MINI UNITED
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
MINI UNITED
MINI UNITED to impreza organizowana dla miłośników BMW mini. W roku 2005 zorganizowana została we Włoszech w Misano (okolice Rimmini). W internecie można spotkać pogłoski o organizacji kolejnej w roku 2007 w Holandii. Mam nadzieję, że znajdą się chętni na wyjazd do kraju wiatraków i ...
Aby zachęcić zamieszczam opis zlotu w Misano.
Impreza odbyła się w ostatni weekend października i trwała 3 dni. Koszt uczestnictwa wynosił 30 euro od osoby. Zamawiało się voucher na stronie BMW lub można było kupić wejściówkę na miejscu. Voucher zawierał 3 piny, płytę CD z muzyką, naklejki na szybę „mini united 2005” oraz kupon, który na miejscu wymienić można było na 30 żetonów. ?etonami można było płacić za jedzenie i napoje ( 1euro = 1żeton ). Na miejscu można było otrzymać dżinsową torbę z gadżetami oraz bilet na 4 atrakcje:
- jazdę swoim mini po torze wyścigowym – 3-4 okrążenia
- slalom mini udostępnionym przez dunlop-a, mini miało przewierconą przednią oponę, była to prezentacja opon typu run-flat
- przejazd z kierowcą wyścigowym startującym w serii MINI CHALLENGE w wyścigowym mini !!! niezapomniane przeżycie
- warsztaty odnośnie projektowania mini
Koszt uczestnictwa nie był więc wygórowany analizując atrakcje jakie czekały na miejscu. W ciągu weekendu można było korzystać z darmowych gokartów (kolejki), oglądać wyścigi. Był koncert Sonique, co prawda bardzo krótki ale zawsze oraz koncert Mike-a Coopera z zespołem – bardzo fajny bo zorganizowany w boksie przy torze wyścigowym. Poza tym imprezę odwiedzili legendarny Fin - Rauno Aalthonen, byli kierowcy F1 Alex Zanardi, Paolo Barilla. Odbyła się premiera limitowanego modelu Mini JCW GP. Oprócz tego na uczestników czekało naprawdę mnóstwo atrakcji. Powiem, że z zazdrością patrzyłem tylko na grupy z innych krajów liczące po kilkanaście samochodów. Fajnie byłoby pojechać większą grupą na następne spotkanie. Mam nadzieje, że zainteresuje kilka osób tym tematem i jak przyjdzie co do czego to pojedziemy.
Zdjęcia oraz krótki filmik można obejrzeć na www.miniunited.com
Aby zachęcić zamieszczam opis zlotu w Misano.
Impreza odbyła się w ostatni weekend października i trwała 3 dni. Koszt uczestnictwa wynosił 30 euro od osoby. Zamawiało się voucher na stronie BMW lub można było kupić wejściówkę na miejscu. Voucher zawierał 3 piny, płytę CD z muzyką, naklejki na szybę „mini united 2005” oraz kupon, który na miejscu wymienić można było na 30 żetonów. ?etonami można było płacić za jedzenie i napoje ( 1euro = 1żeton ). Na miejscu można było otrzymać dżinsową torbę z gadżetami oraz bilet na 4 atrakcje:
- jazdę swoim mini po torze wyścigowym – 3-4 okrążenia
- slalom mini udostępnionym przez dunlop-a, mini miało przewierconą przednią oponę, była to prezentacja opon typu run-flat
- przejazd z kierowcą wyścigowym startującym w serii MINI CHALLENGE w wyścigowym mini !!! niezapomniane przeżycie
- warsztaty odnośnie projektowania mini
Koszt uczestnictwa nie był więc wygórowany analizując atrakcje jakie czekały na miejscu. W ciągu weekendu można było korzystać z darmowych gokartów (kolejki), oglądać wyścigi. Był koncert Sonique, co prawda bardzo krótki ale zawsze oraz koncert Mike-a Coopera z zespołem – bardzo fajny bo zorganizowany w boksie przy torze wyścigowym. Poza tym imprezę odwiedzili legendarny Fin - Rauno Aalthonen, byli kierowcy F1 Alex Zanardi, Paolo Barilla. Odbyła się premiera limitowanego modelu Mini JCW GP. Oprócz tego na uczestników czekało naprawdę mnóstwo atrakcji. Powiem, że z zazdrością patrzyłem tylko na grupy z innych krajów liczące po kilkanaście samochodów. Fajnie byłoby pojechać większą grupą na następne spotkanie. Mam nadzieje, że zainteresuje kilka osób tym tematem i jak przyjdzie co do czego to pojedziemy.
