewe drzwi (obie klamki nie dzialaja) na pewno ma to cos wspolnego z temp jak sadze bo wydaje mi sie ze awaria to powstała jak wyjechalem z myjki cisnieniowej takze sadze ze gdzies mi woda zamarzla, dzisiaj wstawiam auto do garazu, zobaczymy czy odtaji, ale nawet jesli, to jaka rada zeby sie to nie powtarzało.
PS.
Jezeli sa jakies inne pomysly to prosze o pomoc , chodzi o te lewe drzwi (obie klamki nie dzialaja) na pewno ma to cos wspolnego z temp jak sadze bo wydaje mi sie ze awaria to powstała jak wyjechalem z myjki cisnieniowej takze sadze ze gdzies mi woda zamarzla, dzisiaj wstawiam auto do garazu, zobaczymy czy odtaji, ale nawet jesli, to jaka rada zeby sie to nie powtarzało.
Dopiero pan co naprawiał zamek otworzył, już nie pamiętam nawet jak, ale chyba coś w zamku kręcił
Wczoraj bez wstawiania auta do garazu ale po calym dniu jezdzenia , lewa zew. klamka puscila i wewnetrzna tez działa tak co drugie otwieranie... co może być przyczyną?? zna ktoś konretne rozwiązanie tego problemu, z tego co czytam widzę że problem się powtarza w autach Mini.
Miałem identyczną sytuację. Wstawiłem więc auto do garażu, klamki odpuściły. Przesmarowałem klamki, wpuściłem trochę smaru w sprayu w klamki miedzy czesc ruchomą a stałą i jak na razie jest ok.