Filtr paliwa mini Cooper s 2002-2003 ???

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Lolo

Re: Filtr paliwa mini Cooper s 2002-2003 ???

Post autor: Lolo »

SpaCar, W takim razie czekam na przelew. Jak na razie nic nie dostałem...

Wracając do tematu dzisiaj kupiłem filtr paliwa w IC i wymieniłem.
Okazało się że od nowości nie był wymieniany facepalm
Normalnie był CZARNY i paliwo w okół niego tak samo - MASAKRA!

http://imageshack.us/photo/my-images/29/img0646kj.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/853/img0647z.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/801/img0648dx.jpg/
SpaCar

Post autor: SpaCar »

Proszę sprawdzić konto. Pieniądze powinny już być na koncie.

Szkoda tylko, że moja przesyłka zagineła...

Pozdrawiam i przepraszam za kłopot.
Jack Sparrow

Post autor: Jack Sparrow »

Witam. Tu jest link gdzie mają wszystkie filtry do mini, w tym paliwa. Kupiłem do R50 cena 73,80 kpl.

http://www.motointegrator.pl/szukaj/fil ... ?vehicle=1
Jack Sparrow

Post autor: Jack Sparrow »

Witam. Wymieniłem dzisiaj filtr paliwa w moim R50. Takiego bagna jeszcze nie widziałem. Samochód po 90k przebiegu i dziwi mnie że taka wymiana nie jest przewidziana. Myślę że nie muszę zachęcać do wymiany.
Olo

Post autor: Olo »

Jack Sparrow pisze:Witam. Wymieniłem dzisiaj filtr paliwa w moim R50. Takiego bagna jeszcze nie widziałem. Samochód po 90k przebiegu i dziwi mnie że taka wymiana nie jest przewidziana. Myślę że nie muszę zachęcać do wymiany.
Ja dzisiaj zamowiolem tzw zestaw naprawczy do R56 koszt to 196zl. W tym fitr paliwa, z tego co wiem to obudowa i wszelkie nowe uszczelki. Raz na tyle lat nalezy jednak to robic bo to jest takie samo gadanie jak z olejami w skrzyniach - nie ma opcji, ze sie nie wymienia i sa bezobslugowe czy to manual czy to automat co 60tys km wymiana oleju. Mysle ze koszt 170zl w przypadku R56 w manualu nie jest duzy. Warto naprawde bo kazdy olej sie zurzywa dla tych co nie wiedza.
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Post autor: Alfik30 »

W ASO filter kosztuje 200 zł. Orientujecie sie może czy można kupić markowy zamiennik w niższej cenie. Mam na myśli MANN FILTER, Bosch, Knecht itp. Z tej półki jakościowej. Szukam w necie i wychodzi mi sama chińszczyzna. potzrebuje do R53

Pozrawiam
Lolo

Alfik, z tą chińszczyzną bym nie przesadzał.

Jestem zwolennikiem markowych częsci i takie stosuje ale 200zł za filterek to już przesadza.
Ja kupiłem zamiennik za 60zł z uszczelkami i wole go dwa razy do roku wymienić(120zł) niż kupić taki za 200zł z ASO :wink:

SpaCar, dalej nie otrzymałem zwrotu pieniążków za niedostarczony filtr. Czyżby zginął tak jak paczka :wink:
SpaCar

Lolo pisze:Alfik, z tą chińszczyzną bym nie przesadzał.

Jestem zwolennikiem markowych częsci i takie stosuje ale 200zł za filterek to już przesadza.
Ja kupiłem zamiennik za 60zł z uszczelkami i wole go dwa razy do roku wymienić(120zł) niż kupić taki za 200zł z ASO :wink:

SpaCar, dalej nie otrzymałem zwrotu pieniążków za niedostarczony filtr. Czyżby zginął tak jak paczka :wink:
Trochę dziwne, bo ja mam potwierdzenie przelewu z dnia 24.05.2013 o wykonanym przelewie. Zaczynam domniemywać, że filtr dotarł.
SpaCar

Trochę się natrudziłem, ale chciałbym sprawę zakończyć.

Poniżej link do potwierdzenia przelewu. Celowo osunięte ostatnie litery nazwiska odbiorcy oraz usunięte niektóre cyfry z nr kont.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a44 ... 2a3e5.html

Proszę sprawdzić, czy czasem filtr się gdzieś niezapodział... np. przypadkiem nie został zamontowany w samochodzie...!!!!
Lolo

SpaCar, teraz wszystko już wiem. Przelew poszedł na drugie konto, które mało używam i nie dostaje z niego powiadomień. Kasa doszła - tu zwracam honor!

Filtra nie dostałem. Szkoda że nie był to polecony wtedy można by wszystko sprawdzić i wszystko byłoby jasne.
Olo

Post autor: Olo »

Do r56 niestetyy taka cena w ASO i jest to caly zestaw naprawczy do filtra wraz z filtrem i uszczelkami wszelkimi. Dzwonilem po roznych firmach i maja do r50,53 ale do r56 nie maja tylko ASO zostalo wiec zamowilem i dzisiaj odbieram.

Peace V
ODPOWIEDZ