spalanie w mini
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Re: spalanie w mini
Nie ma co się oszukiwać
...i cieszę się, że nikt nie wpadł na pomysł montowania tu 1.9 TDI
Wpadli na d2.0 z bawary o mocy 140km jezdzilem fajnie sie zbiera, ale jakos nie moge zbolec klekotu w mini to tak jakby kupic Porsche w TDI VolkswagenowskimKocyk pisze:Nie ma co się oszukiwać
Mini ONE 1.4 DIESEL 55KM
trasa średnio 4l (120km/h)
miasto średnio 5l max 6l
jestem zachwycona
trasa średnio 4l (120km/h)
miasto średnio 5l max 6l
jestem zachwycona
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Kupując mini od razu nastawiałem się, że weźmie min. tzw dyszkę i tyle bierze, średnio 10l/100km. Raz udało mi się na trasie zejść do 5.1l/km ale to jechałem jak emeryt i wszelakie corsy, matizy mnie wyprzedzały
Fakt jesli chodzi o ecodriving na trasie 5-5,5 litra miasto trzeba liczyc te 10litrow chocia raz chcialem zobaczyc na ecodrivingu i wyszlo 8,8 litra wiec sie da jak to mowia spece.michu86 pisze:Kupując mini od razu nastawiałem się, że weźmie min. tzw dyszkę i tyle bierze, średnio 10l/100km. Raz udało mi się na trasie zejść do 5.1l/km ale to jechałem jak emeryt i wszelakie corsy, matizy mnie wyprzedzały
A tak dyszka z groszem a momentami do 20 przy ostrej jezdzie od swiatel do swiatel
-
- Zarząd
- Posiadane auto: Rover Mini i R60
- Kontakt:
A w moim Countryman D 2.0 112 km z automatem pokazuje na wyświetlaczu średnie spalanie na poziomie 12,7l. Wydaje mi się, że trochę zawyża gdyż na baku jestem w stanie przejechać 590-600 km.
Na początku jak go kupiłem to pokazywał 8.6 l w mieście i 10,6 na trasie przy prędkości 140-160km/h. Leje do niego "lepszego" diesla, bo jak zatankowałem "zwykłego" to palił o 2 litry więcej.
Na początku jak go kupiłem to pokazywał 8.6 l w mieście i 10,6 na trasie przy prędkości 140-160km/h. Leje do niego "lepszego" diesla, bo jak zatankowałem "zwykłego" to palił o 2 litry więcej.