Problem z czujnikiem/licznikiem/paliwem R50
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R50 05'
Problem z czujnikiem/licznikiem/paliwem R50
Panowie mam problem z Mini One 1.6benzyna R50 2005r.
Problem polega na tym ze po uruchomieniu silnika przez 2 sekundy wskazówki temperatury,prędkościomierza i stanu paliwa drżą.Tak było do dziś.Aż w końcu wskazówka od stanu poziomu paliwa opadła na poziom rezerwy (w baku było jeszcze ok.11l.PB)
Miniul odkąd jest w moim posiadaniu zawsze był tankowany do pełna.
Gdzie mam szukać przyczyny?
Problem polega na tym ze po uruchomieniu silnika przez 2 sekundy wskazówki temperatury,prędkościomierza i stanu paliwa drżą.Tak było do dziś.Aż w końcu wskazówka od stanu poziomu paliwa opadła na poziom rezerwy (w baku było jeszcze ok.11l.PB)
Miniul odkąd jest w moim posiadaniu zawsze był tankowany do pełna.
Gdzie mam szukać przyczyny?
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Re: Problem z czujnikiem/licznikiem/paliwem R50
Być może pływak Ci się popsuł jeżeli nie, to jedź na diagnostykę komputerową
Ciekawe. U mnie też występuje coś podobnego tzn po przekręceniu kluczyka słychać coś z okolicy zegarów, wskazówki drżą i po ok 2 sekundach wszystko ustaje i jest OK. Może ktoś coś zasugeruje. Nie specjalnie mi to przeszkadza ale może wie ktoś co jest tego przyczyną i jak to ewentualnie naprawić. Też mam Coopera R50 z 2004 r.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ja miałem taki "efekt" spowodowany słabym aku... W sensie jak kupiłem mini to było tak od początku, ze po odpaleniu auta wskaźniki opadły, drżały w miejscu i podnosily sie do faktycznego stanu... Minął jakis okres i aku padł. Od x czasu jest spokój bo jest nowa bateria:)STi77 pisze:Ciekawe. U mnie też występuje coś podobnego tzn po przekręceniu kluczyka słychać coś z okolicy zegarów, wskazówki drżą i po ok 2 sekundach wszystko ustaje i jest OK. Może ktoś coś zasugeruje. Nie specjalnie mi to przeszkadza ale może wie ktoś co jest tego przyczyną i jak to ewentualnie naprawić. Też mam Coopera R50 z 2004 r.
Gdzieś nawet ktoś na mini2.com podobny problem opisywał i tez mówili ze to wina słabego aku.
a faktycznie to moze byc aku,czasami musze tak sekunde wiecej pokrecic zeby odpalil....
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Ja również mam "taką sytuacje" . Wskazówka prędkościomierza drży przy odpalaniu. Nigdy mi to nie przeszkadzało i w sumie to zawsze myślałem, że ten typ tak ma. Sprawdzałem aku i pokazuje "zielone" w dodatku pali od pierwszego czy to lato czy zima..
Bzyku
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
U mnie tez palił na dotyk lecz jednego dnia zdechł, to benzyna więc wielkiego chyrlania nie potrzebował. Po wymianie problem zniknął..Bzyq pisze:Ja również mam "taką sytuacje" . Wskazówka prędkościomierza drży przy odpalaniu. Nigdy mi to nie przeszkadzało i w sumie to zawsze myślałem, że ten typ tak ma. Sprawdzałem aku i pokazuje "zielone" w dodatku pali od pierwszego czy to lato czy zima..
eeetam pozyjemy zobaczymy:) mam juz wystarczajaco stresu z sprzeglem ,hamulcami ,skrzynia itp.....hehehe
pozdro
pozdro
Dzięki za podpowiedź. Podpiąłem się kablami pod nowy akumulator z służbowozu i wszystko w porządku . Mam pod maską oryginalny, 9-cio letni akumulator więc chyba nie ma się co dziwić.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R50 05'
Dzięki wszystkim za rady.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
GratkiSTi77 pisze:Dzięki za podpowiedź. Podpiąłem się kablami pod nowy akumulator z służbowozu i wszystko w porządku . Mam pod maską oryginalny, 9-cio letni akumulator więc chyba nie ma się co dziwić.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Wszystko po kolei a MINI się odwdzięczyrafijagger pisze:eeetam pozyjemy zobaczymy:) mam juz wystarczajaco stresu z sprzeglem ,hamulcami ,skrzynia itp.....hehehe
pozdro
To nie wina aku.
U mnie też tak drżą wskazówki. Często, ale nie zawsze...
Mini ma swoje humory niestety. Jak Alfa..
U mnie też tak drżą wskazówki. Często, ale nie zawsze...
Mini ma swoje humory niestety. Jak Alfa..
E tam zrobi sie i bedzie sie smigac. W UK tanie czesci jak woda do Minirafijagger pisze:eeetam pozyjemy zobaczymy:) mam juz wystarczajaco stresu z sprzeglem ,hamulcami ,skrzynia itp.....hehehe
pozdro
Ja juz wymienialem po 73tys a auto z 2006: sprzeglo,dwumas, DOV, rozrzad, turbo, akume, wiecej grzechow nie pamietam a bylo ich jeszcze troche