Tuleje tylne wahacza przedniego
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Tuleje tylne wahacza przedniego
Witam!
Na ostatnim przeglądzie mojego miniacza (R 53) zalecono mi wymianę tuleji.
Na różnych stronach internetowych ich ceny są dość zróżnicowane.
Czy mógłby ktoś mi polecić producenta godnego zaufania,może ktoś już je wymieniał i ma jakieś doświadczenia.
Jeśli tak to proszę o informację,link do jakiegoś sklepu miło będzie widziany
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Michał
Na ostatnim przeglądzie mojego miniacza (R 53) zalecono mi wymianę tuleji.
Na różnych stronach internetowych ich ceny są dość zróżnicowane.
Czy mógłby ktoś mi polecić producenta godnego zaufania,może ktoś już je wymieniał i ma jakieś doświadczenia.
Jeśli tak to proszę o informację,link do jakiegoś sklepu miło będzie widziany
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Michał
Re: Tuleje tylne wahacza przedniego
Lemforder?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Właśnie sam stoję przed wyborem tulei i czy te lemfordery będą dobre?
Ja bym polecal SWAGA lub Delphi, bo Lemforder ostatnio strasznie jezdzi na starej opini. Kupujesz czesc Lemfordera, otwierasz pudelko a na czesci nabite lofo np. FEBI.
Mam tuleje na stanie jak cos różnych firm
a ja sie jeszcze z tym nie spotkalem. Febi to troche syf ale to szczegol.pajor pisze:Ja bym polecal SWAGA lub Delphi, bo Lemforder ostatnio strasznie jezdzi na starej opini. Kupujesz czesc Lemfordera, otwierasz pudelko a na czesci nabite lofo np. FEBI.
To akuratnie jest standard, wiele elementów jest produkowane dla innych firm jako OEM i są tylko pakowane pod różnymi markami, a pochodzą z tej samej fabryki. Firmy na wzajem uzupełniają swój asortyment produkując części dla swoich rynkowych konkurentom i działa to we dwie strony lemford produkuję część części dla febi, febi dla lemforda idt.pajor pisze:... Kupujesz czesc Lemfordera, otwierasz pudelko a na czesci nabite lofo np. FEBI...
Sytuacja taka dotyczy wielu firm, nie tylko wymienionych jako przykład
tylko ze produkcja tych czesci powinna byc wedlug norm i wytycznych z jakich materialow to klepnac ale penwie tak nie jest
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Podasz jakiegos linka? Gdzie mógłbym zakupić?pajor pisze:Ja bym polecal SWAGA lub Delphi, bo Lemforder ostatnio strasznie jezdzi na starej opini. Kupujesz czesc Lemfordera, otwierasz pudelko a na czesci nabite lofo np. FEBI.
iparts.pl tam wszystko wyszukasz jak wpiszesz dane auta w 3 stopniach to znajdziesz wszystko co bedziesz chcial
Olo pisze:a ja sie jeszcze z tym nie spotkalem. Febi to troche syf ale to szczegol.pajor pisze:Ja bym polecal SWAGA lub Delphi, bo Lemforder ostatnio strasznie jezdzi na starej opini. Kupujesz czesc Lemfordera, otwierasz pudelko a na czesci nabite lofo np. FEBI.
widocznie mało czesci kupujesz
Bo sie malo psuje a jak sie popsuje to wsadzam wzmacniane i innych producentow bardziej wyczyonowe czescipajor pisze:Olo pisze:a ja sie jeszcze z tym nie spotkalem. Febi to troche syf ale to szczegol.pajor pisze:Ja bym polecal SWAGA lub Delphi, bo Lemforder ostatnio strasznie jezdzi na starej opini. Kupujesz czesc Lemfordera, otwierasz pudelko a na czesci nabite lofo np. FEBI.
widocznie mało czesci kupujesz
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Auto warto naprawiać z logiką, a nie dla marki, czy ceny. Są podzespoły, które odpowiedzialne są za nasze bezpieczeństwo i tu nie należy szukać tanich zamienników... a febi to wcale nie jest taka zła firma.
Na allegro to dopiero można spotkać kwiatki noname'y :/
Na allegro to dopiero można spotkać kwiatki noname'y :/
-
- Nowy
- Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green
A czy jest tu ktoś, kto to wymieniał i chciałby się podzielić się know-how?
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Mi właśnie dziś mechanik wymienia. Tłumaczył mi mniej więcej o co chodzi. W R50 to nie jest taka prosta sprawa.
Trzeba zblokować silnik podnośnikiem, żeby lekko opuścić "sanki". Później już sprawa wygląda prościej. Wystarczy odkręcić kilka śrub, zamienić tuleje, wszystko przykręcić i po sprawie
Trzeba zblokować silnik podnośnikiem, żeby lekko opuścić "sanki". Później już sprawa wygląda prościej. Wystarczy odkręcić kilka śrub, zamienić tuleje, wszystko przykręcić i po sprawie
-
- Nowy
- Posiadane auto: R53 MCS British Racing Green
Kocyk - dzięki!