Zdjęcia oraz krótki filmik można obejrzeć na www.miniunited.com
Re: MINI UNITED
Zakwaterowanie było w tych 30 E
Jeśli tak, to jest to piękny kamyczek do burzliwej dyskusji o IMM 2006 i tamtych kosztach i "atrakcjach"
pzdr
Jeśli tak, to jest to piękny kamyczek do burzliwej dyskusji o IMM 2006 i tamtych kosztach i "atrakcjach"
pzdr
ivo a jedziesz na imm do dani??
chyba nie bo koszt 65euro
a posilokow brak
zreszta http://imm2007.com/
chyba nie bo koszt 65euro
a posilokow brak
zreszta http://imm2007.com/
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ivo: nie zaczynaj tematu znowu, bardzo cie prosze
a prywatnie ci powiem: bmw a.g. to baaaardzo potezny sponsor...
a prywatnie ci powiem: bmw a.g. to baaaardzo potezny sponsor...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Zakwaterowania nie było. Nie ma co porównywać tych dwóch spotkań. W Misano było wielu sponsorów i to naprawdę dużych choćby bmw i dunlop. Podejrzewam, że firm oferujących usługi catheringowe też nie trzeba było namawiać bo jednak to była impreza masowa i mogli nieźle zarobić. Najważniejszą rzeczą jest jednak organizacja, IMM było organizowane przez ludzi z klubu o ile mi wiadomo. W Misano ludzie od organizacji pobierali za to pieniądze. Porównywanie tych dwóch spotkań jest bezsensu.
Dobra, dobra, proszę nie bić
Tak tylko się zapytałem, bo mi się wspomniało...
Tak tylko się zapytałem, bo mi się wspomniało...
Jak będzie zlot to jadę :) miałem jechać do włoch w 2005 roku ale własnie w październiku dopiero kupiłem mini:) pozatym gadałem zkumplami jedziemy we czwórkę jednym mini może być hot :). Majcher to mamy już dwa mini co pojadą!!
pozdrawiam :)
pozdrawiam :)
Ello sam bym sie wybrał na taką impreze w Polsce jednak brakuje spotów gdzie można by spotkać mini coopery !! Jak tylko czas i kasa pozwolą to też sie pisze !!
ja jestem ze śląska i interesuje mnie ile osób na śląsku buja się cooperami???? Mam taki pomysł może w jakis weekend zrobilbyśmy sobie nie oficjalny zlot w krakowie połączony z jakaś dobrą imprezą??? pozdrawiam wszystkich " cooper jeźdźców"
hej spotykamy się spotykamy.... oprócz staruszków są też młodzieniaszki pokażcie się może czasem
- makrojal
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W Polsce są zloty i to kilka razy w roku. Właśnie wrócilismy z Zęba.I były tam też nowe mini
Nic tylko przyjeżdżać.
Nic tylko przyjeżdżać.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
"nowe" mini - jestem chetny, a opcja zlotu w krakowie tym bardziej by mi odpowiadala
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
no to może w niedzielę 3 grudnia jakieś spotkanie w krakowie?
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
hmm moze byc, ale co prawda mnie bardziej odpowiadala by nastepna niedziela.. w sobote mam wesele (nie moje ) a poa tym jakos nie widze odzewu, wiec poki co ustawka na dwa miniacze hehe to moze tak jak byl lot ostatnio i jechali przez krupowki to nas na rynek wpuszcza ahhh to dopiero bedzie parada ! rotfl
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
E tam, co poniektórzy na rynku już byli , co nie Beny? coś mi się wydaje że spotkanie w tą niedziele jest trochę na siłe, może to tylko moje odczucie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca