Nowa :)
Re: Nowa :)
Stary numer unitronica
wynik jest nieprawdziwy,porownaj temperatury powietrza zasysanego na seri oraz po modyfikacji

-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
możesz rozwinąć myśl ?
Biorac pod uwage wage samochodu i moc to juz nie takie nic:Grazi pisze:Alan - nie rozumiem dlaczego piszesz, że ściema... ???![]()
Maniujr - przyrost mocy 28%, więc to całkiem normalny sofcik był
![]()
Wiem, że nic specjalnego, ale zawsze to coś
http://www.youtube.com/watch?v=bPnAtNbrygk
Ten material wyjasni wszystko

- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
No jednak nowy GP jest nieco inny od S
W Promotorze rekord dla samego remapu S to 230KM...

W Promotorze rekord dla samego remapu S to 230KM...
static
Rzeczywiście, 173 to nienormowana moc, dodaj sobie około 10 koni do serii i będzie normowana tak jak powinno czyli z obd... A program miał być lekki i jest... 

Poza tym jaki jest sens podnoszenia mocy do mega puchnięcia, jak ic jest jeszcze za mały...? Niektórzy chyba lubią się czepiać... (Alan) 

Olo pisze:Biorac pod uwage wage samochodu i moc to juz nie takie nic:Grazi pisze:Alan - nie rozumiem dlaczego piszesz, że ściema... ???![]()
Maniujr - przyrost mocy 28%, więc to całkiem normalny sofcik był
![]()
Wiem, że nic specjalnego, ale zawsze to coś
http://www.youtube.com/watch?v=bPnAtNbrygk
Ten material wyjasni wszystko

Jesli ktos nie potrzebuje nie wiadomo jaki ch mocy to 200km w aucie wazacym niecale 1200kg to naprawde sporo i nie jednemu wyszarpie kiere podczas agresywnego startu.
Z wieksza moca warto zainwestowac juz w lepsze hamulce i jakiegos gwinta regulowanego z twardoscia, zeby auto byly sztywniejsze plus rozpurki a tak do jazdy po miescie chyba nie jeden wlasciciel przecietnego samochu miejsckiego bedzie patrzal jak miniacz odchodzi bez problemu.
Ogolnie fajne autko
Z kazda awaria czlowiek zakochuje sie w tym aucie i w jego uroku juz nie wspomne o jego prowadzeniu.
@Pididi: Wiem ze nowe GP to cos innego niz S. To JCW bez tylnej kanapy z gwintem o regulowanej twardosci i oponami Kumho v700 (bardziej torowymi jak twierdza...)
Mnie jego wyglad za bardzo nie odpowiada przynamiej gama kolorystyczna dlatego wolalbym JCW kupic i sadzic gwint z KW Inoxa
albo z AP
Z wieksza moca warto zainwestowac juz w lepsze hamulce i jakiegos gwinta regulowanego z twardoscia, zeby auto byly sztywniejsze plus rozpurki a tak do jazdy po miescie chyba nie jeden wlasciciel przecietnego samochu miejsckiego bedzie patrzal jak miniacz odchodzi bez problemu.
Ogolnie fajne autko

Z kazda awaria czlowiek zakochuje sie w tym aucie i w jego uroku juz nie wspomne o jego prowadzeniu.
@Pididi: Wiem ze nowe GP to cos innego niz S. To JCW bez tylnej kanapy z gwintem o regulowanej twardosci i oponami Kumho v700 (bardziej torowymi jak twierdza...)
Mnie jego wyglad za bardzo nie odpowiada przynamiej gama kolorystyczna dlatego wolalbym JCW kupic i sadzic gwint z KW Inoxa

A dziękuję bardzo.... no ja wpadłam po uszy w MINI...Olo pisze:Jesli ktos nie potrzebuje nie wiadomo jaki ch mocy to 200km w aucie wazacym niecale 1200kg to naprawde sporo i nie jednemu wyszarpie kiere podczas agresywnego startu.
Ogolnie fajne autko![]()
Mnie jego wyglad za bardzo nie odpowiada przynamiej gama kolorystyczna dlatego wolalbym JCW kupic i sadzic gwint z KW Inoxaalbo z AP

-
- Wiarus
- Kontakt:
a jak już weszliśmy w wątek tunningowy 
czy samym softem coś się zdziała w R53 ? zakłądam, że trzeba to połączyć z mniejszym kółkiem, bo jak inaczej zmienić ciśnienie doładowania ?
ile jest do wyszarpania na takim bazowym modzie ?

czy samym softem coś się zdziała w R53 ? zakłądam, że trzeba to połączyć z mniejszym kółkiem, bo jak inaczej zmienić ciśnienie doładowania ?

ohomaniujr pisze:a jak już weszliśmy w wątek tunningowy
czy samym softem coś się zdziała w R53 ? zakłądam, że trzeba to połączyć z mniejszym kółkiem, bo jak inaczej zmienić ciśnienie doładowania ?![]()

-
- Wiarus
- Kontakt:
wcale nie za mało, pytam z ciekawości. na sezon letni mam 120KM na 180KG - CBR 600RR 

No tak ja podziwialem rok temu 2tonowego potwora z czasem 2,5 do setki a jest to rodzinne kombi zwane Audi RS6. NOwy GT R nie mial z nim szans bo byla tam tyle koni, ze spokojnie moglby robic za lokomotywemaniujr pisze:wcale nie za mało, pytam z ciekawości. na sezon letni mam 120KM na 180KG - CBR 600RR

Szczerze mowiac motocykl to motocykl nie ma co go z samochodem porownywac bo to inna bajka jezdzenia

Proszę Was, nie zaczynajcie znowu śmietnika w postaci kto czym jeździł
Ostatnio jak sprawdzałem to jest to forum o Mini/MINI a nie miejsce o tym komu w jakim xxx konnym aucie stanął i w ile sekund
@ Grazi
Gratuluje zakupu! Miło widzieć, że mamy kolejną MINImaniaczkę
Proponuję założyć swój temat w galerii http://forum.mini.org.pl/viewforum.php?f=17
Cyknij więcej zdjęć, podziel się jakie modyfikacje w nim siedzą no i jakie jeszcze w planach?

Ostatnio jak sprawdzałem to jest to forum o Mini/MINI a nie miejsce o tym komu w jakim xxx konnym aucie stanął i w ile sekund

@ Grazi

Proponuję założyć swój temat w galerii http://forum.mini.org.pl/viewforum.php?f=17
Cyknij więcej zdjęć, podziel się jakie modyfikacje w nim siedzą no i jakie jeszcze w planach?

Oczywiście, niedługo to zrobięg00dMan pisze:Proszę Was, nie zaczynajcie znowu śmietnika w postaci kto czym jeździł![]()
Ostatnio jak sprawdzałem to jest to forum o Mini/MINI a nie miejsce o tym komu w jakim xxx konnym aucie stanął i w ile sekund![]()
:):) hahahaha popieram!
@ Grazi