regulacja świateł
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
regulacja świateł
wie ktoś może, czy i jak można wyregulować wysokość świateł w R50? Jedno świeci trochę za wysoko i musiałbym je obniżyć - najlepiej metodą "zrób to sam" 

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53
Re: regulacja świateł
możesz to zrobić na lampie ,podnieś maskę i pokręć trochę aż ustawisz 
tez tak miałem ze po ustawieniu przez tydzień może 2 było ok a później zjeb... się silniczek

tez tak miałem ze po ustawieniu przez tydzień może 2 było ok a później zjeb... się silniczek
- Yazek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R55
Jak kolega radził, tylko dobrze sie przyglądnij bo sa dwa pokrętła praw - lewo i góra dól;) za pierwszym razem za złe się złapałem:)
Poza tym mnie też silniczek już nie działa:( cóż chyba taki urok:P
Poza tym mnie też silniczek już nie działa:( cóż chyba taki urok:P
Yazek
Witam. Czy te silniczki do regulacji świateł są tak awaryjne? Właśnie zauważyłem, że prawa reflektor nie reaguje na regulację. Hmmm może miał ktoś podobną "przygodę" i jakoś sobie poradził. Proszę o pomoc.
Jedz do elektryka niech zerknie co jest grane czy silniczek wogole pracujeSTi77 pisze:Witam. Czy te silniczki do regulacji świateł są tak awaryjne? Właśnie zauważyłem, że prawa reflektor nie reaguje na regulację. Hmmm może miał ktoś podobną "przygodę" i jakoś sobie poradził. Proszę o pomoc.
Fantastyczny samochód. Sam się naprawił
Już wszystko działa. Pozdrawiam.

... niespotykane w innych samochodach: mi się po 3 msc. naprawiła się - również sama - szyba (opuszczanie). Niby fajnie taki samochód zosia-samosia. żeby nie było tak słodko to informuję że np. poziomowanie też mi się zepsuło po czym się naprawiło aby teraz co właśnie zauważyłem ponownie przestało funkcjonować.STi77 pisze:Fantastyczny samochód. Sam się naprawiłJuż wszystko działa. Pozdrawiam.
myślę zatem że nie tyle, że się coś psuje i naprawia ale robi sobie przerwy w pracy co już przestało mnie w tym aucie dziwić i przyjmuję to ze spokojem.
ps. niedziałające światło postojowe okazało się jednak spaloną żarówką - przed wymianą dałem miniakowi 3 dni na zastanowienie się czy poradzi sobie z tematem sam.
zosia-samosia w akcji
Moze wam sie wilgoc dostaje do lampy i macie styki zasniedziale warto by sprawdzic...