Szyby

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Grazi

Szyby

Post autor: Grazi »

Wiem, że już ten temat był poruszany... chodzi mi o niedomykające się automatycznie szyby. Na początku wszystko działało sprawnie, tj. przy otwieraniu drzwi szyby lekko się opuszczały (jakieś 2 cm) i po zamknięciu drzwi domykały się ponownie bez problemu. Teraz niestety szyby nie działają poprawnie, przy zamykaniu, tuż przy samej górze, odbijają w dół... muszę dłużej przytrzymać żeby się domknęły.. Przy otwieraniu drzwi, szyby nie opadają te 2 cm, tylko stoją w miejscu.. Czy ktoś już spotkał się z takim problemem? Dziękuję :) :lol:
Grazi

Re: Szyby

Ponawiam prośbę o rozwiązanie problemu szyb... :)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

bylo

poszukaj, a w skrocie to wyczysc uszczelki i nasmaruj silikonem w spreju
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
samek

Post autor: samek »

może modół komfortu nadaje się już do wymiany
xjscabrio

Post autor: xjscabrio »

programowales skrajne polozenia szyby,opuszczajac je maksymalnie na dol i chwile trzymajac przelacznik w dol i pozniej to samo na gorze?
Grazi

pprobowalam, ale szyby zaczęły jeszcze bardziej 'wariowac'...
michu86
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: michu86 »

problem czasami tkwi nawet w słabym aku, miałem tak u siebie i po jego zmianie problem ustał.. U mnie niestety pojawił się problem ze szyby zaczęły sie ruszać, w sensie cały mechanizm już nadał się do wymiany (miałem włamanie i wybite szyby).. Stad zmieniłem wszystko na nowe, ale za to teraz wszystko jest OK
ODPOWIEDZ