Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Re: Jak Wam się podoba nowy MINI 2014?

Post autor: Olo »

Witek pisze:Przełączniki do sterowania szybami i zamykania/otwierania drzwi są na drzwiach.

Włącznik świateł jest typowy od BMW, czy pokrętło na desce rozdzielczej po lewej stronie.

Już pisałem, ale najlepszą rzeczą będą elektrycznie sterowane amortyzatory.

Silnik daje dziwny dźwięk, ale może jeszcze nie był zestrojony... jest mniejszy, więc wreszcie wlot powietrza będzie bardziej z przodu - po stronie kierowcy.

Dziwną sprawą jest dzielona tylna kanapa... bo jest ona niesymetryczna ;-)

Fotele są wygodniejsze i mają opcję wydłużenia siedziska.
Bo wezmna przelaczniki z countrymana bo on je pierwszy dostal w drzwiach te knefle przypalowe plastikowe jak w kazdym aucie facepalm

A co do reszty co juz widziales cale kompletne wnetrze? Bo z tego co ja widze to bedzie lekko przeprojektowane siedzisko z mini gdzie bedzie lepsze 3manie boczne i nie widac nigdzie dzielenia czesci na uda zeby mozna bylo rozsunac siedzisko.

Jaki silnik o ktorym mowa? o 1,5 ? jesli o niego chodzi to w bmw 1 fajnie to brzmi nie ma tragedi ale 3 cylindy facepalm Fuc*** downsizing... niedlugo producenci cofna sie do silnikow parowych jednotlokowych...

Dzielenie kanapy dla mnie to totalna porazka w szczegolnosci w limuzynach w mini obleci. Jelsi uwazasz, ze dziwnie to pewnie zrobia auto 5 osobowe bo najwiecej Countrymanow schodzi z kanapa 5 osobowa...
Olo

Ok nie zauwazylem linku do deski rozdzielczej... O MY GOD, tragedia na maxa!!
Olo

Deska to polaczenie kokpitu statku kosmicznego z filmu predators z czyms co sie nazywa bmw:

http://www.youtube.com/watch?v=lr-yqfSHSRg

Zwracam honor z wysuwanym siedziskiem:

http://strumors.automobilemag.com/files ... 23x389.jpg

Ale nawet to mnie nie przekona do zkupu kolejnego mini i zastanawiam sie czy nie zostawie tego auta jako 2gie chyba ze naprawde wezme BMW seri 1 w M Powerze to wtedy by by mini juz na dobre... Wolalbym kupic Countrymana niz to dziwactwo bo jeszcze zachowali klimat mini.

Ale wydaje mi sie ze kierownice i tak mienia bo za bardzo by sie wyrozniala w stosunku do co do reszty chociaz jakby zostawili to zrobili by cos takiego go zrobilo Apple w poniedzialek ze swoim topowym kopmuterem Mac Pro ktory wygladal tak:

http://images.macnn.com/macnn/wwdc06/aa ... acpro7.jpg

A po 10 latach czyli dzisiaj bedzie wygladal tak:

http://www.cinema5d.com/wp-content/uplo ... o_2013.jpg

Totalna odskocznia i wogole nie przypomina nic z lini Apple w doadku wyglada jak smietnik, czy wazon albo jakis dodatek do mebli.

Wiec jak widac producenci ida na calosc ostatnio z designem. Najlepiej poszli w Citroenem DS5 ktory moim zdaniem jest piekny i w srodku naprawde powala:

http://www.cinema5d.com/wp-content/uplo ... o_2013.jpg

Siedzialem, jezdzilem i powiem ze wykanie naprawde na wysokim poziomie za cene 161tys za full opcje z silnikiem z mini 1.6 200konnym to naprawde super cena moim zdaniem.
motocaina

Post autor: motocaina »

Sama nie wiem co mysleć... Z jednej strony zgadzam się z kolegą, że nowe modele są zdecydowanie za duże i napompowane, przez co tracą swój urok, a z drugiej ... o żadnym mini nie potrafię powiedzieć, że jest brzydkie :)
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Miałem okazję siedzieć w nowym MINI... wprawdzie pooklejane i poosłaniane było, ale jak wiedziałem co chciałem zobaczyć to zobaczyłem ;-)

Kierownica MINI jest inna niż ta na zdjęciach. Dolny pałąk jest w kształcie literki V z dziurką pomiędzy ramionami.

Rozkład przełączników jest dość chaotyczny. Trochę na desca, trochę na drzwiach i trochę na konsoli. Nie mówiąc o MINI iDrive w tunelu. Tylko skąd brać 4 ręce do obsługi tego ;-)

Tylna kanapa dzielona 60:40 jest totalnie z czapy w tak małym aucie. To, że jest dzielona to dobrze. Zagłówka nie pamniętam z tyłu... nie interesował mnie ;-)

Jeden element stylistyczny bardzo mi się nie spodobał, to światła tylne. Nie będą one już umieszczone w otworze nadkola, tylko będą na skraju... coś jak w normalnych autach... po otwarciu klapy będzie brzeg klosza.

Znaczek MINI na klapie też przewędrówał na listwę ozdobną klapy.

