potrzebuję Waszych sugestii, gdyż przymierzam się powoli do zamiany R53 na coś innego, tylko nie bardzo mam pomysł na co. Chciałbym napęd 4x4 lub ewentualnie na tył, a w MINI rodzinie jest tylko Countryman, który zupełnie do mnie nie przemawia. Cena też nie.
Od samochodu oczekuję przede wszystkim tego, aby radził sobie w zakrętach, miał charakter i dobrą stylistykę - w tej kolejności. Raczej nie mniej niż 200 KM, najchętniej 250 lub więcej. Jeżeli da się zejść ze spalaniem w mieście poniżej 15l/100km, to byłoby fantastycznie. Budżet najchętniej do 40-45 tys., ale nie jest sztywny i nie musi być cały wykorzystany. I jeszcze jedno - im auto mniejsze (krótsze) tym lepsze

W tej chwili najchętniej wziąłbym Audi S2 - ostatnio bardzo podobają mi się samochody z lat '90, tylko boję się problemów z dostępnością części zamiennych, narastającej liczby awarii i ilości rdzy, dlatego rozum sugeruje raczej S3, chociaż to już nie to samo...
Podpowiedzcie, proszę, jacy inni godni następcy MINI przychodzą Wam do głowy? Co sami kupilibyście następnego?