Deska rozdzielcza_obudowa wskaznikow
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
Re: Deska rozdzielcza_obudowa wskaznikow
Planuje zastosować metodę jaką znalazłem na innym forum:
http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/pr ... 8845728a19
myślę że nie powinno to odchodzić, najpierw wypróbuję to na tym kubku co znajduję się za hamulcem ręcznym, bo i tak ten szary kolor jest trochę porysowany.
Jak wyjdzie, to pomaluję pozostałe elementy wnętrza oraz te chromowane obramówki wokół xenonów.
myślę że nie powinno to odchodzić, najpierw wypróbuję to na tym kubku co znajduję się za hamulcem ręcznym, bo i tak ten szary kolor jest trochę porysowany.
Jak wyjdzie, to pomaluję pozostałe elementy wnętrza oraz te chromowane obramówki wokół xenonów.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
jeździsz S-ką MINI i chce Ci się pieprzyć w takie domorosłe malowanie samochodu rodem z forum fiesty? 

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
Lubię czasem pogrzebać sam przy aucie 
a google znalazły na forum fiesty opis malowania plastików

a google znalazły na forum fiesty opis malowania plastików
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Tam trochę więcej ludzi ma pojęcie o autach niż w temacie nowych MINI.Brennt pisze:jeździsz S-ką MINI i chce Ci się pieprzyć w takie domorosłe malowanie samochodu rodem z forum fiesty?
I nie podniecaj się zanadto tym czym jeździsz jak prawie nic nie potrafisz sam zrobić.
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
wiem, ze mozna sobie wystrugac deske rozdzielcza z drewna, pytanie czy jest sens to robic...se7ven pisze:Tam trochę więcej ludzi ma pojęcie o autach niż w temacie nowych MINI.Brennt pisze:jeździsz S-ką MINI i chce Ci się pieprzyć w takie domorosłe malowanie samochodu rodem z forum fiesty?
I nie podniecaj się zanadto tym czym jeździsz jak prawie nic nie potrafisz sam zrobić.
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
wiem, ze mozna sobie wystrugac deske rozdzielcza z drewna, pytanie czy jest sens to robic...[/quote]
Jeżeli właścicielowi podoba się wystrugana drewniana deska, i lepiej się z nią czuje, to oczywiście że taka przerôbka jest sensowna, natomiast nie rozumiem sensu negowania ludzkich upodobań. Jeden woki heavy metal a inny disco, czy któtyś z tych osób jest wieśniakiem ? Pewnie jeded dla drugiego tak. Dla mnie nie . To ja jestem wieśniakiem, bo sam mieszkam na wsi
i na dodaek jeżdżę mniakiem, a to już chyba profanacja 
Jeżeli właścicielowi podoba się wystrugana drewniana deska, i lepiej się z nią czuje, to oczywiście że taka przerôbka jest sensowna, natomiast nie rozumiem sensu negowania ludzkich upodobań. Jeden woki heavy metal a inny disco, czy któtyś z tych osób jest wieśniakiem ? Pewnie jeded dla drugiego tak. Dla mnie nie . To ja jestem wieśniakiem, bo sam mieszkam na wsi

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
nie neguje ludzkich upodoban
chodzi mi o to, czy warto ryzykowac wyglad auta i srac sie z malowaniem paru plastikow dla byc moze 50-100zl oszczednosci, czy moze jednak lepiej kupic jakies zamienniki
jesli kogos urazilem, przepraszam
- nie umiem tego zrobic
- uwazam to za kiepski pomysl

jesli kogos urazilem, przepraszam
- nie umiem tego zrobic
- uwazam to za kiepski pomysl
teraz to zabłysnąłeśBrennt pisze:jeździsz S-ką MINI i chce Ci się pieprzyć w takie domorosłe malowanie samochodu rodem z forum fiesty?

lepiej zastosuj hydrografikę (fakt koszty) lub pokryj carbonem (ori carbonem). Malowanie jest stosowane na chropowatych elementach, nie widzę sensu robienia takiego zabiegu w Minim gdzie dekory są gładkie (idealne do hydro lub carbonowania)iad pisze:Planuje zastosować metodę jaką znalazłem na innym forum:
Co do plastikowego chromu, jeśli się zdecydujesz na malowanie to powodzenia!

i daj znać jak wyszło
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
W moim mini chciałem mieć wewnętrzny pakiet chromowy. W BMW oryginalny zestaw kosztuje ponad 1200 zł. Zacząłem szukać zamienników i znalazłem a ebay-u zamienniki za ok 400-500 zł, ale pomyślałem że zamienniki mogą być kiepskiej jakości tzn. niekoniecznie muszą dobrze być spasowane. Z tego powodu postanowiłem zdemontować elementy i dać do metalizacji próżniowej. Po metalizacji całość została pokryta bezbarwnym lakierem samochodowym (klarem), aby było trwałe. Generalnie efekt jest bardzo dobry. Moim zdaniem zupełnie nie odbiega od oryginału. Mam oryginalne lusterka zewnętrzne w wersji chromowej i porównując metalizację z lakierem bezbarwnym z tymi lusterkami nie widzę żadnej różnicy w wyglądzie, dotyku i podejrzewam że w trwałości będzie tak samo. Twardy bezbarwny lakier doskonale chroni elementy przed porysowaniem. Uważam że zarówno po metalizacji jak również po zwykłym malowaniu na wybrany kolor dobrze byłoby zabezpieczyć elementy dodatkową warstwą twardego lakieru.zoy pisze:Co do plastikowego chromu, jeśli się zdecydujesz na malowanie to powodzenia!
i daj znać jak wyszło