Cabrio- problem z dachem
Cabrio- problem z dachem
Witam! jestem tu nowy, potrzebuje jakiegos schematu do dachu do cooopera cabrio z 2006, ew kogos na slasku kto umie to naprawic, kupilem coopera lekko uszk prawymi drzwiami delikatnie oparl sie o slup i uszk sie mechanizm dachu z prawej strony, dach sie odsuwa jak szyber pozniej miga kontrolka i nic sie nie dzieje
Jakas instrukcja otwierania tego dachu?? moze trzeba cos przycisnac a tego nie wiem
Jakas instrukcja otwierania tego dachu?? moze trzeba cos przycisnac a tego nie wiem
Re: Cabrio- problem z dachem
Nie wiem na ile miałeś ten mechanizm uszkodzony. Dokładnie taki sam objaw masz wtedy, kiedy dwa plastikowe rygle, znajdujące się po bokach w bagażniku, po otwarciu tylnej klapy, nie są do końca dociśnięte. Spróbuj je docisnąć i sprawdź. Jeśli to nie będzie to, wówczas podjedź do kumatego elektryka, aby Ci sprawdził pozostałe krańcówki.
dzieki problem mozna zamknac nie mam polki z tylu, ona naciska jeden stycznik, gdy on jest wcisniety dach chodzi ok pozdrawiam
Witam na forum. Kupiłem zonie Mini Cabrio i mam pytanko do Was jako fachowców. Po otwarciu dachu kontrolka na przycisku zamykania ciągle mruga i nie wiem o co chodzi czy sie nie zaryglował czy to jakiś defekt . Nie wiem też czy można dach regulowac bo po zamknieciu zostaje mi szpara ok 1cm pomiędzyy dachem a ramą szyby. Dzięki za info.
Witam Szanownych forumowiczów. Mam od roku mini cabrio. Wszystko super działało. Dzisiaj pierwszy raz w tym roku chciałem dach otworzyć. Niestety materiał odsuwa się tylko z lewej strony. Z prawej rygiel się odsuwa, ale dach nie drgnie. Jak wymontować ten mechanizm przy słupku?
Za odsuwanie odpowiada linka nie rygiel, rygle odblokowywane sa dopiero przy skladaniu dachu, sprawdz czy linka nie wypiela sie z zaczepu jesli chesz mozemy sie gdzies spotkac dla porownania Miniaczkami. Ja niestey od miesiaca mam nowy dach bo moja tylna szyba postanowila zmienic stan skupienia a sama szyba nie wystepuje i musialem sie zdoktoryzowac w tej kwesti jak masz jakies pytania to dzwon bedzie latwiej wytlumaczyc 601 340 548
RAf
RAf
Byłem w serwisie. Jest pęknięta linka. Umówiłem się na wymianę. Dzięki za propozycję spotkania, ale w najbliższym czasie nie dam rady
https://www.youtube.com/results?search_ ... jerlJQihpA
może to pomoże, choć naprawa nie jest prosta. sam walczyłem z dachem w swoim r52..
może to pomoże, choć naprawa nie jest prosta. sam walczyłem z dachem w swoim r52..