Klamki Mini R56

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

haary

Re: Klamki Mini R56

Post autor: haary »

Edit: ja tak zrobiłem z chromami wszystkimi i mam spokój. Taniej a nie gorzej jak wybierzesz firmę która ogarnia oklejanie. W miniaku wszystkie elementy są demontowalne więc nie ma problemu. Jedyny problem to znaczek chrom gdzie jest symbol S ale tam poradzili sobie gumą w spray-u. Nadaje się na takie drobne elementy a wygląda na prawdę ok no i nie zeszła po 3 myciach :wink:
Olo

Post autor: Olo »

haary pisze:Edit: ja tak zrobiłem z chromami wszystkimi i mam spokój. Taniej a nie gorzej jak wybierzesz firmę która ogarnia oklejanie. W miniaku wszystkie elementy są demontowalne więc nie ma problemu. Jedyny problem to znaczek chrom gdzie jest symbol S ale tam poradzili sobie gumą w spray-u. Nadaje się na takie drobne elementy a wygląda na prawdę ok no i nie zeszła po 3 myciach :wink:
Wiem ze to takie klocki lego bo juz rozbieralem :)

Nie chce oklejac bo chce oryginalny lakier z BMW Schwartz II czyli taz zwany Shadow Line lub znany wiekszosci jako czarny Dach w mini. Chce miec wiekszosc w polysku, jak i tak bede malowal zderzak tylny i klape to co to jest pomalowac plastiki.

Oklejac bede listwy dookola szyb zestawem tasmy vinylowej cietej na wymiar :)

Nawet zaslepka tylnej wycieraczki ma byc szklista jak szyba i bedzie :D

Jak skoncze to wrzuce zdjecia :)

Koncowki wydechu tez mam juz w czarnym kolorze a tego sie nie da oklejac :p
Olo

haary pisze:Jedyny problem to znaczek chrom gdzie jest symbol S ale tam poradzili sobie gumą w spray-u.
Uzyles plasti dipa tak zwanego. ale nie jest to trwaly efekt. Zdemontuj ten sam chrom z oslony kierunku bo sie a oddaj do lakierowania ale przed lakierowaniem delikatnie odklej literke S i idz do firmy co drukuja na foliach itp poka im ta eske niech ci nowa zrobia w jakim bedziesz chcial kolorze bo tak sie to robi :)

Wszystko da sie pomalowac zeby wygladalo spowrotem jak oryginal po modyfikacjach lekkich

Ja wywalilem znaczek S ogoleni zdradza mnie wlot na masce i wydech ale bede zmianial atape przednia tez na atrape z One i chrom bedzie pomalowany w kolorze calego auta zeby uzyskac kontrast.

Z plastikowymi atrapami kierunkow ja poroadzilem sobie inaczej bo wywalilem z eski i wsadzilem z modeli 2011 bo sa matowe na zewnatrz a w srodku polerowane i czarne do tego przyciemnilem calkowicie boczne kierunki na czarno co daje jednolita calosc i wyglada to zacie.

Jedni wola seria ja robie swojego miniaza w koncu po to ktos te auto zaprojektowal zeby mozna bylo kabinowac na tyle sposobow :)
haary

Hehe dobry jesteś Ziomal :grin:

Powodzenia w modach! Ja też muszę się kiedyś wysilić bo nagrzebałem już też trochę w tym gejowozie. Mechanika już skończona, pozostały zabawy na zewnątrz :razz:
haary

.. wysilić z galerią zdjęć i wstawić na forum, zapomniałem dodać.
BTW Brak edycji postów rozwala mnie facepalm
Olo

haary pisze:.. wysilić z galerią zdjęć i wstawić na forum, zapomniałem dodać.
BTW Brak edycji postów rozwala mnie facepalm
Z ta edycja mam wrazenie, ze raz jest a raz jej nie ma albo admin wlaczyl tylko eycje postow na dane Subfora
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

jest 3 minuty na edycje
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Olo

flapjck1 pisze:jest 3 minuty na edycje
Szkoda, ze tak malo przynajmiej powinno byc te 15min studenckiego bo czasami po 3min czlowiek sie skapnie ze bykow narobil a jak Cie widza tak Cie pisza potem :D
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

przez 15' to niezla pyskowka sie potrafi wywiazac a potem ludzie cale wpisy kasuja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Olo

domyslam sie...
Olo

Napisze tutaj. Ma ktos pomysl jak pomalowac gleboko toione chromy w mini z ringow przednich listwy tylnej, obramowek lamp tylnych i klamek. Zdzieranie tego to tylko katowanie ich papierem 100 bo niczym innym chrom nie schodzi a roboty za duzo. Malowal ktos to moze?
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

stawiam na Plastidip
Olo

g00dMan pisze:stawiam na Plastidip
szlak to pewnie trafi jak ktos z pierscionkami bedzie otwieral drzwi dlatego wolalbym cos twardszego.

Oklejal ktos vinylem elementy moze
Grzegorz77

Post autor: Grzegorz77 »

Ja przednie ringi lamp oklejałem w r50. Roboty na 30 min z suszarka. Listwe tylna i grill Plastidip'em
Olo

nie chce oklejania ani plasti dipa bo wiem ze to zrobie same bo nie ma tu wiekszej filozofi przy kladzieniu plasti dipa czy foli vinylowej :)

Chce polakierowane na czarno w kolorze 668 czyli schwartz II inaczej zwany shadow line w bmw. Z UK chlopaki je maluja nawet pod kolor nadwozia i wiem, ze sie da i nic nie odpryskuje tylko musze sie dowiedziec czy szlifuja to bo szlifowanie to katastrofa czy odrazu wala podklad na to i maluja pozniej poprostu bo sporo czas juz maja to i im sie niz z tym lakierem nie dzieje
ODPOWIEDZ