Światła do jazdy dziennej LED jako akcesoria od sierpnia 12

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Re: Światła do jazdy dziennej LED jako akcesoria od sierpnia 12

Post autor: Olo »

minigjj pisze:To zadzwoń do Adama w Katowicach (numer Bawarii Katowice, potem chyba "2" sprzedaż nowych MINI), on już wie o co kaman.
Raczej na dzial czesci pod 6. Adam i tak tak Cie tam odesle...
m@rtini
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R55

Post autor: m@rtini »

Dzowniąc w końcu na dział części udało im się odnaleźć te lampy :-)
Koszt ok 1500 lampy + montaż (pewno 500+).
Mało nie jest, ale ksenony tez nie są tanie, a szanse na przepalenie rośnie każdego dnia...
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam,
Olo

m@rtini pisze:Dzowniąc w końcu na dział części udało im się odnaleźć te lampy :-)
Mało nie jest, ale ksenony tez nie są tanie, a szanse na przepalenie rośnie każdego dnia...
Xenony to koszt 500 stow z Philipsa seria 6000k ja ma bixenon juz 7 rok i jeszcze nic sie nie wypalilo…

Wiec nie widze sensu montowania czegos takiego to lepiej kupic zarowke na halogen z diod smd i zaprogramowac sobie swiatla od halogenow jako DRL wychodzi znacznie taniej i nie wyglada to jak wyrob chinski :)
m@rtini
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R55

Post autor: m@rtini »

Olo pisze:
m@rtini pisze:Dzowniąc w końcu na dział części udało im się odnaleźć te lampy :-)
Xenony to koszt 500 stow z Philipsa seria 6000k ja ma bixenon juz 7 rok i jeszcze nic sie nie wypalilo…

Wiec nie widze sensu montowania czegos takiego to lepiej kupic zarowke na halogen z diod smd i zaprogramowac sobie swiatla od halogenow jako DRL wychodzi znacznie taniej i nie wyglada to jak wyrob chinski :)
Takie rozwiązanie też wchodzi w grę. Wybadam koszty w/w operacji w nieautoryzowanym serwisie BMW/MINI w Wawie. Sam nie jestem wstanie tego zrobić - przeprogramować halogendów na DRL - tak aby nie świecił się przód i tył (światła mijania) tylko same halogeny.
W Wawie nie widziałem jeszcze na ulicy MINI ze starszych roczników z DRL'ami więc temat jest mało popularny...

Mój bixenon ma już 5 lat.
Czy jak się jeden przepali to wymienia się ten jeden czy od razu dwa (ze zwykłymi żarówkami tak zawsze robiłem, tyle że one kosztują po 30-80 zł)

M
Olo

Moj ma 7 lat i swieci jak ta lala :)

Przy bixenonie masz czujnik zmierzchu i trzeba go aktywowac. Wtedy powinien sie sam przelanczac. Te drl co sprzedaje bmw to te ringi robia za postojowki u nich. Takie uslugi fakt tylko poza autoryzowanym aso tak samo jak podmiana lamp np na lampy po lifcie.

Ja wrzucilem na postojowke przednia ledy philipsa za 100zl 6000K, na halogen zarowki H8 hi power smd 150zl za komplet naprawde daja rade i tez sa na 6000k i takie warto sobie zakupic zeby je zaprzegnac jako drl

nawet taniej juz kupisz:

http://allegro.pl/zarowka-led-halogen-h ... 51977.html

ja na halogenach smigam normalnie w superbie bo programowalem tez ale jeszcze nie mialem czasu wylaczyc postojowek wszedzie :p ale sie tym nie przejmuje wcale
Olo

Zamontowalem owe zarowki wspomniane we wczesniejszym poscie i powiem ze wyglada to naprawde dobrze. Zrobie foty i wstawie. Daje efekt jakby niepellnego ringu bo swiatlo sie tak odbija od oprawki halogen.

Do calosci zeby dobrze wszystko swiecilo pod jeden kolor warto dokupic ledy smd do tego na postojowki. Ja kupilem nowe Philipsy T10 w5w 6000k i niesttety bawra nie pasuje i swieca slabiej od pierwszej generacji tych zarowek dlatego lepiej kupic po 4-5 zlotych normalne ledowe od chinczyka :)
donhatti

DLR LED

Post autor: donhatti »

donhatti

Post autor: donhatti »

I jeszcze jedno zdjecie
Załączniki
image.jpg
image.jpg (62.48 KiB) Przejrzano 958 razy
Olo

Tak ja ale zarowki za 100 zloty i efekt podobny. Wezme lustro ze soba wieczorem to walne fotke jak to wyszlo
kristof600

Post autor: kristof600 »

Panowie znalazłem coś takiego jako nowość:
http://www.minigenuineparts.co.uk/mini- ... 8_554.html

a tak wygląda w różnych "kombinacjach świetlnych":
http://www.saleshop24.eu/mini-tagfahrli ... s-r61.html

wygląda fajnie i montaż tylko 1,5h...

aaaa na deser taka kombinacja (cały wątek o tym):http://www.mini2.info/forum/showthread. ... 393&page=2
ODPOWIEDZ