Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Post autor: Alfik30 »

Jak w temacie.

Wnętrze już finalne, z zewnątrz mimo maskowania widać nowy kształt grilla
https://www.google.pl/search?q=mini+201 ... 19zvWfM%3A

http://wot.motortrend.com/caught-2014-m ... z2VoLtyvki
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Jak w temacie.

Wnętrze już finalne, z zewnątrz mimo maskowania widać nowy kształt grilla

http://wot.motortrend.com/caught-2014-m ... z2VoLtyvki.

http://2.bp.blogspot.com/-_vpd_b8hrsY/U ... iniF56.jpg
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Re: Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?

Post autor: Psztymucel »

Po co tworzysz kolejny temat :?:

Wnętrze finalne, ale kierownica będzie na 100% inna, ta jest od BMW serii 1 ;-)

Te naciencia na centralnym będą świeciły na różne kolorki... dramat w czystej postaci ;-)
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Założyłem temat i chciałem go edytować, ale coś nie wyszło i pojawił się 2 razy. Bardzo proszę moderatora o usunięcie takiego samego tematu z godziny 13:35

Co do auta to dobrze że kieownica będzie inna, bo ta nijak nie pasuje, no może się zgrywa z tymi nowymi nawiewami, które z resztą też mi się nie podobają.

Z zewnątr nie pasują mi zwisy, które są o wiele większe od dotychczasowych, szczeggólnie z przodu i bardziej pochylona przednia szyba.
Lolo

Post autor: Lolo »

Środek tragedia...

Z zewnątrz w sumie to samo, chodź jak dla mnie dużo za duże są te nowe miniaki.

Wielkość bryły samochodu powinna zostać taka jak w R50, R53. Wtedy miało by to smak.
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow

Post autor: Kocyk »

Klasyczne MINI i MINI BMW R50 i R53 na wieki pozostaną kultowymi. Kolejne i nowsze modele tracą smak surowego mięsa... wygody i ergonomii, która pozostawiała wiele do życzenia. A za tę właśnie surowość wszyscy kochają tę markę.

Fajnie, że producent nadal utrzymuje klasyczny design z serii "nie dla każdego", lecz jak przyjdzie moment, w którym zobaczę wycyckane MINI dla ludu z hybrydową jednostką napędową chyba się rozpłaczę...
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Duże zmiany przedniego grilla, będzie prawie jak w audi. zaczyna się mniej więcej od dolnej granicy reflektorów, a kożczy się w połowie wysokości świateł przeciwmgielnych. W środku grilla będzie montowana rejestracja.
Zauważyłem że nowe mini mocno "spuchło", tylko patrzeć jak mu wstawią tylną parę drzwi i będzie jak golf:)
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

inspiracja przodu jest jasna: http://s3.motoringfile.com/wp-content/g ... ighRes.jpg

MINI nie jest już mini tylko normalnym autem i najprawdopodobniej będzie wersja 5 drzwiowa, ale bardziej będzie to jak Swift.

Ja liczę, że jeszcze zrobię tego city car'a i będzie jedno mini, które będzie utrzymywało tradycję.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Olo

Post autor: Olo »

Coz czuje, ze wyjdzie zaaba z niego z przodu :) ale najwiekszym plusem sa kola ze srubami 5x120 jak w kazdej bmw wiec mozna w koncu kupic jakies normalne felgi a nie kilka modeli na krzyz od jakis porzadnych producentow.

Ciekawe co w srodku pokopali...
Olo

Dlatego nastepne auto to bedzie raczej Bmw M1 nowe niz nowy Miniacz JCW
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

Na pierwszy rzut oka porażka. Z każdą generacją coraz gorzej :neutral:
Kształt i wielkość tylnego nadkola to jakieś nieporozumienie. Według mnie fatalne proporcje - może niezakamuflażowany będzie się prezentował lepiej, chociaż wątpię.
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

faktycznie kształt i proporcje nadkoli są delikatnie mówiąc dziwne, myślę że to z powodu że auto znacznie urosło. Kiedyś koła były praktycznie na rogach karoserii, a tutaj taaaakie zwisy. Swego czasu Suzuki chciało upodobnoć wsifta do MINI, a teraz MINI chyba chce upodobnoć się do Swifta :)
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Raczej konieczność spełnienia przepisów bezpieczeństwa podczas zderzeń, a w szczególności ochrona pieszego. Niestety ale to ma w chwili obecnej największy wpływ na wygląd aut.
Olo

Przednia szyba i tylna sa bardziej pochylone co faktycznie by swiadczylo ze mini uroslo do Midi, z nadkolami nie ma tragedi bo tutaj jest felga max 18 a obstawiam 17 a siedzi naprawde nisko pytanie czy seria tez bedzie mial takie male przeswity bo atualny mini nawet na sportowej zawieszcze wyglada jak koza bez obrazy oczywiscie.

Albo mi sie wydaje albo dolne halogeny sa dzielone na 3 czesci, jest w nich postojowka, halogen i mozliwe ze kierunki wylecialy na dol bo nie widze ich w glownym kloszu oraz spryski moga byc teraz u dolu lamp. Dziwny zabieg bo oferuja w mini lampy ledowe do jazdy dziennei a tutaj jakisz szit na maxa…

Gril faktycznie malutki, to samo dolne wloty powietrza co chlodza dodatkowo hamulce przednie.

Te ala relingi mnie dobijaja, z czystej formy zrobia nie wiadomo co. Antena tez moglaby byc juz sama pletwa a nie stojacy bat… Ehh

Auto z przodu przypomina rybe sum

Zapalniczka wyladowala w inne miejsce tam gdzie aktualnie jest zlacze auz i usb. Toche do d**y to wyglada. Przyciski nad sterowaniem okiem istnie z bmw w ich stylu, i co zauwazylem ze odpalanie auta jest przelacznikiem tam gdzie sa knefle od szyb i swiatel przeciwmgielnych.

Napewno otrzyma oktojonego idriva bo widac na zdjeciu juz pokretlo 4 kierunkowe do obslugi komputera. Wiec mowiac krotko bedzie to rodowe BMW MINI nie MINI i jedyne co bedzie wspolne to tylko znaczek bo reszta to totalnie przerobione bmw 1 i tyle moim zdaniem.

Nie zdziwie sie jak wszczepia tam jednoste 3 cylindrowa z bmw 1 o mocy 174km albo troche podkreca, ciekawe ile wytrzyma ten motor…

Jesli wsadza motor bmw ten 2 litrowy o mocy 245 jako jCW to bedzie to cos pieknego. Az sie bedzie prosic wtedy o opcje ALL4

Automat otrzyma nowe funkcje split mode i eco mode dobre.

Zastanawiam sie kiedy wypuszcza Mini Hybrid...
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Przełączniki do sterowania szybami i zamykania/otwierania drzwi są na drzwiach.

Włącznik świateł jest typowy od BMW, czy pokrętło na desce rozdzielczej po lewej stronie.

Już pisałem, ale najlepszą rzeczą będą elektrycznie sterowane amortyzatory.

Silnik daje dziwny dźwięk, ale może jeszcze nie był zestrojony... jest mniejszy, więc wreszcie wlot powietrza będzie bardziej z przodu - po stronie kierowcy.

Dziwną sprawą jest dzielona tylna kanapa... bo jest ona niesymetryczna ;-)

Fotele są wygodniejsze i mają opcję wydłużenia siedziska.
ODPOWIEDZ