napletek dzwigni hamulca ręcznego
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
napletek dzwigni hamulca ręcznego
jest juz tak zmaltretowany, ze nie moge na niego patrzec - wie ktos gdzie takie cos moge dostac? moze jest jakies lepsze niz stockowe? jak zabrac sie do wymiany? robil to ktos?
fajnie byloby przy okazji wymienic caly komplet z dzwignia zmiany biegow i samym trzymadlem recznego/ byc moze galka zmiany biegow
fajnie byloby przy okazji wymienic caly komplet z dzwignia zmiany biegow i samym trzymadlem recznego/ byc moze galka zmiany biegow
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Re: napletek dzwigni hamulca ręcznego
Wszystko masz na zatrzaski. Podważ troszkę śrubokrętem i wyjdzie.
jak chcesz, to mam na sprzedaz:
ORYGINALNY ZESTAW KARBONOWA GAŁKA + MIESZEK Z ALCANTARY DO MINI:
http://allegro.pl/mini-jcw-works-orygin ... 41243.html
http://allegro.pl/mini-jcw-works-miesze ... 40601.html
Wiem, nie jest tanie, ale ja tez dalem za to kupe forsy, a czesci sa w 100% oryginalne BMW MINI wiec najwyzsza jakosc...
ORYGINALNY ZESTAW KARBONOWA GAŁKA + MIESZEK Z ALCANTARY DO MINI:
http://allegro.pl/mini-jcw-works-orygin ... 41243.html
http://allegro.pl/mini-jcw-works-miesze ... 40601.html
Wiem, nie jest tanie, ale ja tez dalem za to kupe forsy, a czesci sa w 100% oryginalne BMW MINI wiec najwyzsza jakosc...
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Ja oddałem do malowania, dokładnie mówiąc to metalizacji prôżniowej. Nałożyli cienką warstwę chromu i potem zabezpieczyli klarem samochodowym. Wygląda solidnie i myślę że powinno być trwałe. Za metalizacje zapłaciłem 400 zł, ale oddałem cały zestaw tj. obwódki zegarów z nad kierownicy, obwódki nawiewôw, przycisków regulacji natężenia oświetlenia i awaryjnych, ramkę centralnego zegara, obwódki uchwytów na kubki z przodu i z tyłu, mieszka zmiany biegów, elementy dźwigni hamulca ręcznego, oraz klapkę od popielniczki ( klapka wygląda teraz jak wlew paliwa
. Myślę że same elementy dzwigni hamulca nie powinny kosztować więcej niż 50 zł.