Dziwne były też osłony słupków A i B, które były gładkie, a nie chropowate jak teraz.

BMW 1er nowej generacji będzie na tej samej platformie co MINI, więc też napęd na przód.

Moim zdaniem generacja MINI RXX można traktować jako MINI... nawet z wynalazkami jak Countryman i Paceman. Pierwszy wypust FXX będzie raczej nieciekawy... Zbyt daleko chcieli odejść. Na pewno będą to dobre auta, ale raczej mało MINI w MINI ;-) Może jak 3 generacja będzie porażką wrócą do sprawdzonego designu w 4.

Uważam, że powinni raczej zrobić rewolucję i zaproponować całkowicie nową interpretację, a nie bawić się w małe zmiany, które niestety ruinują oryginalny projekt R50/53.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Olo

Witek pisze:Miałem okazję siedzieć w nowym MINI... wprawdzie pooklejane i poosłaniane było, ale jak wiedziałem co chciałem zobaczyć to zobaczyłem ;-)

Kierownica MINI jest inna niż ta na zdjęciach. Dolny pałąk jest w kształcie literki V z dziurką pomiędzy ramionami.

Rozkład przełączników jest dość chaotyczny. Trochę na desca, trochę na drzwiach i trochę na konsoli. Nie mówiąc o MINI iDrive w tunelu. Tylko skąd brać 4 ręce do obsługi tego ;-)

Tylna kanapa dzielona 60:40 jest totalnie z czapy w tak małym aucie. To, że jest dzielona to dobrze. Zagłówka nie pamniętam z tyłu... nie interesował mnie ;-)

Jeden element stylistyczny bardzo mi się nie spodobał, to światła tylne. Nie będą one już umieszczone w otworze nadkola, tylko będą na skraju... coś jak w normalnych autach... po otwarciu klapy będzie brzeg klosza.

Znaczek MINI na klapie też przewędrówał na listwę ozdobną klapy.

Dziwne były też osłony słupków A i B, które były gładkie, a nie chropowate jak teraz.

BMW 1er nowej generacji będzie na tej samej platformie co MINI, więc też napęd na przód.

Moim zdaniem generacja MINI RXX można traktować jako MINI... nawet z wynalazkami jak Countryman i Paceman. Pierwszy wypust FXX będzie raczej nieciekawy... Zbyt daleko chcieli odejść. Na pewno będą to dobre auta, ale raczej mało MINI w MINI ;-) Może jak 3 generacja będzie porażką wrócą do sprawdzonego designu w 4.

Uważam, że powinni raczej zrobić rewolucję i zaproponować całkowicie nową interpretację, a nie bawić się w małe zmiany, które niestety ruinują oryginalny projekt R50/53.
Fakt przelacznikow i guzikow nadzgane co nie miara facepalm wiec mozna powiedziec, ze chaotycznie podeszli do tematu. Wszyscy producenci ograniczaja teraz liczbe guzikow a Ci poszli w inna strone jak najwiecej tak jakby im zostalo odpadu po bmw 1 :)

Bmw 1 i naped na przod nigdy bym tego nie kupil...

Rewulucji tu nie ma raczej przedobrzenie mozna by to nazwac, ale znajda sie tacy co im siadzie to autko. Zobaczymy jak wyjdzie oficialna juz w pelni wersja jak to bedzie wygladac.

Ale jak narazie Mini Rxx 0 = 1 BMW 1
pawel2334

Post autor: pawel2334 »

jest git :)
anka
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: anka »

Ma bardziej opływowy kształt.
Coraz dalej od klasyka, coraz dalej od piękna Mini, coraz blizej do punta :???:
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Cooper S - R53

Post autor: Alfik30 »

Bedzie też wersja 5 drzwiowa :)
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Możecie pisać w jednym temacie... o tutaj: http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=11633

Może ktoś zrobi z tym porządek, bo burdel to mało obraźliwe słowo jeżeli chodzi o organizację na forum :-(
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow

Post autor: Kocyk »

http://www.autoblog.com/2013/07/01/2014 ... into-view/

Wygląda jak tani chiński odpowiednik.... :/
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Kocyk pisze:http://www.autoblog.com/2013/07/01/2014-mini-cooper-rockets-into-view/

Wygląda jak tani chiński odpowiednik.... :/
każdy nowy model coraz mniej mi się podoba, znaczych chyba że się starzeję :neutral: , chyba pora żeby kupić klasyka :lol:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Alfik30 pisze: chyba pora żeby kupić klasyka :lol:
:!: :mrgreen:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Dzisiaj byłem w salonie MINI i pani uparcie mówiła na hatchbacka klasyk... a ja jej mówiłem, że klasyk to ten stary... nie dało się wytłumaczyć ;-)

Poczekajcie jeszcze na tył i wnętrze i wtedy będzie całkowita załamka ;-)
Awatar użytkownika
Alfik30
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Z tyłu ma lampy jak od fiata 500 ale chyba nie pomyśeli żeby ich przynajmniej zmniejszyć i zaadaptowali w całości jak leci... :lol:

http://www.autoblog.com/photos/2014-min ... o-6003055/
ODPOWIEDZ