intruso pisze:Włączę sie w temat: Dziś pytałem w Bawarii jak jest z tym grillem, tez mam zamiar zmienić z chromowanego na tego z JCW. (nie typowa kratka tylko raczej taki plaster miodu - pewnie wiecie o co chodzi

)
Powiedzieli, że nie bedzie pasował bo... To jak to w koncu jest pasuje czy nie pasuje.?
Chromowany na model z S?
Chromowany na model z JCW?
Są jakieś zasadnicze różnice w masce? Rozmiary tego grilla? Szerokośc itd? Uchwyty w zderzaku? inne badziewia?
A jaki masz model mini? R3 r56??
Roznice masz spore a jakie juz mowie w przypadku r56 bo takowy mam i chcialem kabinowac
Jesli masz coopera one i grill caly chromowany gdzie gril tworza 3 paski poziome to nie zmienisz tego bo dolna listwa nie spasuje ci od grilla z Coopera S czy JCW i sytuacja jesli chodzi o odwrotna sytuacje jesli chcesz grill taki jak w cooper one lub d tylko w czarnej opcji to nie zalozysz dolnej listwy. Temat przerabielm juz chyba ze dasz zderzak do przerobki i to jest jedyna opcja.
Moze kupic taki jak w poscie powyzej grill do coopera s i do jcw tylko taki z 3 paskami i wieksza iloscia dziurek. W dodatku ten grill od cooper one czy coopera d nie pozwala w pelni oddychac chlodnicy bo jest prawie caly pelny.
Zalozyc zalozysz ale dolna listwa chromowa nie podejdzie bo zderzaki sie roznia wycieciem.
W ASO ci powiedza to samo po vin moesz zobaczyc co Ci podejdzie i co jest w ofercie. Jesli chcesz jakis czarny to mozesz go okleic. Ja wszystkie chromy okleilem
Moim zdaniem najlepszym grillem jest grill z coopera one te 3 paski bo na taki chcialem zmienic i przemalowac go pod kolor lakieru i wtedy wyglada bajecznie bo jak mini