Felgi Cross Spoke Challenge 17
Felgi Cross Spoke Challenge 17
Siema,
przy okazji serwisu swojego MINI stwierdziłem, że fajnie byłoby go trochę odświeżyć i dodać pazura. Mam Mini Cooper S R56 z całym pakietem JCW w kolorze grafitowym z czarnym dachem. Chciałbym przemalować felgi na czarno (Cross Spoke Challenge 17), dodatkowo przy rancie lekka linia czerwona dookoła całej felgi, no i wszystkie zaciski pomalować na czerwono. Pierwsza sprawa, jest ktoś w stanie graficznie zoobrazować jakby auto wyglądało po takim zabiegu? Niestety w konfiguratorze nie potrafię wybrać czarnych felg. Druga sprawa w Miniaku są miękkie klocki, które zostawiają dużo śladów na felgach - jak szybko w takim razie klocki stracą swój kolor po malowaniu? Nigdy nie bawiłem się w żadne mody, ale po utracie gwarancji jest plan chipu (około 205 km), następnie zmiana układu hamulcowego, bo ten średnio daje radę i może wydech. Jestem ciekawy ile taki układ hamulcowy i wydech by mnie kosztował? No i zachorowałem na nową kierownicę pół-skórzaną, pół-welurową, którą muszę mieć:) Z czasem będę wrzucał fotki.
Pozdro
przy okazji serwisu swojego MINI stwierdziłem, że fajnie byłoby go trochę odświeżyć i dodać pazura. Mam Mini Cooper S R56 z całym pakietem JCW w kolorze grafitowym z czarnym dachem. Chciałbym przemalować felgi na czarno (Cross Spoke Challenge 17), dodatkowo przy rancie lekka linia czerwona dookoła całej felgi, no i wszystkie zaciski pomalować na czerwono. Pierwsza sprawa, jest ktoś w stanie graficznie zoobrazować jakby auto wyglądało po takim zabiegu? Niestety w konfiguratorze nie potrafię wybrać czarnych felg. Druga sprawa w Miniaku są miękkie klocki, które zostawiają dużo śladów na felgach - jak szybko w takim razie klocki stracą swój kolor po malowaniu? Nigdy nie bawiłem się w żadne mody, ale po utracie gwarancji jest plan chipu (około 205 km), następnie zmiana układu hamulcowego, bo ten średnio daje radę i może wydech. Jestem ciekawy ile taki układ hamulcowy i wydech by mnie kosztował? No i zachorowałem na nową kierownicę pół-skórzaną, pół-welurową, którą muszę mieć:) Z czasem będę wrzucał fotki.
Pozdro
Re: Felgi Cross Spoke Challenge 17
Malowanie felg z czerwonym paskiem to koszt z 1000zl normalne proszkowe malowanie felg z renowacja to koszt 250zl za wszystkie 4 sztuki prynajmiej ja tyle place bo co kilka miesiecy zmieniam kolor felg teraz na brudny zloty...wojtaszka pisze:Siema,
Pozdro
Jesli chodzi o czip to tu sie nic nie chipuje tylko sie remapuje sterownik komputera i tyle. Jedz schamowac auto i zebys sie nie zdziwil ze masz 200koni bo te auta maja wiecej. Podnies do 220-230. Zamist kiery kup sobie zimy dolot powietrza chociazby z K&N i jak bedziesz robi wydech i masz kase to kup sobie Akapovica downpipe i do tego caly catback troche to bedzie kosztowac ale nie ma lepszych wydechow na rynku. Co do hamulcow to na forum uzytkownik "alan" ma dostepne od JCW r56 za 5tys zl. Akapovica downpipe i wydech tez moze miec spytaj go o ceny na PW.
Good luck
Co do wizualizacji to na szybko znalazłem to
http://4.bp.blogspot.com/_pAX3KEUdFkM/T ... +ALLOY.jpg
Natomiast zdjęć samych czarnych felg jest sporo. W grafika.google.pl wpisz Cross Spoke Challenge black
http://4.bp.blogspot.com/_pAX3KEUdFkM/T ... +ALLOY.jpg
Natomiast zdjęć samych czarnych felg jest sporo. W grafika.google.pl wpisz Cross Spoke Challenge black

