Felgi do R56 18x9
Felgi do R56 18x9
Ma ktos pojecie czy wejda do miniacza felgi 18x9 cala? Musze nabyc jakies felgi a niestety te co zamowilem cos nie przychoda i trzeba sie posilkowac czyms innym
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
Re: Felgi do R56 18x9
Wejść wejdą, ale istotne jest przy takiej szerokości ET, nieprawdaż?
No jest napewn jak bedzie juz powyzej 30 to beda juz poza nadkole tak jak ma to miejsce przy rotiformach sa z et30 i super sie chowaja jak i z et 20 gdzie wystaja i trzeba gwintem krecic do gory zeby nie porozwalac plastikowych nakladek na nadkola.
Aktualnie na seryjnych felgach mam et 48 i jest tragedia musialem dystese zakladac przy gwincie skreconym bo obcieraly o gwint :/ dlatego zamowilem narazie 18x8 z et 45 co z dystansem daje et 40 a jak przyjda nowe dystanse to bedzie et 33 i bedzie idealnie
Ale wlasnie opcjonalnie mam felgi XXR 531 do ogarniecia tylko ze oni robia mega szerokie felgi zawsze i male et gdzie felga odstaje niezle poza nadkole czego nie chce nie ze wzgledow na policje czy przeglad a funkcjonalnosc
Aktualnie na seryjnych felgach mam et 48 i jest tragedia musialem dystese zakladac przy gwincie skreconym bo obcieraly o gwint :/ dlatego zamowilem narazie 18x8 z et 45 co z dystansem daje et 40 a jak przyjda nowe dystanse to bedzie et 33 i bedzie idealnie
Ale wlasnie opcjonalnie mam felgi XXR 531 do ogarniecia tylko ze oni robia mega szerokie felgi zawsze i male et gdzie felga odstaje niezle poza nadkole czego nie chce nie ze wzgledow na policje czy przeglad a funkcjonalnosc
Re: dystanse
Mam 5mm ze srubami od nich jezdze wad nie maBabak pisze:a tak jeżeli już jesteśmy przy dystansach to przypuśćmy że rozmawiamy o dystansach firmy SPARCO.
Są jakieś wady/minusy jeżdżenia na dystansach?

Zamowilem nastepne 12mm na strone czyli na os 24mm bo jednak 5mm troche za male jak dla mnie wszystko zalezy jakie et maja felgi
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
na ja właśnie intensywnie myślę o 24 na ET48
O takie o:
http://www.rallyshop.pl/index.php?p1474 ... o-mini-r53
za 240złociszy
O takie o:
za 240złociszy
Nie sa dostepne juz mam je zamowione z miesiac i czekam nadal az sie pojawia jestem w Polsce pierwszy w kolejnosci. Cena to 500zl za cale auto bo daje sie dystanse wszedzie wtedyBabak pisze:na ja właśnie intensywnie myślę o 24 na ET48
O takie o:
za 240złociszy
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
a widzisz! myślałem że komplet 4szt sprzedają.
Dzięki za info.
Dzięki za info.
Komplet na os. A osie masz 2 w aucie wiec cena razy 2. Ale przyznam ze jak cena ze srubami to jest niska bo ja ponad 400zl zaplacilem za sparco jeden zestaw ze srubami a 2gi bez plus dokupienie srub osobno. Teraz te sruby musze pomalowac bo sa ocynkowane na srebno i wygladaja wiesniacko na bialej i czarnej feldze.Babak pisze:a widzisz! myślałem że komplet 4szt sprzedają.
Dzięki za info.
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
no dobra a tam u ciebie UK nie są tańsze te sparco?
Teraz jestem w PL. Nie patrzalem czy sa w UK. Ale i tak to idzie od producenta z Wloch i ceny te same bo w Euro.
Ale jak 24mm zestaw maja teraz za 240zl to malo bo jak jakis czas temu patrzalem to za 2 komplety z wysylka wychodzilo 600zl.
Robienie dystansow na zamowienie to 200zl w Promotor Mocy. Do tego jedna sruba to koszt 10-11zl wiec masz kolejne 160zl wiec i tak wychodzi 400zl. A tak masz ze wszystkimi srubami juz gotowca, ktorego moim zdaniem lepiej kupic bez 2 zdan
Ale jak 24mm zestaw maja teraz za 240zl to malo bo jak jakis czas temu patrzalem to za 2 komplety z wysylka wychodzilo 600zl.
Robienie dystansow na zamowienie to 200zl w Promotor Mocy. Do tego jedna sruba to koszt 10-11zl wiec masz kolejne 160zl wiec i tak wychodzi 400zl. A tak masz ze wszystkimi srubami juz gotowca, ktorego moim zdaniem lepiej kupic bez 2 zdan