R56 z większym przebiegiem
R56 z większym przebiegiem
Jakie największe przebiegi macie w swoich R56? Przyglądam się też temu modelowi i najładniejsze auto, które znalazłem ma ok 90K na liczniku i zastanawiam się czy pojeżdżę takim bezproblemowo tak do 150K. Zakładam że rozrząd i pompę próżniową wymienię.
Re: R56 z większym przebiegiem
Na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi bo juz napisalem w jednym poscie ze gosciu kupil niezniszczalny motor w golfie 1.9 105 koni a juz wymienil w tym aucie wszystko…
Tak wiec zalezy jak auto bylo eksplatowane i serwisowane. Ja mam 73 tys i wymienialem teraz turbo i sprzeglo z dwumasem oraz amortyzatory na gwint bo jeden zaczal lac nie wspomne juz o innych pierdolach co wyszly a one tez kosztuja w ASO i generuja potem cene nowej turbiny np.
Tak wiec niech Ci ktos ogarniety sprawdzi auto oraz warto do ASO zjechac za te 800zl bo potem te 800zl zaoszczedzone moze wygenerowac naprawde duze koszty jak sie czegos nie zauwazy.
Tak wiec zalezy jak auto bylo eksplatowane i serwisowane. Ja mam 73 tys i wymienialem teraz turbo i sprzeglo z dwumasem oraz amortyzatory na gwint bo jeden zaczal lac nie wspomne juz o innych pierdolach co wyszly a one tez kosztuja w ASO i generuja potem cene nowej turbiny np.
Tak wiec niech Ci ktos ogarniety sprawdzi auto oraz warto do ASO zjechac za te 800zl bo potem te 800zl zaoszczedzone moze wygenerowac naprawde duze koszty jak sie czegos nie zauwazy.
Masz to auto od nowosci? Jezdzisz jakos hardcoreowo? Troche mnie zmartwiles turbina i sprzeglem. Mialem rozne auta, bmw wlaczajac i do tej pory nie robilem niczego tego typu przy przebiegach dwa razy wyzszych.
Czy R53 ma lepszy track record jesli chodzi o niezawodnosc powyzej 100Kkm?
Olo pisze:Tak wiec zalezy jak auto bylo eksplatowane i serwisowane. Ja mam 73 tys i wymienialem teraz turbo i sprzeglo z dwumasem oraz amortyzatory na gwint bo jeden zaczal lac nie wspomne juz o innych pierdolach co wyszly a one tez kosztuja w ASO i generuja potem cene nowej turbiny .
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tak, według Dekry o ok. 10%.tunix pisze: Czy R53 ma lepszy track record jesli chodzi o niezawodnosc powyzej 100Kkm?
tunix pisze:Masz to auto od nowosci? Jezdzisz jakos hardcoreowo? Troche mnie zmartwiles turbina i sprzeglem. Mialem rozne auta, bmw wlaczajac i do tej pory nie robilem niczego tego typu przy przebiegach dwa razy wyzszych.
Olo pisze:Tak wiec zalezy jak auto bylo eksplatowane i serwisowane. Ja mam 73 tys i wymienialem teraz turbo i sprzeglo z dwumasem oraz amortyzatory na gwint bo jeden zaczal lac nie wspomne juz o innych pierdolach co wyszly a one tez kosztuja w ASO i generuja potem cene nowej turbiny .
Auto kupilem z przebiegiem 58tys km udokumentowanym w ASO we Francji. Jezdzilem bez przesady nie raz palilo sie gume ale nie katowalem auta od swiatel do swiatel. Ktos wrzesniej cos robil przy sprzegle bo skrzynie skrecil na 3 sruby zamiast na 6 i sprzeglo siedzialo z valeo nie z bmw wiec juz ktos je wymienial. Sprzegla w Mini nie sa jakies rewelacyjne jesli chodzi o Ski. Turbo jak sie nie dba wiadomo ze szybko padnie bo sie zatrze jak sie bedzie gasic po butowaniu
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Ja mam od nowości i dobijam do 130000. Poza rzeczami, które sam zepsułem, to wymieniłem napinacz łańcucha i... tyle. Tylko ja mam dużo przebiegów autostradowych,a na torze byłem raptem dwa razy, więc raczej auto nie katowane... chociaż wolno nie jeżdżę.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Ja mam 105 K i poza tym że ktoś przede mną nie dbał i musiałem ogarnąć kilka tematów nie jest zle. Możesz kupić z przebiegiem 10 K i może być szrot bo ktoś go zajechał a możesz kupić z 100 K i może być OK. Wszystko zależy jak kto dba i eksploatuje Auto!
Jak jesteś zainteresowany R56 to zapraszam do mnie
Jak jesteś zainteresowany R56 to zapraszam do mnie

R56 239km 342nm
E... Twój jakiś wybrakowany, sprzęgła nie mabob.dsk pisze: Jak jesteś zainteresowany R56 to zapraszam do mnie

- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Co ty gadasz
Przyjedz sie przejechać to stwierdzisz że nie chcesz manuala. Do Miasta mistrz a na tor też daje radę 

R56 239km 342nm
Nawet dsg na tor sie nie nadaje w seri dopiero bo wgraniu wlasnego progamu do skrzyni mozna z niej wykrzesac cos lepszego wiec automac z mini to nie jakis demon predkosci w zmianie i na starcie 

-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
R56 cooper D - aktualny przebieg 282k i ciagle rośnie 

- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nice:) Który rocznik? Było coś robione z silnikiem?brunecik68 pisze:R56 cooper D - aktualny przebieg 282k i ciagle rośnie
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
Wynik niezly
Ja w 2gim aucie z konca 2009 mam juz 203k i przyszlo wymienic dwumas w dsg ale nic nie jest wieczne

Ja w 2gim aucie z konca 2009 mam juz 203k i przyszlo wymienic dwumas w dsg ale nic nie jest wieczne