Dzięki Panowie za podpowiedź i za wizualizację - moim zdaniem wygląda to kozacko. Tak, naturalnie chodziło mi o remap mapy, to akurat wiem, że kosztuje koło 2k zł.
To jakies dziwne ceny bo na slasku od 999zl i dogadac sie mozna ze w tej cenie juz sie ma mozliwosc pozniejszego dostrojenia jak sie cos zmieniwojtaszka pisze:Dzięki Panowie za podpowiedź i za wizualizację - moim zdaniem wygląda to kozacko. Tak, naturalnie chodziło mi o remap mapy, to akurat wiem, że kosztuje koło 2k zł.
Masz gdzies foty swojego miniacza? Ja bym go zrobil na GP. Czerwone lusterka i wlot powietrza kupic bo sa po 100zl w takim kolorze nakladki uzywane tez kupisz za 100zl. Do tego felge na czerwono psiknac i nie bedzie osoby na ktora nie zwroci uwagi auto 

witam,
malować nie zastanawiać się. felgi odebrałem 3 dni temu.
przed i po malowaniu
malować nie zastanawiać się. felgi odebrałem 3 dni temu.
przed i po malowaniu
- Załączniki
-
- przed malowaniem
- mimi3-2.jpg (72.22 KiB) Przejrzano 2301 razy
-
- po malowaniu
- DSC02624-1.JPG (92.17 KiB) Przejrzano 2301 razy
-
- DSC02622-1.JPG (83.13 KiB) Przejrzano 2301 razy
E nie no kozak
czerwone odpada raczej. Ale pokusilbym sie o oklejenie chromow na czarno i pomalowanie kloszow na czarno wtedy bylby ogien jak sie to mawia
W galeri masz mojego miniacza by Olo to mozesz zobaczyc jak wyglada po oklejeniu i malowaniu to wszystko. Koszt kosmiczny nie byl bo oklejenie wszystkie plus szklany dach 400zl malowanie lamp 350zl wiec ceny spoko

W galeri masz mojego miniacza by Olo to mozesz zobaczyc jak wyglada po oklejeniu i malowaniu to wszystko. Koszt kosmiczny nie byl bo oklejenie wszystkie plus szklany dach 400zl malowanie lamp 350zl wiec ceny spoko
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
ja w każdym bądź razie nie lubię jak kontrastowe ranty są "wlepione na siłę",
tzn są felgi które mają takie ranty jak by miały specjalnie na to przeznaczone miejsce na ewentualny pasek po obwodzie
i wygląda to dość spójnie, natomiast przy innych felgach wygląda to dość przypadkowo jak się przyjrzymy.
np dla przykładu porównanie Challange Spoke z OZ superlegera:
Rozumiecie co mam na myśli?
tzn są felgi które mają takie ranty jak by miały specjalnie na to przeznaczone miejsce na ewentualny pasek po obwodzie
i wygląda to dość spójnie, natomiast przy innych felgach wygląda to dość przypadkowo jak się przyjrzymy.
np dla przykładu porównanie Challange Spoke z OZ superlegera:
Rozumiecie co mam na myśli?
- Załączniki
-
- rodas - oz superleggera.jpg (139.56 KiB) Przejrzano 2285 razy
-
- 2340834895_aa9636186c_o.jpg (661.41 KiB) Przejrzano 2285 razy
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
w każdym razie jak już się uprzesz to ja bym zasugerował tańsze, szybsze i bardziej uniwersalne rozwiązanie:
Mianowicie mój znajomy miał kiedyś BMW 6 e24 na jakiejś feldze właśnie z takim rantem w stylu superleggera
i ją dokładnie zmierzył pasek (pierścień) narysował wektorowo i dał folie samochodową do wycięcia na ploterze tnącym.
Efekt zajebisty, folia jak przywrze to naprawdę trudno ją odkleić, jak ci się znudzi to odklejasz albo wlepiasz inny kolor.
Mianowicie mój znajomy miał kiedyś BMW 6 e24 na jakiejś feldze właśnie z takim rantem w stylu superleggera
i ją dokładnie zmierzył pasek (pierścień) narysował wektorowo i dał folie samochodową do wycięcia na ploterze tnącym.
Efekt zajebisty, folia jak przywrze to naprawdę trudno ją odkleić, jak ci się znudzi to odklejasz albo wlepiasz inny kolor.
Wrzuciłbym wam fotki, ale mam tylko na 16-kach zimowych. Obecnie mój Miniacz jest w serwisie i dzisiaj zadzwonili, że cieknie olej, a nie płyn z układu kierowniczego jak myślałem. Cóż niefajnie, dobrze, że auto jest na gwarancji.
Uj i to sa te nowe auta wlasnie coraz gorszy syf robia prawde mowiacwojtaszka pisze:Wrzuciłbym wam fotki, ale mam tylko na 16-kach zimowych. Obecnie mój Miniacz jest w serwisie i dzisiaj zadzwonili, że cieknie olej, a nie płyn z układu kierowniczego jak myślałem. Cóż niefajnie, dobrze, że auto jest na gwarancji.
Tutaj chciałem robić remap: http://www.motocenter.pl/
Widac,ze szitu nie robia auta tez konkretne sie przewijaja dlatego takie ceny tezwojtaszka pisze:Tutaj chciałem robić remap: http://www.motocenter.pl/