Wysokie obroty po odpaleniu Mini Cooper R56
Wysokie obroty po odpaleniu Mini Cooper R56
Witam! W zeszłym tygodniu po kilku miesiącach jeżdżenia po mieście, wybrałem się moim R56 w trasę. Wszystko było ok, ale na następny dzień po powrocie, obroty silnika po odpaleniu rosły w okolice 1700 następnie spadały do 1200, chwilę się wahały aż spadały do "normalnego poziomu". Po rozgrzaniu silnika problem znikał, ale dzisiaj po odpaleniu pojawiła się dodatkowo żółta ikonka silnika. Orientuje się ktoś jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Pozdrawiam
Re: Wysokie obroty po odpaleniu Mini Cooper R56
zazwyczaj, na zimnym silniku są wyższe obroty, tym bardziej zaraz po odpaleniu - w tym nie widzę niczego dziwnego. a 'check engine' musisz sprawdzić tak jak napisał Olo, czyli podpiąć do kompa. wtedy sprawdzisz/serwis sprawdzi jaki błąd Ci wyrzuca.michalfcb pisze:Witam! W zeszłym tygodniu po kilku miesiącach jeżdżenia po mieście, wybrałem się moim R56 w trasę. Wszystko było ok, ale na następny dzień po powrocie, obroty silnika po odpaleniu rosły w okolice 1700 następnie spadały do 1200, chwilę się wahały aż spadały do "normalnego poziomu". Po rozgrzaniu silnika problem znikał, ale dzisiaj po odpaleniu pojawiła się dodatkowo żółta ikonka silnika. Orientuje się ktoś jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Pozdrawiam
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sprawdz poziom plynu chlodzacego
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ale nie zeby na zimnym mial prawie 2tys obrotow ja rozumiem ze roznica na zimnym jest 200obrotow bo tyle jest a nie tysiaca to juz spora roznicavenomenon pisze:zazwyczaj, na zimnym silniku są wyższe obroty, tym bardziej zaraz po odpaleniu - w tym nie widzę niczego dziwnego. a 'check engine' musisz sprawdzić tak jak napisał Olo, czyli podpiąć do kompa. wtedy sprawdzisz/serwis sprawdzi jaki błąd Ci wyrzuca.michalfcb pisze:Witam! W zeszłym tygodniu po kilku miesiącach jeżdżenia po mieście, wybrałem się moim R56 w trasę. Wszystko było ok, ale na następny dzień po powrocie, obroty silnika po odpaleniu rosły w okolice 1700 następnie spadały do 1200, chwilę się wahały aż spadały do "normalnego poziomu". Po rozgrzaniu silnika problem znikał, ale dzisiaj po odpaleniu pojawiła się dodatkowo żółta ikonka silnika. Orientuje się ktoś jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Pozdrawiam
-
- Nowy
- Posiadane auto:
przepustnica do czyszczenie i ponownej kalibracji....
Jeśli przepustnica ok, to warto jeszcze sprawdzić po podłączeniu kompa czy czujniki temperatury powietrza działają. Miałem zepsuty czujnik i objawy wyglądały podobnie.
- mainecoon6
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
dokładnie podpiecie sie pod kompa to nie są duże koszta, a takto to jest wróżenie z fusów. może to być wszystko od płynu przez czujnik temp. po przepustnice itd .
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913