Serwisy: Zarzycki, Servicemile

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
mdsuperstar
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56 Cooper '09

Serwisy: Zarzycki, Servicemile

Post autor: mdsuperstar »

Witajcie, szukam jakiś opinii na temat dwóch konstancińskich serwisów:
1. P.Zarzycki
2. Servicemile
Ktoś miał styczność, coś słyszał (nawet od sąsiadki babci)?
M7: Strut Re-Inforcement Plates; Under Strut System; Rear Chassis Brace + MOMO Ten-S 16"
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Re: Serwisy: Zarzycki, Servicemile

Post autor: Babak »

ja u Zarzyckiego już siedzę od 5u lat i opiekę mam zajebistą. Mało kto się zna na Mini jak on.
Niby on tam tylko "szefuje" ale nie raz wpadając do warsztatu z zaskoczenia, widziałem jak do ciężkich zadań sam grzebie przy moim.
Teraz doszedł jeszcze jeden nowy poczciwy mechanik-zapaleniec także uczciwie robią robotę.

Kto to co to Servicemile?
Awatar użytkownika
mdsuperstar
Nowy
Nowy

Servicemile jest w Konstancinie na Borowej. Podobno specjalizacja BMW/Mini.
Dzięki za info.
M7: Strut Re-Inforcement Plates; Under Strut System; Rear Chassis Brace + MOMO Ten-S 16"
Rynia

Post autor: Rynia »

Ja się serwisuję regularnie w Servicemile i polecam. Milo, terminowo i bez wtop. Sympatyczne jest to, że serwis nie naciąga Klienta na jakieś niepotrzebne serwisy, naprawy i wydatki a już wielokrotnie spotkałam się z podobnymi praktykami w różnych miejscach. Nie mam porównania z Zarzycem, o którym też słyszałam wiele dobrego (aczkolwiek jakiś czas temu ktoś tu na forum narzekał na spadek jakości usług) - od dawna zamierzam przetestować, ale jakoś Miniak hula i zadowala okresowymi przeglądami :-).
Awatar użytkownika
mdsuperstar
Nowy
Nowy

Dzięki!
Rynia

Post autor: Rynia »

Babak pisze:ja u Zarzyckiego już siedzę od 5u lat i opiekę mam zajebistą. Mało kto się zna na Mini jak on.
Niby on tam tylko "szefuje" ale nie raz wpadając do warsztatu z zaskoczenia, widziałem jak do ciężkich zadań sam grzebie przy moim.
Teraz doszedł jeszcze jeden nowy poczciwy mechanik-zapaleniec także uczciwie robią robotę.

Kto to co to Servicemile?

A że tak przy okazji dopytam, skoro się trafił stały klient :-) - czym zajmuje a czym nie zajmuje się serwis Zarzyca? On robi absolutnie wszystko przy Mini, czy z pewnymi rzeczami nie ma co do niego uderzać? Jeśli tak, to z jakimi? Z góry thx za bliższe info. I jak z cenami? :-)
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Post autor: Babak »

w zasadzie to wszystko, bo nawet jak się trafi ciężki temat z elektroniki to zawożą auto do zaprzyjaźnionego elektronika.
Tak samo np z geometrią.
Także generalnie jest kompleksowa usługa.

Co do cen to musisz dzwonić i się pytać, bo ja mam trochę inne ceny + nie mam porównania za bardzo z innymi warsztatami.

Generalnie u Zarzyca warto pamiętać że chyba mają słabą organizacje w czasie i w zamawianiu części,
i często zdarza się że dłużej się czeka na obiór auta niż jest niż było deklarowane,
także najlepiej najpierw umówić się na przegląd aby zweryfikowali co na pewno jest potrzebne i ew. już zamawiali a później na termin naprawy i wtedy nie powinno być
nieprzewidywalnych poślizgów czasowych.

Jak ktoś miał coś robione konkretnego to niech napiszę w tym temacie ceny to porównamy co nie co.
Mrs.Kitty

Post autor: Mrs.Kitty »

Podepnę się pod temat bo chyba potrzebuję specjalisty od MINI ew. dobrego elektronika/elektrotechnika/mechatronika samochodowego. Mam gdzieś zwarcie, z dużym prawdopodobieństwem przy lampach na tylnej klapie lub trzecim stopie, i skutkuje to tym, że odcina mi zapłon, nie ma iskry i samochód nie jedzie.
Ponieważ miniak musi być holowany zależy mi na ustaleniu warsztaty/osoby która sobie z tym poradzi i nie będę musiała jeździć po całej Warszawie i okolicach...
Czy Zarzyc lub mile będą w tej kwestii pomocni wg Was?
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
Kontakt:

Post autor: Kuner »

NIe mam zwyczaju wypowiadać się w tematach o konkurencji ale gdyby z jakiś względów oni nie odpowiadali to zapraszam do siebie. Posiadamy doświadczenie w MINI, współpracujemy z dobrym elektronikiem, posiadamy własną autolawetę itp.
Info w podpisie.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI

Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.

tel. 665 885 775; 690 094 000
Awatar użytkownika
mdsuperstar
Nowy
Nowy

Byłem na przeglądzie i wymianie płynów i filtrów w Servicemile.
Wybrałem bo mam blisko i nie było żadnego czasu oczekiwania (trochę u nich pustawo).
W sumie jestem zadowolony z obsługi, ceny niższe niż w ASO (brak zaskoczenia), samochód szybko gotowy.
Mogę polecić.
ODPOWIEDZ