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
dzieki za odpowiedzi.
nie chodzi mi o chromy w srodku, bo po pierwsze nadmiar chromu wydaje mi sie troche wiejski, a po drugie zupelnie do wnetrza r50 nie pasuje. nie chce tez carbonu z napisem JCW, bo to tez mi troche zle sie kojarzy w zwyklym szarym r50... naklejka KENWOOD jeszcze i niebieskie diody led w podsufitce. Jakbym mial JCW, to bardzo chetnie, ale w moim staruszku wywalanie 1000zl na komplet takich niepasujacych gadzetow mija sie z celem.
zalezaloby mi na standardowym (chociaz moglby byc troche ladniejszy) mieszku hamulca recznego (w kolorze blizejnieokreslonym szarym), lub ew. jesli ma ktos czarny, to wtedy razem z mieszkiem drazka zmiany biegow. z galki zmiany biegow odrobine juz ten chrom odlazi i poprzecieraly mi sie nitki, ktorymi jest obszyta skora, dlatego tez chetnie bym ja wymienil. wydaje mi sie, ze chromowanie/obszywanie samej galy w tym wypadku jest nieoplacalne.
znalazlem cos takiego:
http://allegro.pl/mini-r50-r52-r53-oslo ... 77413.html
ale jakos nie jestem przekonany, czy bedzie pasowac (no i kolor odbiega od mieszka drazka)
oraz:
http://allegro.pl/mini-r50-05r-1-6b-dzw ... 12771.html
ale tu z kolei stan troche nie wyglada na bdb.
na realoem taka przyjemnosc chyba 54$ kosztowala. jakby ktos jeszcze mial cos do zaoferowania w temacie, prosze o info.
nie chodzi mi o chromy w srodku, bo po pierwsze nadmiar chromu wydaje mi sie troche wiejski, a po drugie zupelnie do wnetrza r50 nie pasuje. nie chce tez carbonu z napisem JCW, bo to tez mi troche zle sie kojarzy w zwyklym szarym r50... naklejka KENWOOD jeszcze i niebieskie diody led w podsufitce. Jakbym mial JCW, to bardzo chetnie, ale w moim staruszku wywalanie 1000zl na komplet takich niepasujacych gadzetow mija sie z celem.
zalezaloby mi na standardowym (chociaz moglby byc troche ladniejszy) mieszku hamulca recznego (w kolorze blizejnieokreslonym szarym), lub ew. jesli ma ktos czarny, to wtedy razem z mieszkiem drazka zmiany biegow. z galki zmiany biegow odrobine juz ten chrom odlazi i poprzecieraly mi sie nitki, ktorymi jest obszyta skora, dlatego tez chetnie bym ja wymienil. wydaje mi sie, ze chromowanie/obszywanie samej galy w tym wypadku jest nieoplacalne.
znalazlem cos takiego:
http://allegro.pl/mini-r50-r52-r53-oslo ... 77413.html
ale jakos nie jestem przekonany, czy bedzie pasowac (no i kolor odbiega od mieszka drazka)
oraz:
http://allegro.pl/mini-r50-05r-1-6b-dzw ... 12771.html
ale tu z kolei stan troche nie wyglada na bdb.
na realoem taka przyjemnosc chyba 54$ kosztowala. jakby ktos jeszcze mial cos do zaoferowania w temacie, prosze o info.
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
siema!
mieszki możesz zamówić sobie od tego gościa: link . w najbliższym czasie też będę od niego zamawiał. zrobi jaki będziesz chciał kolor skóry lub alcantary i obszyje nicią w wybranym przez Ciebie kolorze. Myślę, że 70zł za fajny komplet mieszków to nie dużo w porówniu z tym co oferuje ASO. Jeśli chodzi o gałkę zamiany biegów to ja założyłem sobie MOMO: link (pierwsza z prawej). Tobie akurat Carbon się nie podoba, ale jak dla mnie gałka pasuje do mojego wnętrza.
mieszki możesz zamówić sobie od tego gościa: link . w najbliższym czasie też będę od niego zamawiał. zrobi jaki będziesz chciał kolor skóry lub alcantary i obszyje nicią w wybranym przez Ciebie kolorze. Myślę, że 70zł za fajny komplet mieszków to nie dużo w porówniu z tym co oferuje ASO. Jeśli chodzi o gałkę zamiany biegów to ja założyłem sobie MOMO: link (pierwsza z prawej). Tobie akurat Carbon się nie podoba, ale jak dla mnie gałka pasuje do mojego wnętrza.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
dzieki!
co prawda widze tam cene 49zl i jestem zaskoczony
. skora za tak niewiele? niech to nawet bedzie 70 czy 100 za komplet.
co do galki to nie mowilem, ze carbon mi nie pasuje - nie pasuje mi carbon proponowany przez kolege wyzej - inny ksztalt i wielki napis JCWorks
co prawda widze tam cene 49zl i jestem zaskoczony

co do galki to nie mowilem, ze carbon mi nie pasuje - nie pasuje mi carbon proponowany przez kolege wyzej - inny ksztalt i wielki napis JCWorks
Napisałem ok. 70zł za mieszki, bo oczywiście trzeba doliczyć jeszcze cenę przesyłki 
jeśli zależy Ci na okrągłej gałce to jest trochę z MOMO na allegro, czy to w Carbonie, czy anodowane - do wyboru do koloru. a polecam, bo idealnie się dopasowała w stare miejsce i dobrze leży w dłoni. a może jakiś zestaw, żeby była i gałka i nakładka na ręczny?

jeśli zależy Ci na okrągłej gałce to jest trochę z MOMO na allegro, czy to w Carbonie, czy anodowane - do wyboru do koloru. a polecam, bo idealnie się dopasowała w stare miejsce i dobrze leży w dłoni. a może jakiś zestaw, żeby była i gałka i nakładka na ręczny?
- hillman
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Uwaga zatrzaski lubią się łamać. Końcówka śrubokrętem ( zawsze się porysuje )Lolo pisze:Wszystko masz na zatrzaski. Podważ troszkę śrubokrętem i wyjdzie.
Rączkę wysuwasz na siłę. Ramka mieszka łatwo wychodzi, ale kiepsko się zakłada. I jeszcze jedno, temperatura musi być na mocnym plusie bo plastyk jest twardy i się łamie.