Hejka.
Może ktoś mi pomóc. Jadąc przed chwilą autem, oświeciła się kontrolka CZERWONA "auto na podnośniku".
W komputerze pokładowym na czerwono w zakładce Service Check świeci sie kontrolka tylnych hamulców z przebiegiem 0 km na dole.
Próbowałem resetować stan tego licznika, bo hamulce są w dobrym stanie - wymieniałem 25tys km temu.
Jak to cholerstwo wyłączyć?? nie potrafię dokonać resetu. ;/
Macie jakiś pomysł?
W instrukcji doczytałem ze albo poziom płynu hamulcowego jest zbyt niski, albo rzeczywiście zużyły sie hamulce, albo już sam nie wiem. tylko dlaczego nie potrafię dokonać resetu??
Zapaliła się czerwona kontrolka "auto na podnośniku&quo
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Zapaliła się czerwona kontrolka "auto na podnośniku&quo
Jejku... kup sobie hulajnogę tam nie ma takich problemów.
Poczytaj w instrukcji. Są to ikony wzywające na serwis.
Tego nie skasuje się wciskając po prostu guzik reset.
Poczytaj w instrukcji. Są to ikony wzywające na serwis.
Tego nie skasuje się wciskając po prostu guzik reset.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Hej,
Na YT cała masa filmów instruktazowych jak te komunikaty kasowac.
W sumie robi sie to za łatwo - kupując potem auto z drugiej reki tylko historia z ASO będzie wiarygodna. Wskazania kompa raczej nie.
Pozdrawiam,
Na YT cała masa filmów instruktazowych jak te komunikaty kasowac.
W sumie robi sie to za łatwo - kupując potem auto z drugiej reki tylko historia z ASO będzie wiarygodna. Wskazania kompa raczej nie.
Pozdrawiam,
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper Clubman R55
1.6 D 112HP - Lokalizacja: Londyn
Pewnie chodzi o czujnik klockow hamulcowych, (to osobna czesc, tak jest w moim) ktory powinno sie wymieniac wraz z nimi, lub po wymianie komputer nie zostal zresetowany.
Skoro masz zero na hamulcach z tylu jak je wymieniales wymieniles czujnik zuzycia ich? Jak nie to jesli nie kupisz nowego a bedziesz mial nowe klocki bedzie dalej to swiecic. Skasowac skasujesz bezprblemu wpisz w YT servis indicator i znajdziesz jak co kasowac.
A jesli chodzi o czerwona kontrolke mini na podnosnik jest to srewis duzy co 50tys km i sprawdzane jest wtedy rozrzad i wszystko co sie da i wymienia zuzyte elementy bynajmijej tka Ci na serwisie powiedza. Mnie to nie dotyczy bo ja juz pol samochodu mam wzmocnione i nowe i dbam o wszystko jak sie tylko da wiec takiego typu kontrolki kasuje sam bo auto co jakis czas jest sprawdzane pod kontem elektroniki turbo jak i zawieszenia
A jesli chodzi o czerwona kontrolke mini na podnosnik jest to srewis duzy co 50tys km i sprawdzane jest wtedy rozrzad i wszystko co sie da i wymienia zuzyte elementy bynajmijej tka Ci na serwisie powiedza. Mnie to nie dotyczy bo ja juz pol samochodu mam wzmocnione i nowe i dbam o wszystko jak sie tylko da wiec takiego typu kontrolki kasuje sam bo auto co jakis czas jest sprawdzane pod kontem elektroniki turbo jak i zawieszenia