Mini Cooper S pare pytań

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Gewru

Mini Cooper S pare pytań

Post autor: Gewru »

Witam, jestem nowy zamierzam nabyć Mini Coopera S rocznik 2002-2005, 1.6 163konie i mam kilka pytań. Po zakupie zamierzam zrobić kompletny serwis tj wszystkie wymiany ekslopatacyjne oraz kilka modyfikacji. Pytanie moje jest takie czy jak założę kompletny wydech lub wydech bez DP, mniejsze kółko kompresora -15% plus dolot, ew inny IC trzeba będzie robić remap. W FAQ wyczytałem że przy kółku - 15 nie trzeba zmieniać IC. Druga rzecz chciałbym dopytać osób siedziących w temacie remapów gdzie takowy mozna zrobić w Cooperze w okolicach woj. Lubelskiego ponieważ mieszkam w Zamościu, obecnie jeszcze jeżdzę Imprezą GT i wiem że np w sprawie jakichkolwiek modyfikacji Subaru to tylko zachodnia Polska czy tak też jest z Mini ?? POZDRAWIAM
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Mini Cooper S pare pytań

Post autor: alan »

Witam,wszystko na miejscu w lublinie :)
Olo

Post autor: Olo »

Gewru pisze:Witam, jestem nowy zamierzam nabyć Mini Coopera S rocznik 2002-2005, 1.6 163konie i mam kilka pytań. Po zakupie zamierzam zrobić kompletny serwis tj wszystkie wymiany ekslopatacyjne oraz kilka modyfikacji. Pytanie moje jest takie czy jak założę kompletny wydech lub wydech bez DP, mniejsze kółko kompresora -15% plus dolot, ew inny IC trzeba będzie robić remap. W FAQ wyczytałem że przy kółku - 15 nie trzeba zmieniać IC. Druga rzecz chciałbym dopytać osób siedziących w temacie remapów gdzie takowy mozna zrobić w Cooperze w okolicach woj. Lubelskiego ponieważ mieszkam w Zamościu, obecnie jeszcze jeżdzę Imprezą GT i wiem że np w sprawie jakichkolwiek modyfikacji Subaru to tylko zachodnia Polska czy tak też jest z Mini ?? POZDRAWIAM
Jesli wsadzisz wiekszy IC to logiczne jest zrobienie remapu bo bedzie dostarczalo auto wiecej powietrza do komory spalania a komputer moze zglupiec i defakt obnizyc moc po modyfikacjach bo bedzie mial blede dane a za wszelka cene bedzie chcial utrzymac zaprogrmowana ilosc spalin wiec moc idzie w dol.
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Post autor: Alfik30 »

Moja koleżanka z firmy Lublina od kilku lat S-ką. W zeszłym roku coś przebąkiwała o sprzedaży. Z tego co wiem to chyba ma rocznik 2003 lub 2004. Wiem też że nic w nim nie grzebała więc może warto byłoby się zainteresować. Kolor błękitny. Gdybyś potrzebował więcej info to daj znać bo musiałbym się dopytać o więcej szczegółów, przede wszystkim czy jeszcze chce sprzdać :)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