xenony

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

cezar188

xenony

Post autor: cezar188 »

witam kupilem xenony czy ktos wie gdzie w warszawie lub okolicach moglby ktos mi je zamontowac
Olo

Re: xenony

Post autor: Olo »

cezar188 pisze:witam kupilem xenony czy ktos wie gdzie w warszawie lub okolicach moglby ktos mi je zamontowac
To bedziesz zdeka oslepial innych bo powinienes zamontowac dodatkowo spryski a przede wszystkim samopoziomowanie lamp...
cezar188

tak wiem o tym tylko gdzie to bym mogl zamontowac w okolicach warszawy bo w serwisach mają chore ceny
Olo

cezar188 pisze:tak wiem o tym tylko gdzie to bym mogl zamontowac w okolicach warszawy bo w serwisach mają chore ceny
Oj nie wiem w katowicach mamy obok samego salonu bmw warsztat gdzie pracuja byli serwisanci z bmw i robia takie cuda.

Tylko jesli masz normalna lampe bez soczewki to nic Ci nie pomorze bo regulacja sama w sobie jest w lampie wiec wiazalo by sie to z wymiana lamp na wersje bixenon.

Jest jeszcze inne rozwiazanie, wejdz sobie na galeria naszych mini i tam masz mojego miniacza w oposibie jest mini r56 by olo i daj ostatnie posty tam masz zdjecia jak swieca zarowki ledowe na diodach smd mozesz sobie kupic zarowki ledowe zamist zwyklych daja niebieska barwe swiatla.

http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php? ... c&start=30

Nie wiem jakie masz zarowki ja kupowalem na halogeny H8 Smd led za zarowki zaplacilem 100zl i swieca mega mocno w nocy. Normalna zarowka wymieka a swieci jak xenon a nawet lepiej bo ma barwe 6000-6700 kelvinow.

Jedyne co moze komputer wywalac to ze zarowki przepalone ale ja mam wylaczone to w kompie odnosnie postojowek i halogenow z przodu jeszcze musze wylaczyc tylne na tblicy bo caly czas wywala komunikat przy starcie
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

w starym mini xenony chcesz zakladac?
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Brennt. U mnie na wsi nawet Żuki na xenonie latają :wink: A wracając do tematu to autach bez soczewki wygląda to kiepsko (nie wspominając o żyroskopie i spryskiwaczu o którym pisze Olo). Kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje a już na pewno nie z drogówką.
cezar188

2006r
Olo

W 2006 sa 2 modele Mini R53 i R56 :)

Ale ja mowie o mozliwosci poszukania zarowki na ledach smd i wsadzenia jej zamist zwyklej i napewno bedzie dobrze swiecic i wygladac
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

to była aluzja do tego, ze zly dzial byl :D

ale zuka na xenonie chcialbym zobaczyc :P
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Olo

Brennt pisze:to była aluzja do tego, ze zly dzial byl :D

ale zuka na xenonie chcialbym zobaczyc :P
To bedzie wypalac oczy :) ja sie wku**** jak widze auto na xenonie jadace znad przeciwka bez soczewki na starej lampie i bez regulacji nic nie widac bo tak wali po oczach...
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

Olo pisze: To bedzie wypalac oczy :) ja sie wku**** jak widze auto na xenonie jadace znad przeciwka bez soczewki na starej lampie i bez regulacji nic nie widac bo tak wali po oczach...
Też mnie to wkurza. Ja wtedy daje długimi :twisted:
Olo

t_scarf pisze:
Olo pisze: To bedzie wypalac oczy :) ja sie wku**** jak widze auto na xenonie jadace znad przeciwka bez soczewki na starej lampie i bez regulacji nic nie widac bo tak wali po oczach...
Też mnie to wkurza. Ja wtedy daje długimi :twisted:
DLugie srednio daja trzeba by wywalic zarowki z tych opcjonalnych szperaczy z mini i zamontowac jakies mega hardcorowe zarniki ktore dzialaja od 1 sekundy i daja jakies 300watt kazdy wtedy by zrozumial
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

czy xenon z soczewką z r56 podejdzie do r53 ?

w moim r53 mam xenony, ale te stare bez soczewki, a z r53 soczewkę dostać trudno, a wyglądają tak samo.

więc pytam, bo nie wiem ;)
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

maniujr pisze:czy xenon z soczewką z r56 podejdzie do r53 ?

w moim r53 mam xenony, ale te stare bez soczewki, a z r53 soczewkę dostać trudno, a wyglądają tak samo.

więc pytam, bo nie wiem ;)
U Panie raczej słabo bo w R53 z maską się otwierają a w R56 bez i mocowania pewnie są inne :)

Chyba że chcesz się bawić w przerabianie jakieś dziwne ale myślę że nie warto :)
R56 239km 342nm
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

I see.... ale te z lat 2004-2006 z soczewką pasują do R53 polift ?
ODPOWIEDZ