Zamiana licznika na wersje z nawigacja
Zamiana licznika na wersje z nawigacja
Witajcie , czy ktoś z szanownego forum orientuje sie czy technicznie możliwe jest bez zbytniego kombinowania wymiana zwykłego cd z predkosciomierzem na oryginalna nawigacje . Czy można poprostu wyjąć stary zegar i tylko na tych samych kablach podłączyć nawigację. Cooper d 07 r. Moze ktos zna linki do opisu jak to zrobic . Be wdzieczny za kazde info.Pozdrawiam .
- mainecoon6
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Zamiana licznika na wersje z nawigacja
No na pewno będzie trzeba kupić antene GPS, bo fizycznie w aucie jej nie masz.
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Na szybko w skrocie: Ekran,licznik,joystick,czytnik
wystarczy więc wyjąć stary zestaw i podpisać nowy z nawigacja i antena? A co ze starymi kablami czy kostki laczeniowe bedą pasować do nowej i czy wymagana jest jakaś ingerencja w oprogramowanie auta ? Z góry dziex
trzeba wszystko programowac,na miejscu masz artura ktory ogarnie temat od a do z
Czyli reasumujac koszta ida w tysiacach to chyba taniej kupic najwyzszego garmina z dozywotnymi mapami
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Myślę, że sama nawigacja żeby działała to nie problem. Problemem może być przeciągnięcie kabli i zamontowanie pod fotelem odtwarzacza płyt z mapami. Ale to jeszcze pikuś.
Komputerek na środku pokazuje bardzo dużo pożytecznych danych, jakieś średnie wartości spalania, czas podróży, ile km pozostało do pustego baku
itp, itd... wydaje mi się, że zamontowanie wszystkiego wiąże się z wielką kabelkologią, zmianą oprogramowania itp... ale to tylko moje zdanie.
Komputerek na środku pokazuje bardzo dużo pożytecznych danych, jakieś średnie wartości spalania, czas podróży, ile km pozostało do pustego baku

Ta nowa nawigacja z Mini nie jest rewelacyjna bo jakby ktos chcial zmieniac audio to sa probmey z podpieciem wzmacniaczy pod to. Ja u Siebie bede robil cale car audio na jesien wiec jakby ktos chcial caly zestaw harmana to moge odsprzedac 10 glosnikow plus wzmacniacz cyfrowy harmana.Kocyk pisze:Myślę, że sama nawigacja żeby działała to nie problem. Problemem może być przeciągnięcie kabli i zamontowanie pod fotelem odtwarzacza płyt z mapami. Ale to jeszcze pikuś.
Komputerek na środku pokazuje bardzo dużo pożytecznych danych, jakieś średnie wartości spalania, czas podróży, ile km pozostało do pustego bakuitp, itd... wydaje mi się, że zamontowanie wszystkiego wiąże się z wielką kabelkologią, zmianą oprogramowania itp... ale to tylko moje zdanie.
Jesli chodzi o dane i wyswietlanie to samo masz na obrotomierzu przed soba do wyswietlenia wystarczy przelaczyc nie wiem po co komu wiedziec wszystkie dane...