Witam Kolezanki i Koledzy,
mam nastepujacy problem z modulem bluetooth w moim aucie:
telefon jest sparowany, ale modul czasem sie w ogole z nim nie laczy (tzn. na wyswietlaczu nie pojawia sie symbol antenki), albo laczy sie polowicznie (tzn. symbol antenki jest, ale przychodzacych polaczen nie da sie odebrac poprzez bluetooth, a jedynie bezposrednio telefonem). W tym drugim przypadku dodatkowo wycisza sie radio, ale mimo wszystko nie da sie odebrac rozmowy przyciskiem na kierownicy.
Przez ostatnie kilka dni modul nie laczy sie z telefonem w ogole (nie ma symbolu antenki), a czasem jest tak, ze nie mozna nawet wejsc do ustawien telefonu....
Mial ktos moze podobny problem? Co bylo przyczyna?
Pozdrawiam,
Artur
Problem z modulem Bluetooth
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Problem z modulem Bluetooth
2010 Mini Cooper S
Re: Problem z modulem Bluetooth
Ja mam lepiej bo mam BT ale nie moge sie wogole polaczyc w samochodem nie widzi go zaden telefon, dlatego chyba oddam do ASO na przejezenie co tam jest pogmatwane
-
- Nowy
- Posiadane auto:
W sumie mam to samo. Odinstalowalem polaczenie z BT Mini w obu moich telefonach i chcialem je dowiazac na nowo, ale zaden z nich nie widzi BT Mini...Olo pisze:Ja mam lepiej bo mam BT ale nie moge sie wogole polaczyc w samochodem nie widzi go zaden telefon, dlatego chyba oddam do ASO na przejezenie co tam jest pogmatwane
Chyba tez czeka mnie wizyta w ASO.
2010 Mini Cooper S
Jakbylem w ASO kiedys powiedzialem im o tym i z kluczyka juz sobie zczytali sobie kod bledu tego zeby wstepnie wiedziec co jest nie tak. Prawde mowiac nigdy nie uzywam BT w aucie ani w podlokietniku tego podpiecia po jakis tam telefon ale fajnie jakby to dzialalo skoro juz jest
-
- Nowy
- Posiadane auto:
No i powiedzieli Ci co bylo nie tak?Olo pisze:z kluczyka juz sobie zczytali sobie kod bledu tego zeby wstepnie wiedziec co jest nie tak
2010 Mini Cooper S
Oczywiscie, ze nie bo auto musialo by zostac nie powiedzili na ile zeby sprawdzic wszystko co moze byc tego przyczyna. Wiec odstawiac poki co auto zeby zrobic BT na 1 dzien to mi sie nie oplaca bo i tak tego nie uzywam poki co jak bede mial przestoj 2giego samochodu to odstawie do nichpan.boczek pisze:No i powiedzieli Ci co bylo nie tak?Olo pisze:z kluczyka juz sobie zczytali sobie kod bledu tego zeby wstepnie wiedziec co jest nie tak
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Teraz do kompletu zlacze USB przestalo dzialac. Sluchalem sobie muzy z USB. Po ponownym uruchomieniu auta juz radio nie widzi klucza USB. Probowalem wyciagac i wlaczac ponownie. Nic. Wyglada na to, ze kolejna funkcjonalnosc w magiczny sposob znikla.
2010 Mini Cooper S