Butla do gazu gdzie???
Butla do gazu gdzie???
Witam. Tak jak w temacie. Poszukuje butli do gazu LPG do zamontowania w miejsce koła zapasowego. Czyli butla okrągła max 34L , zewnętrzna do podwieszenia. Może ktoś z Was wie gdzie mogę taką tanio dostać? albo taka posiada na zbyciu? Może być używana.
- mainecoon6
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Butla do gazu gdzie???
Loleżanko, radzę pierw odpowiedzieć sobie na pytanie czy mini posiada miejsce na koło zapasowe. Odpowiedź brzmi : NIE.
Butla walcowa wchodzi na równą połowę bagażnika poj. 40 l, a wchodzi 32-33 l.Taka zainstalowana jest u mnie.
Butla walcowa wchodzi na równą połowę bagażnika poj. 40 l, a wchodzi 32-33 l.Taka zainstalowana jest u mnie.
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Remap 90--> 120 KM
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
R50 posiada miejsce na koło zapasowe tzw. dojazdówke. Koleżanka dobrze pisze - chce podwieszaną butle w miejsce dojazdówki.
Bzyku
Dziękuję koledze za wyjaśnienie drugiemu koledze o co chodzi ))
- mainecoon6
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Chodzi mi o to że tam nie ma miejsca na butlę.Chyba że znajdziesz butlę która ma 10 cm wysokości i nie pamiętam ile szerokości . Przerabiałem ten temat rok temu,też uparłem się na to aby tam założyli,ale żadna firma nie podjęła się montażu w tym miejscu.Odpowiedź:nie ma technicznej możliwości.A nawet jak znajdziesz taką butlę chodź nie wiem gdzie to weszło by ci gazu może z 10-15 litrów.A to już mija się z celem.
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
Remap 90--> 120 KM
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Jakiś czas temu widziałem Miniaka z LPG i na pewno nie miał zamontowanej butli w bagażniku. A czy zamontowana była w miejscu koła zapasowego czy "pod siedzeniem kierowcy" to już nie wiem..
Swoją drogą mam wrażenie, że LPG w MINI to lekka profanacja tego samochodu... z drugiej strony przy obecnych cenach paliw oszczędność to na pewno nie powód do wstydu.
Kiedyś znalazłem w google polskiego producenta zewnętrznych butli LPG i ceny nie były raczej wysokie.
Informuj koleżanko o efektach swoich poszukiwań i samego zamontowania lpg. Ciekawi mnie czy da radę zamontować butlę w miejscu tego zapasu.
Swoją drogą mam wrażenie, że LPG w MINI to lekka profanacja tego samochodu... z drugiej strony przy obecnych cenach paliw oszczędność to na pewno nie powód do wstydu.
Kiedyś znalazłem w google polskiego producenta zewnętrznych butli LPG i ceny nie były raczej wysokie.
Informuj koleżanko o efektach swoich poszukiwań i samego zamontowania lpg. Ciekawi mnie czy da radę zamontować butlę w miejscu tego zapasu.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
producent: stako, slupsk
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Butla znaleziona, używana, 34l, ważna do 2021r cena 150zł
Jutro będzie zakładana. Aby zamontować butlę trzeba usunąć miejsce na lewarek. Trzeba zrobić prostą podłogę. Jak ktoś się przyjrzy to butla będzie troszeczkę wystawać, ale bez tragedii. Wiem że montowanie gazu do mini jest słabe, no ale dzisiejsze ceny paliwa tez nie są za ciekawe. Jednak ja całą instalację gazową firmy BRC posiadam z innego auta to czemu by nie założyć
p.s. kolego mainecoon6 widać że słabo ten temat przerobiłeś i następnym razem jak na kogoś naskoczysz to przemyśl swojego posta. Pozdrawiam.
Jutro będzie zakładana. Aby zamontować butlę trzeba usunąć miejsce na lewarek. Trzeba zrobić prostą podłogę. Jak ktoś się przyjrzy to butla będzie troszeczkę wystawać, ale bez tragedii. Wiem że montowanie gazu do mini jest słabe, no ale dzisiejsze ceny paliwa tez nie są za ciekawe. Jednak ja całą instalację gazową firmy BRC posiadam z innego auta to czemu by nie założyć
p.s. kolego mainecoon6 widać że słabo ten temat przerobiłeś i następnym razem jak na kogoś naskoczysz to przemyśl swojego posta. Pozdrawiam.
Alicja opisz szerzej temat, dodaj foty
Niech zostanie dla potomności bo tematów o LPG jak na lekarstwo
Niech zostanie dla potomności bo tematów o LPG jak na lekarstwo
ok. Jak już będzie butla siedziała w aucie to wstawię foty ... na ta chwilę to jutro czeka mnie dużo latania z papierami bo mini przytargane z Niemiec
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
niemcy zawsze byli dobrzy w temacie gazu...
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
... auto przyjechało bez gazu. Gazik zakładam dopiero w PL
Miło by było zobaczyć mini relacje z montażu tego z opisem
Cyknij też foty butli przed wsadzeniem
Cyknij też foty butli przed wsadzeniem
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
niemcy robili tak samo...Alicja pisze:... auto przyjechało bez gazu. Gazik zakładam dopiero w PL
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper D 2011
Takze zastanawiam sie nad gazowaniem mini, czy w/w projekt z podwieszaniem butli od dolu zostal wykonany?