regulacja świateł

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

regulacja świateł

Post autor: Brennt »

wie ktoś może, czy i jak można wyregulować wysokość świateł w R50? Jedno świeci trochę za wysoko i musiałbym je obniżyć - najlepiej metodą "zrób to sam" :cool:
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Richie
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53

Re: regulacja świateł

Post autor: Richie »

możesz to zrobić na lampie ,podnieś maskę i pokręć trochę aż ustawisz :)
tez tak miałem ze po ustawieniu przez tydzień może 2 było ok a później zjeb... się silniczek
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R55

Post autor: Yazek »

Jak kolega radził, tylko dobrze sie przyglądnij bo sa dwa pokrętła praw - lewo i góra dól;) za pierwszym razem za złe się złapałem:)
Poza tym mnie też silniczek już nie działa:( cóż chyba taki urok:P
Yazek
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Witam. Czy te silniczki do regulacji świateł są tak awaryjne? Właśnie zauważyłem, że prawa reflektor nie reaguje na regulację. Hmmm może miał ktoś podobną "przygodę" i jakoś sobie poradził. Proszę o pomoc.
Olo

Post autor: Olo »

STi77 pisze:Witam. Czy te silniczki do regulacji świateł są tak awaryjne? Właśnie zauważyłem, że prawa reflektor nie reaguje na regulację. Hmmm może miał ktoś podobną "przygodę" i jakoś sobie poradził. Proszę o pomoc.
Jedz do elektryka niech zerknie co jest grane czy silniczek wogole pracuje
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Fantastyczny samochód. Sam się naprawił ;) Już wszystko działa. Pozdrawiam.
t.w.wiesław

Post autor: t.w.wiesław »

STi77 pisze:Fantastyczny samochód. Sam się naprawił ;) Już wszystko działa. Pozdrawiam.
... niespotykane w innych samochodach: mi się po 3 msc. naprawiła się - również sama - szyba (opuszczanie). Niby fajnie taki samochód zosia-samosia. żeby nie było tak słodko to informuję że np. poziomowanie też mi się zepsuło po czym się naprawiło aby teraz co właśnie zauważyłem ponownie przestało funkcjonować.

myślę zatem że nie tyle, że się coś psuje i naprawia ale robi sobie przerwy w pracy co już przestało mnie w tym aucie dziwić i przyjmuję to ze spokojem.

ps. niedziałające światło postojowe okazało się jednak spaloną żarówką - przed wymianą dałem miniakowi 3 dni na zastanowienie się czy poradzi sobie z tematem sam.

zosia-samosia w akcji
Olo

Post autor: Olo »

Moze wam sie wilgoc dostaje do lampy i macie styki zasniedziale warto by sprawdzic...
ODPOWIEDZ